- Moderator
- 3 585
- 6 859
Konstytucja jest jak przepowiednie Nostradamusa - każdy może sobie ją zinterpretować po swojemu.
A ja poproszę o przesunięcie mojego bloga z kategorii libertariańskich do wolnościowych. Jeśli w ogóle ma się znajdować w tym spisie, niech się znajduje we właściwym miejscu.Dziękuję za umieszczenie odnośnika do mojego bloga. A wręcz umieszczenie go na pierwszym miejscu! Przydałby się jeszcze link do FatBanthy:
http://fatbantha.wordpress.com/
Osobiście usunąłbym link do bloga smootnegoclowna. On nie ma już za wiele wspólnego z libertarianizmem.
Nie no, czasami Trybunał Konstytucyjny u nas coś tam orzeka przeciwko państwu, tylko, że teraz jest względny spokój, a pieniędzy w skarbie państwa póki co nie brakuje(to znaczy brakuje, jak większości państw, ale nie stoimy pod ścianą), więc z oceną niezawisłości TK trzeba poczekać aż rząd będzie koniecznie potrzebować kasy.W przypadku sprawy konstytucja vs. państwo, nie trudno zgadnąc dla kogo wyrok będzie korzystny
A są tacy ludzie faktycznie, czy funkcjonują tylko w ludowych podaniach? Bez kitu, pytam się serio.To wyobraź sobie taką sytuację. W Twoim bloku mieszka starsze małżeństwo (powiedzmy po 80 lat). Mają emerytury 1200 zł, które ledwo starczają im na przeżycie. Mąż ponadto jest w trudnej sytuacji zdrowotnej i wymaga ciągłej opieki medycznej. Teraz wyobraź sobie, że wprowadzamy akap, a to znaczy, że ludzie ci tracą zarówno emeryturę, jak i opiekę medyczną, a ponieważ nie mają dzieci - prawdopodobnie zwijają się z tego świata w ciągu pół roku. Możesz powiedzieć, że na pewno ktoś by im pomógł, ale jednym ktoś by pomógł, innym nie.
A są tacy ludzie faktycznie, czy funkcjonują tylko w ludowych podaniach? Bez kitu, pytam się serio.
Troska o emerytów to jedna z najpoważniejszych lewackich ściem i urban legends epoki sprawiedliwości społecznej, którą ja dla uproszczenia nazywam złodzieizmem Być może gdzieś na świecie ona faktycznie funkcjonuje, tego nie wiem bo nie podróżuję, natomiast jestem pewien, że poza stosunkowo wąskim kręgiem emerytowanych ubeków, prezydentów, posłów i innego ścierwa u nas jej nie ma.
Nie za bardzo rozumiem, o czym mówisz. Kogo nie ma dokładnie? Emerytów, którym się chujowo wiedzie?
ja to powiem tak: czemu mam być karany za to że ktoś zrobił w chuja starsze pokolenie?