Jebło w Bostonie

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Jak najbardziej można to uznać za ewentualne przyczyny.
Jeszcze jak dodasz pielęgnowaną ignorancję w myśl zasady. że w życiu liczy się tylko i wyłącznie fun i smartfUn, to sam wiesz. Zapytają na chodniku, to porechotać, podpisać i bye...może kiedyś się spotkamy na imprze, będą dupy, zagrycha i marycha.

D

Deleted member 427

Guest
@Madlock

Dokładnie tak jest - "suffrage" to archaizm, rzadko stosowany w mowie oficjalnej, nie wspominając o potocznej. Dzisiaj się mówi po prostu "the right to vote".

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
There are a number of serious problems with this supposedly damning evidence, however.

First of all, nobody looking at the evidence to date has tried loading up one of these Fagor pots with the amount of weight that would have been created by a big four or five quarts’ worth of black powder, perhaps two quarts of nails, and perhaps a pound or two of BB shot, to see what it would look like in a basic unstructured book bag of the type the two men were wearing.

http://whowhatwhy.com/2013/05/20/of...questions-about-the-boston-bombing-backpacks/

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Kiedyś w takim plecaku 32l niosłem 2 hantelki po 12 kg i nawet nie trzeszczało.

wz32-3.jpg

Z tego co pamiętam to proch ma 1,1g / cm3, więc niewiele, a tych kulek BB czy gwoździ to tam w środku bardzo niewiele chyba było biorąc pod uwagę, że praktycznie nikomu nic się nie stało.

"four or five quarts’ worth of black powder, perhaps two quarts of nails, and perhaps a pound or two of BB shot"

Kwarta to ok. 1l, tak? 5 kwart prochu 6 kg + 2 funty kulek BB 1kg + 2 kwarty żelastwa (strzelam w 4kg, to ma dużą objętość), w sumie 11kg + 1 kg plecaka + 2 kg "bombowaru". Zapalnik nie wiem ile może ważyć, dopiero w akapie się nauczę ;)

Nie chce mi się sprzerać po zdjęciach ale warto zwrócić uwagę, czy ci kolesie na fotkach mają plecaki z pasami lędźwiowymi. Zastosowanie pasa sprawia, że plecak wydaje się lżejszy gdzieś o 1/3 na oko.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Ale którzy kolesie? Ci kontraktorzy, czy rzekomi zamachowcy?

Młody trzyma plecaczek na jednym ramieniu, więc jakby ważył 14 kg, to raczej nieźle by go przygięło.

tomislav

4 777
13 008
Wpiszesz w google kilka słów i odwiedza cię oddział anty-terrorystyczny jako potencjalnego spiskowca.
Aby oddział antyterrorystów złożył nieoczekiwaną wizytę państwu Catalano, wystarczyło, że w krótkich odstępach czasu pani domu szukała nowego szybkowaru, pan Catalano plecaka, a ich syn informacji o zamachach w Bostonie, gdzie użyta została właśnie bomba takiego typu.
http://technowinki.onet.pl/inne/wia...arze-a-do-drzwi-zapuka,1,5568137,artykul.html
Co ciekawe, sami antyterroryści przyznali, że tygodniowo przeprowadzają około setki takich akcji, które w 99% procentach kończą się tak jak w przypadku Państwa Catalano, „jedynie” przesłuchaniem.

Jak dla mnie, są to akcje oswajające, adaptujące do nowych warunków niewoli itd. Wojna psychologiczna z narodem.

tomislav

4 777
13 008
Od razu mówię: nie przyglądałem się dobrze temu materiałowi. Jeśli uznam, że jest gówniany, wykasuję, by nie zaśmiecać tematu.

tomislav

4 777
13 008
A co powiesz w temacie foty z czystym asfaltem, po którym wieziono na wózku inwalidzkim faceta (który właściwie nie powinien żyć) z pourywanymi girami, z których nie kapnęła nędzna kropla krwi? W ogóle, strasznie szybko wystawiłeś ocenę.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Bo wiozą go na wózku już po zatrzymaniu krwawienia?

Niby czemu nie powinien żyć? Czasem ludzie, którym urywa nogi, uchodzą z życiem.
Odsyłam do ofiar dowolnego większego konfliktu zbrojnego.

Lepiej zadaj sobie bardzo proste pytanie po chuj ktoś miałby podstawiać tam aktora bez nóg???

military

FNG
1 766
4 727
Przeklikałem trochę i znalazłem zarzut że nie ma żadnej opaski uciskowej a przecież ma, nad kolanem. Taka rola opaski uciskowej, żeby nie tryskała krew. WTF? I naprawdę? NAPRAWDĘ? Jebli prawdziwą bombą i podstawili AKTORA z pourywanymi nogami?

I sprawa kolejna: tak jak z moon hoaxem i milionem innych konspiracji, oczywiście mega-potężna, władająca światem organizacja postanowiła zaaranżować gigantyczne oszustwo - w taki sposób, żeby byle kto, oglądając filmik na youtube, mógł stwierdzić jego fałszywość. Bo konspiracje planują idioci nieprzykładający uwagi do szczegółów.

24250537.jpg

tomislav

4 777
13 008
Najpierw odpowiedz, gdzie tam są jakieś opatrunki - do tego stopnia cudowne, że nic nie kapie, bo ja widzę strzępy mięśni, ujebane giry, wystające na kilkadziesiąt cm urwane kości itd. Potem zastanów się, jakim cudem człowiek nie doznał szoku, nie zemdlał, tylko se jechał pełen przytomności wózkiem.

A dopiero potem pytaj o aktorów. Zaczynasz od dupy strony.

Military, spoko, opaska, ale wciąż nie znam odpowiedzi, czemu nic z niego nie kapie. Z tych rozszarpanych kawałków ścięgien, mięśni i kości. Wiem, że ciężko to się trawi, ale rzecz wygląda strasznie dziwnie i niedorzecznie.

military

FNG
1 766
4 727
W przeciwieństwie do ciebie nie jestem lekarzem, a dokładniej chirurgiem, bo tylko chirurg mógłby w tym przypadku mieć coś do powiedzenia. Ale nawet mimo że nie znam się na medycynie - w przeciwieństwie do wszystkich Polaków, bo Polacy znają się na wszystkim - słyszałem o funkcji opaski uciskowej oraz o takim stanie jak szok.

BTW: oni z kolesiem biegną pchając go na tym wózku. Krew może kapać, ale jeśli nie leci ciurkiem, nie zauważysz na statycznym zdjęciu żadnych plam. Wiesz, skąd to wiem? Bo miałem raz w życiu do czynienia z aparatem fotograficznym.

tomislav

4 777
13 008
Military, nie rób se głupich jaj. Wkleiłem filmik, nie żeby się zastanawiać nad "aktorami" tylko, by mi ludzie z forum pomogli odpowiedzieć na pytania natury medyczno-pourazowej, bo mi nie pasi co widzę.

ps: No to dobra, do kurwy nędzy zapytam lekarza, ja pierdolę, Kaczora Donalda mi wkleja...

military

FNG
1 766
4 727
No to żeś zajebiste miejsce znalazł żeby pytać o szczegóły medyczne. Mnie się jednak wydaje, że wcale nie chciałeś o nie pytać. Raczej chciałeś podważyć "oficjalną wersję prawdy"; zasiać wątpliwość sposobem, który zastosowany przez stronę przeciwną określiłbyś mianem erystyki - wyjmujesz z dupy rzekome dowody żeby zasiać niepokój. Czy to się nie nazywa "czarną teczką" or sth? Oficjalną wersję prawy trzeba podważać, ale - cytując klasyka - zabrałeś się do tego od dupy strony.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Military, Ty to dopiero od dupy strony podchodzisz - jedyne, co masz do zaoferowania, to szydera. Agentem jesteś, czy co?

Gość w filmiku (nie on pierwszy, zresztą) poddaje w wątpliwości to, co się tam wydarzyło. A tych wątpliwości było od groma, zaraz po tych wydarzeniach i facet z urwanymi nogami to jest jedna z nich.

tomislav

4 777
13 008
Jakiegokolwiek bym nie zapytał, to jeśli potwierdzi moje wąty i tak będziesz reagował w podobny sposób. Na każdym forum jest przynajmniej jeden aluzci203 :)

Jak zweryfikujesz, czy lekarz był "normalny", czy "nienormalny"? Bo się zgodzi, że żadna ilość krwi nie mogła skapać na asfalt już po założeniu opaski?

Hitch

3 220
4 880
Koleś, któremu bomba odjebała 2 nogi jest podstawionym aktorem!1

A co, mało mają swoich żołnierzyków z wypranymi mózgami, którym ujebało nogi na jednej z miliona wojen, które rozpętali?

oczywiście mega-potężna, władająca światem organizacja postanowiła zaaranżować gigantyczne oszustwo

I powiedz mi, że nie brzmi to jak typowy dzień z życia amerykańskiego państwa. Przecież dopiero co się okazało, że mają możliwość podsłuchiwać niemalże całą planetę.

Bo konspiracje planują idioci nieprzykładający uwagi do szczegółów.

Planują je ludzie, którzy wiedzą, że motłochowi jest potrzebna tylko nakreślona z grubsza ogólna idea, a wszelkie wątpliwości będą zwalać na nawiedzonych poszukiwaczy teorii spiskowych i ich szukania dziury w całym. Popatrz ile jest nieścisłości odnośnie WTC. I co? I chujów sto, bo świat i Ameryka na to leją. Nawet jak im pokażesz palcem konkretne przykłady ze źródłami i wyjaśnieniami specjalistów to cię wyśmieją, dalej polegając na oficjalnym raporcie rządu USA.

Do góry Bottom