D
Deleted member 6852
Guest
Ale czego się tak drzesz?HEHEHEHEHEHE KURRRRRWA CO TO ZA KORONAWIRUS, JEBANA GRYPKA ALBO PRZEZIÉBIENIE PRZECIEZ TAK POWIEDZIAL MI JAKIS ZIEMNIAK Z YOUTUBE'A XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ale czego się tak drzesz?HEHEHEHEHEHE KURRRRRWA CO TO ZA KORONAWIRUS, JEBANA GRYPKA ALBO PRZEZIÉBIENIE PRZECIEZ TAK POWIEDZIAL MI JAKIS ZIEMNIAK Z YOUTUBE'A XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ale czego się tak drzesz?
I to jest najciekawsze spostrzeżenie w całym tym wątku.Uproszczenie przekazu powodowało, że był on niepełny, były w nim luki, nie uwzględniano wszystkich kwestii. To dawało pole do popisu różnym genialnym Geniom, co wyłapywali te wszystkie errory. Tylko te errory nie były traktowane jako efekt przyjętej formuły, efekt uboczny tego procesu, a jakieś działanie mające drugie dno.
Jeśli nie masz czasu w tej chwili, to znajdź go przy najbliższej przerwie.
Są napisy, również po polsku.
Johnson: Państwo zepsuło testy na COVID-19, ale prywatne laboratoria ruszyły na ratunek | Instytut Misesa
Gdy tylko rząd pozwolił wreszcie prywatnym laboratoriom rozpocząć prace nad własnymi testami, rezultaty były spektakularne.mises.pl
tosiabunio napisał:Pod tym względem to jest dość nietypowe zjawisko.
Wrzucam dla formalności. Gadowski (powołując się na podlinkowany wyżej artykuł) mówi na swoim kanale, że wirus został uzbrojony w laboratorium, żeby atakować ludzi:
Podejrzewam, że po prostu zostałeś zignorowany, a userzy przenieśli swoją antypatię do twojej osoby na mniemanie o niskiej wiarygodności tego co wypisujesz, więc się za bardzo tym nie przejmują.Znaczy ja nie wiem czy niejasno się wysłowiłem, czy nie wiem informacja minęła uczestników dyskusji,
Podejrzewam, że po prostu zostałeś zignorowany, a userzy przenieśli swoją antypatię do twojej osoby na mniemanie o niskiej wiarygodności tego co wypisujesz, więc się za bardzo tym nie przejmują.
Żeby nas przekonać, musiałbyś ten warsztat krok po kroku przedstawić, z zaakcentowaniem tych obszarów, w których jeżeli ktoś chciałby, mógłby przekłamywać, być nadmiernie selektywny czy inaczej manipulować danymi, aby osiągnąć wynik pod tezę
wiecznego kontrarianizmu
Jeżeli nie masz metody na potwierdzenie wiarygodności tamtych badań, to raczej nie ma o czym gadać i pozostaniemy w sferze mniemań.
Pomyślałeś, ale nie napisałeś i wypowiedzieć to musiał ktoś inny, co w sumie wpisuje się w jakąś dwulicowość albo inne zachowania pasywno-agresywne. I tak zresztą wygląda cała Twoja bytność u nas, co w sumie jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Mnie by się nie chciało spędzać tyle czasu z ludźmi do jakich czuję jakąś odrazę albo inaczej wydumaną podrzędność.Tak właśnie pomyslałem, chociaż liczyłem że zaślepienie będzie mniejsze. Cóż, posiadanie założeń wobec anonimowych ludzi to jak widać biznes bez szans na zyski - smutałke.
No można, dlatego faktycznej nauki nie uprawia się pozostając na poziomie popularyzatorskim czy papugowania jak pudło rezonansowe doniesień prasowych. Tym bardziej jeżeli ma się trudniejszą publiczność, która z powodów socjologicznych ma niskie zaufanie w przypadku tematów na styku polityki i nauki.Takim sposobem można obalić/podważyć dosłownie wszystko co tu się wrzuca - niezależnie czy wrzucam to ja czy ktoś inny - coś co równie dobrze mógłby powiedzieć przeciętny altmed/proepidemik.
Jeśli kogoś interesuje, dlaczego w kwestii wirusów atakujących ludzi ciągle przewijają się wątki nietoperzy i gryzoni, to polecam podcast małżeństwa biologów ewolucyjnych: Breta Weinsteina I Heather Heyeing. Generalnie prezentują wiele ciekawych spostrzeżeń, których nie widziałem w innych źródłach - przy czym raczej nie przywiązuję wagi do ich opinii politycznych i ekonomicznych.The emergence of SARS-CoV heralded a new era in the cross-species transmission of severe respiratory illness with globalization leading to rapid spread around the world and massive economic impact. (...) To examine the emergence potential (that is, the potential to infect humans) of circulating bat CoVs, we built a chimeric virus encoding a novel, zoonotic CoV spike protein - from the RsSHC014-CoV sequence that was isolated from Chinese horseshoe bats - in the context of the SARS-CoV mouse-adapted backbone.