Koronawirus czy wszyscy padniemy?

kran

Well-Known Member
718
706
nawet jak miał, miłoby by bylo gdybyś chociaż przekleił co się znajduje w linku bo może wygasnąć
Dobra, dobra Widzę na forum nie pierwszy raz takich co same linki wklejają- np. muzyka- i jakoś nie zauważyłem żebyś im dawał uwagi. Przeszkadzam ci że się czepiasz?

Ostatnia edycja:

szeryf17

"No reason it's a good reason"
799
2 763
No i co z tego?A jak dzieckiem byłeś to cię nie szczepili?Ja czwarty rok szczepię się na grypę. I żyję. Na covid też się zaszczepię.
Szczep się nikt ci nie broni. Szczepionki na srovida są w fazie testów normalnie powinni ci za to zapłacić. Przy testach pewnie podają też placebo wkurwia mnie to strasznie bo to nie jest za darmo i przegłosowali pożyczkę za którą będę płacił

D

Deleted member 6610

Guest
Ja czwarty rok szczepię się na grypę.
Przeciw grypie szczepiłem się tylko raz. Od kilku lat szczepię się przeciw pneumokokom. Jak dotąd dobrze toleruję. Na COVID-19 jestem po pierwszej dawce(Pfizer). Czekam na drugą.

szeryf17

"No reason it's a good reason"
799
2 763
Nikt nie bierze odpowiedzialności za te szczepionki.
Szczepienie się w fazie testów to głupota, żyjemy w "srandemi" ile? rok ludzie jak by was miało zabić to by zabiło.

Slavic

Wolnorynkowiec
577
1 693
Nikt nie bierze odpowiedzialności za te szczepionki.
Szczepienie się w fazie testów to głupota, żyjemy w "srandemi" ile? rok ludzie jak by was miało zabić to by zabiło.
Szczepienie się nie jest złe o ile nie przymusowe. Problem jest w tym, że z tego co wiem zanim się przebada dokładnie szczepionkę to trwa to z 10-15 lat i ma 4 fazy. Problemem jest tu, że jeśli chodzi o szczepienia przeciwko koronce polega głównie na tym, że tak naprawdę to chuj i to dosłownie chuj wie jakie będą jej długotrwałe skutki na człowieka.

Ktoś może mnie tutaj teraz od szura czy foliarza wyzwać no ale taka jest prawda, że to jest po prostu zwykły eksperyment i loteria co będzie za kilka lat.

cyklista

Well-Known Member
518
622
Szczepienie się w fazie testów to głupota,
Szczepionki nikt nie robi w pół roku . Badania nad tym programem trwają od dziesięcioleci.( pierwsze 1990 r) Początkowo próbowali wykorzystać do produkcji leków (czerniak) Wybuchła pandemia covid-19 i okazało się, że nadają się do prdukcji szczepionki przeciwko koronawirusowi.Najlepiej przygotowane były do tego Moderna i BioNTech.

Warto zapoznać się z opiniami specjalistów.

cyklista

Well-Known Member
518
622

Szczepionki mRNA w 91,5 proc. chronią przed bezobjawowym zakażeniem SARS-CoV-2.

The study reports a striking 95.3 percent protection from symptomatic SARS-CoV-2 infection seven days after a second vaccine dose. Protection against asymptomatic infection in fully vaccinated individuals was 91.5 percent.

The study also examined vaccine effectiveness after one dose finding 57.7 percent protection from infection 7 to 14 days after an initial Pfizer dose. This indicates one dose of this vaccine offers some protection but affirms previous data indicating two doses are crucial in generating effective immunity from disease.

D

Deleted member 6610

Guest
Warto zapoznać się z opiniami specjalistów.
W sklepie Carrefour stoję w kolejce do kasy ( ogromny ruch, dwie kasy popsute, człowiek na człowieku, zero odstępu) Pani sklepowa siedząca za kasą z maską pod brodą śmiejąc się mówi " ludzie, po co wam te maski, głupota" Tak. Pani sklepowa wie najlepiej, to ekspert”, autorytet wzbudzający podziw, uznanie.
W jakim świecie żyjemy ?

Rozumiem ludzi, którzy są sceptyczni do szczepień, boją się NOP. To nie jest nic złego. Nie na wszystkim musimy się znać. Od kilku lat mam kłopoty z płucami i szczepię się przeciw pneumokokom. Zawsze mam wątpliwości, dopuszczam myśli, że mogę się mylić. Ale kiedy słyszę, że wszyscy naukowcy i lekarze sprzedali się korporacjom ( zarabiają mld dol na szczepionkach- pytam, ile zarabiają koncerny tytoniowe?) Krawczyk zmarł z powodu szczepionki, albo, że napar z pietruszki powstrzyma wirusa to zastanawiam się, czy to lekkomyślność, czy co?. Straszenie ludzi, że po szczepionce zakończysz swój żywot. (śmierć raz na kilka tyś. milionów?) świadczy o dojrzałości? Niech każdy sam oceni.
Kiedyś uważałem, że trzeba bronić tego w co się wierzy. Dziś tego nie robię. Każdy indywidualnie podejmuje decyzje.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Szczepienie się nie jest złe o ile nie przymusowe. Problem jest w tym, że z tego co wiem zanim się przebada dokładnie szczepionkę to trwa to z 10-15 lat i ma 4 fazy.
Zakładasz, że każda szczepionka jest nową technologią z kosmosu, a nie rozwojem tego co było wcześniej. To trochę tak jak z czołgami, Pantery też nikt nie testował 15 lat, powstała trochę na bazie wcześniejszych konstrukcji i w istocie nie była jakąś przełomową technologią a jedynie czołgiem z grubszym pancerzem i mocniejszym działem i paroma nowinkami.

Problemem jest tu, że jeśli chodzi o szczepienia przeciwko koronce polega głównie na tym, że tak naprawdę to chuj i to dosłownie chuj wie jakie będą jej długotrwałe skutki na człowieka.
No tak w sumie to nie masz racji. Skład szczepionek jest znany i większość to jakieś neutralne gówna typu cukry, sole czy lipidy, wiemy co te substancje robią od wielu lat, do tego występują naturalnie u ludzi, jedyną nowością jest antygen (no i ewentualnie wektor w szczepionkach wektorowych), tutaj w najgorszym wypadku reakcja może być taka jak na samego wirusa, tyle że znacznie słabsza ze względu na znacznie mniejszą liczbę wprowadzonych antygenów.
Ktoś może mnie tutaj teraz od szura czy foliarza wyzwać no ale taka jest prawda, że to jest po prostu zwykły eksperyment i loteria co będzie za kilka lat.
To jest taka sama loteria jak zjedzenie bułki, milion razy wcześniej się nie zadławiłeś ale zawsze możesz.

Nie mówię oczywiście że ludzie mają się na siłę szczepić, no bo w sumie po chuj, większości nic nie grozi. Ale ty kolego jednak mocno szurasz.

Slavic

Wolnorynkowiec
577
1 693
Zakładasz, że każda szczepionka jest nową technologią z kosmosu, a nie rozwojem tego co było wcześniej. To trochę tak jak z czołgami, Pantery też nikt nie testował 15 lat, powstała trochę na bazie wcześniejszych konstrukcji i w istocie nie była jakąś przełomową technologią a jedynie czołgiem z grubszym pancerzem i mocniejszym działem i paroma nowinkami.

No tak w sumie to nie masz racji. Skład szczepionek jest znany i większość to jakieś neutralne gówna typu cukry, sole czy lipidy, wiemy co te substancje robią od wielu lat, do tego występują naturalnie u ludzi, jedyną nowością jest antygen (no i ewentualnie wektor w szczepionkach wektorowych), tutaj w najgorszym wypadku reakcja może być taka jak na samego wirusa, tyle że znacznie słabsza ze względu na znacznie mniejszą liczbę wprowadzonych antygenów.
Możliwe, że szuram i oczywiście jak najbardziej mogę się w tym wszystkim mylić i to mocno.
Nie mówię oczywiście że ludzie mają się na siłę szczepić, no bo w sumie po chuj, większości nic nie grozi. Ale ty kolego jednak mocno szurasz.
No chyba, że jednak zrobią wszystko aby to było obowiązkowe

cyklista

Well-Known Member
518
622
Chcą sprawdzić reakcję społeczeństwa?

Zakaz przemieszczania się między województwami oraz godzina policyjna dla osób, które nie zaszczepiły się przeciw COVID-19 – tego typu rozwiązania zasugerował w rozmowie z Radiem ZET prof. Miłosz Parczewski. Doradca premiera do spraw walki z koronawirusem stwierdził, że zawsze można sprawić, aby ktoś się zaszczepił.

– Nie można dać takim ludziom szansy na zakażanie innych – przekonywał prof. Parczewski w rozmowie z reporterem Radia ZET.

Finis

Anarcho-individual
439
1 926
Chcą sprawdzić reakcję społeczeństwa?

Zakaz przemieszczania się między województwami oraz godzina policyjna dla osób, które nie zaszczepiły się przeciw COVID-19 – tego typu rozwiązania zasugerował w rozmowie z Radiem ZET prof. Miłosz Parczewski. Doradca premiera do spraw walki z koronawirusem stwierdził, że zawsze można sprawić, aby ktoś się zaszczepił.

– Nie można dać takim ludziom szansy na zakażanie innych – przekonywał prof. Parczewski w rozmowie z reporterem Radia ZET.
Tutaj jest artykuł: https://www.se.pl/wiadomosci/polity...o-koronawirus-w-polsce-aa-6msC-BzLx-v9Ri.html oraz sonda

kompowiec

freetard
2 581
2 646
Zakaz przemieszczania się między województwami oraz godzina policyjna dla osób, które nie zaszczepiły się przeciw COVID-19
Zanim morawiecki nie wkroczył, jedna mieścina chciała ją wprowadzić do swojej gminy na cito, na 18. Pytanie jakby to miało działać paszporty covidowe będą sprawdzać?

Do góry Bottom