Karmazynowy Mściciel
To ja będę budował drogi w akapie
- 421
- 522
A ja bym się chciał rosyjskiego poduczyć, tak nie przykładając się zbytnio. Są jakieś podcasty dobre? Coś jak Freedomain Radio najbardziej by mi pasowało .
Polecam stronkę http://duolingo.com
Jest to projekt twórcy reCaptcha. Chodzi o to, że ludzie ucząc się języków, jednocześnie tłumaczą teksty w internecie.
Z perspektywy czasu muszę przyznać, że sowiecki też się przydaje - głównie z powodu ignorancji angielskiego przez towarzyszy.
Teraz to rosyjski. Przecież to sowieci zawłaszczyli sobie ten język. A zmienili go niewiele, usunęli bodajże jeden znak akcentowy....sowiecki też się przydaje - głównie z powodu ignorancji angielskiego przez towarzyszy.
A co sądzicie o esperanto i innych sztucznych językach? Mają szansę zaistnienia w akapie lokalnym bądź globalnym? (chodzi mi głównie o spełnianie dzisiejszej funkcji angielskiego)
Ja też polecam tę metodę. Oglądam trochę anime z angielskimi napisami, mam też kilka mang w kolejce, za które nie mam czasu się zabraćDo tego dawkuję sobie komiks The Walking Dead i amerykański serial z angielskimi napisami. Powinienem to zacząć robić wcześniej i zachęcam do tego każdego, kto niby zna podstawy jakiegoś języka, ale już się go ani nie uczy, ani nie używa (poza czytaniem instrukcji i memów).
FOG dla Twojego tekstu: 13-17 lat edukacjiTo ja Wam wrzucę coś podobnego:
Jak trudnym językiem piszesz?