jkruk2
A fronte praecipitium a tergo lupi
- 828
- 2 387
Ile zapłacisz za pośrednictwo załatwienia prawka na Ukrainie (załatwię także zameldowanie)?
@miecz - priv
@miecz - priv
Ostatnia edycja:
Nie wiem, nie orientuję się co do ceny, podaj może jakieś haczyki cenowe?Ile zapłacisz za pośrednictwo załatwienia prawka na Ukrainie (załatwię także zameldowanie)?
jak usługa kosztuje 200 euro to od tego biorą podatek... a to że gościu dostaje coś innego o równowartości 200 euro nikogo nie obchodzi...Jak szkoła bierze 200 EUR netto za kurs, a kilkanaście procent to VAT, to jak wygląda rozliczenie, gdy kursant płaci dupą?
tak samoOk, no a dochodowy?
patrz wyżej + holandia to holandia a polska to polska...W Polsce ścigają za brak paragonu od sprzedaży obwarzanka, a w Holandii pozwalaliby wymienić moje pomidory z ogródka na usługę u fryzjera i nikomu nic do tego dopóki się kasą nie wymienimy?
Teoretycznie tak, w praktyce skarbówka nie wierzyła, że ktoś daje za pieniądze i chciała spis klientów, cennik, dowody, najlepiej zarchiwizowane, zużyte prezerwatywy. Nie ma tak, że prezes firmy na pytanie "skąd u pana dodatkowe 200k?" odpowie, że dał dupy znajomemu milionerowi i mu przelał i skarbówka się odczepi.Co do podatku, o ile wiem w Polszy jest doktryna że sex to jedyna dopuszczalna działalności nieopodatkowanej gdyż państwo nie ma prawa być alfonsem a dochód z cudzego nierządu jest zabroniony - ale z własnego jak najbardziej ok
No właśnie o to chodzi. Barter jest zakazany (poza jakimiś tam przypadkami, ale ich nie znam) po to, żeby ludzie się nie rozliczali w naturze, tylko na wszystko była faktura. Dostawca energii wymieniałby się z firmą kurierską, że my wam prąd, a wy nam nosicie przesyłki i wtedy mieliby te usługi bez VATu (bo nie da się obliczyć 23% od zaniesienia paczki), a przychody z nich nie wliczałyby się do CITu (bo jak mówić o zysku, skoro nie dostałeś pieniędzy, tylko usługę?), więc polska skarbówka by dopierdoliła takim firmom wielkie kary, że się nielegalnie rozliczają w celu niepłacenia podatków.Chociaż tutaj też nie do końca tak się dzieje - bo dochód nie jest z seksu tylko w postaci seksu a to różnica.
to one mają ograniczoną ważność???!?Kończy mi się ważność prawa jazdy