jkruk2
A fronte praecipitium a tergo lupi
- 828
- 2 387
@up to nie jest disco polo
To dobrze o twojej rodzinie świadczy.Nie jest tak źle z tobą jak myślałam.Żebyś jeszcze pozbył się nienawiści do Kościoła i ludzi wierzących, katolików to będą z ciebie ludzie.kurwa ja widocznie w rodzinie nie mam żadnych buraków czy cebulaków, na weselach chrzcinach i innych imprezach zawsze normalna muzyka leciała...
Kulturalni ludzie na weselach nie bawią się, ale cierpią bo muszą słuchać tej tandety !Zgadza sie, na większości zabaw, czy wesel jest niestety disco polo. Toleruje to, tak bym powiedział, bo w sumie co zrobić. Mogę zatańczyć, ale nie daje mi to radości, nie tak żebym do końca popłynął za muzyką. To jak jedzenie brokułów na obiad - jak już są to przełknę, nie lubie wyrzucać żarcia. Ale smaku w tym nie ma żadnego.
Disco-polo to muzyka obecnej władzy. Kto słucha, ten legitymizuje.
To, że władze TVP postawiły na disco polo, jest naturalną konsekwencją wszystkich dotychczasowych działań partii, która dziś rządzi Polską. "Populizm" w wydaniu ekipy Beaty Szydło polega dosłownie na realizowaniu woli wyborców. Chcecie co miesiąc dostawać 500 zł? Chcemy. Chcecie krócej pracować? Chcemy. Kochacie Zenka Martyniuka? Kochamy. No to macie. Nikogo nie obchodzą ostrzeżenia, że budżet nie jest z gumy, ani to, że muzyczne autorytety oceniają disco polo niezbyt wysoko. Decyduje suweren, bo suweren głosuje.
Kurski to fan n Disco polo. Na serio!
Nie, bo kiedyś słuchałem nienałogowo RMFu, kiedy jeszcze pracował tam Beksiński i była tam zajebista muza, no i świetne montaże dźwiękowe... to w głowie mi się zawsze kołacze kiedy myślę o Kurskim takie cudeńko z połowy lat 90-tych, w którym Kurski opowiada o swojej miłości do disco-polo (nie mogę znaleźć w necie, mam na dysku u siebie więc wstawię w wolnej chwili i tutaj dodam linka)...Zdziwiło cię to?
To znaczy, że jest po spożyciu dużej ilości alkoholu.nie wiem co znaczy:" w fazie najebki"
Czytałem na łonecie, że teraz gwiazdą numer jeden discopolo jest Sławomir, Martyniuk spadł niżejZenon Martyniuk, Akcent uwielbiam.
Tania rozrywka zazwyczaj lepiej się sprzedaje.Znamienne jest to, że największym zwycięzcą sylwestrowych imprez został Zenek Martyniuk, którego występ w Dwójce oglądało około 5 mln widzów