Janusz K.-Mikke idzie do Senatu.

M

Matrix

Guest
Wygrał Piecha, Korwin zdobył dalsze miejsce. Korwin nie nadaje się o wygrywania wyborów powszechnych jest zbyt egzotyczny.:)

Za Piechę do Sejmu wejdzie Pisowiec bez wyborów. Więc tylko przesunięcie, nikogo z zewnątrz.
To jakby taki policzek dla teorii Korwina. ( wejdę spoza układu, narobię hałasu )

M

Matrix

Guest
Ciekawostka: w Szpitalu dla Niepełnosprawnych w Mikołowie uzyskałem 22% (http://tiny.pl/h8j7c). A SLD 0%, choć z SLD kandydował lekarz! To dla tych, co twierdzą, że inwalidzi są murem przeciwko mnie!

To tak jak w obronie niepełnosprawnych występują pełnosprawni. Wg mnie cały ten zgiełk o niepełnosprawnych na paraolimpiadach dobrze odebrali sami inwalidzi, bo na jakiś czas zaczęto o nich mówić jak o równych, a nie z litością i politowaniem.

military

FNG
1 766
4 727
A w jakiejś sondzie w szkole uzyskał aż 20 proc. głosów. Co prawda głosowało pięcioro uczniów, ale tak dobry wynik procentowy chyba dowodzi, że uczniowie wcale nie stoją murem przeciwko Januszowi.

Swoją drogą - niezłe: 78% ze szpitala dla inwalidów NIE głosowało za Mikkem, ale to 22% świadczy o ich sympatii do niego.:) Sztuka manipulacji nie jest jedynie domeną lewych.:)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
http://www.caritas.mikolow.pl/kim-jestesmy/

Ośrodek dla Osób Niepełnosprawnych rozpoczął swą działalność we wrześniu 1990 r. na mocy dekretu Metropolity Katowickiego Arcybiskupa Damiana Zimonia. Inicjatorem powstania Ośrodka był śp. ks. biskup Czesław Domin, zaś budowniczym, organizatorem i pierwszym dyrektorem ks. Krzysztof Bąk. Posiadłość na działalność Caritas podarowała śp. Marta Krzysteczko, mieszkanka Borowej Wsi.

Byłoby trochę dziwne gdyby Caritasowcy głosowali na komunistę :)

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Swoją drogą - niezłe: 78% ze szpitala dla inwalidów NIE głosowało za Mikkem, ale to 22% świadczy o ich sympatii do niego.

Napisał przecież wyraźnie: " To dla tych, co twierdzą, że inwalidzi są murem przeciwko mnie!" Słowo "murem" jest tu kluczowe.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
http://rybnik.naszemiasto.pl/artyku...-jak-glosowano-w-gminach-kto-wygral,id,t.html
http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/1824012,wybory-w-rybniku-2013-wyniki-wygrywa-boleslaw-piecha,id,t.html

Wyniki:
  1. Piecha Bolesław Grzegorz - PiS 7769 głosów - 28.48%
  2. Makosz Józef Antoni - były prezydent Rybnika 5345 głosów - 19.59%
  3. Duży Mirosław - PO RP 4913 głosów - 18.01%
  4. Polok Paweł Jan - RAŚ 3578 głosów - 13.12%
  5. Kohut Grażyna Jolanta - PSL 2280 głosów - 8.36%
  6. Korwin-Mikke Janusz Ryszard - KNP 2160 głosów - 7.92%
  7. Sajewicz Krzysztof Robert - SLD 775 głosów - 2.84%
  8. Masłowski Piotr Paweł - 459 głosów - 1.68%
Cieniutko. Szóste miejsce. Ja myślałem, że z 10% dostanie. Ale pozytywnie napawa słaby wynik SLD.

M

Matrix

Guest
Cieniutko. Szóste miejsce

Były tłumy na spotkaniach przedwyborczych. Na Piesze była 1 osoba. Z tego wynika, że ludzie głosują na nieciekawych, raczej nudnych mówców, na ciekawych, odważnych w zamierzeniach już nie. Jestem znany (a), ale nudzę w tv, na wiecach, mogę wygrać.

military

FNG
1 766
4 727
Nie, z tego wynika tylko to, że Korwin albo ma wierną fan-bazę, ale poza nią ludzie mają go gdzieś, albo jest uznawany za wsiowego głupka, którego zabawnie się ogląda, a którego nikt nie traktuje poważnie.

M

Matrix

Guest
JKM powinien pchać się do0 telewizji pod byle pretekstem, wykonywać jakieś nieprzewidywalne ruchy, aby tvn się zlatywała i kręciła. W ogóle to jest zbyt dobrze ułożony, nie robi przekrętów, nie nazywa bezdomnych dziadami, nie pokazuje się na przyjęciach, dlatego jest potem zbyt mało znany.:)

M

Matrix

Guest
Kamillllll-Wroc.jpg

Piękne !

Po b.tłumnym spotkaniu we Wrocławiu podjechał do mnie na wózku p.Kamil i powiedział mniej-więcej tak: „Zgadzam się ze wszystkim, co Pan mówi – z jednym wyjątkiem: dlaczego nie chce Pan, by państwa dotowały para-olimpiadę – skoro dotują zwykłą olimpiadę?
Trochę się zdziwiłem: przecież – powiedziałem - sto razy chyba pisałem, że olimpiady powinny być organizowane wyłącznie przez firmy prywatne! W USA tak jest – i udało im się kilka letnich i zimowych olimpiad z'organizować...
„A – to się z Panem zgadzam w 100%-ach!” - powiedział p.Kamil

Myślę, że to zdjęcie odwróci jego złą passę.

A jednak nawet JKM zmienia zdanie, staje się też bardziej przyswajalny.

M

Matrix

Guest
W ten sposób, że mówił o organizowaniu paraolimpiad, że powinny być organizowane przez firmy prywatne, bo nie każdy to chce oglądać, a teraz mówi, że mówił tak samo o olimpiadach. Zmienił zdanie w sposób dyplomatyczny, aby uratować swój wizerunek, czegoś się nauczył w końcu.

Do góry Bottom