[humor] Różne ROTFLE ...

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
wolność osobista «prawo do swobodnego przenoszenia się z miejsca na miejsce i prawo niepodlegania uwięzieniu bez wyroku sądu

W takim sensie może miał rację :)
to o co nam chodzi bardziej mi się kojarzy z nietykalnością majątkową

Nic z tych rzeczy. Koleś nie miał nic wspólnego z prawem i wypowiedział te słowa właśnie w kontekście etyki, uzasadniając je swoim kolektywistycznym pierdololo.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
10155775_836752393019052_9180909953718209002_n.jpg

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
Sama prawda...

... ale z drugiej strony - pivot jest fajny. Myślę, że potrzebny jest kompromis i ekrany powinny być zorientowane pod kątem 45 stopni. ;)

To jest moim zdaniem kompletna głupota. Najbliższym ludzkiemu wzroku formatem jest 5:4, wszystkie 'bardziej panoramiczne' formaty polegają na zaoszczędzeniu produkowanej powierzchni, względem ceny.
Ludzie chętniej kupią gówniaka 43 calowego za cenę x, niż telewizor o przekątnej 40 cali za cenę x, choćby ten drugi miał większą powierzchnię.
"Blame vertical videos" to imho kolejny etap tej propagandy, człowieka, który widzi przed sobą bardziej poziomą linię, niż rzeczywisty obraz.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Czasami robię obrót wyświetlania na monitorze o 90 stopni jak leżę na boku i czytam z laptopa. Wtedy mam pionowy ekran.

military

FNG
1 766
4 727
To jest moim zdaniem kompletna głupota. Najbliższym ludzkiemu wzroku formatem jest 5:4

Tylko że w filmach nie chodzi o odwzorowanie ludzkiego wzroku, a o estetykę - najlepsze kadry komponuje się w szerokim ekranie, najlepiej w panoramie. Dlatego większość obrazów jest prostokątna (najbliższa formatowi 16:9), a nie kwadratowa.

"Zwracam uwagę, że dla dżentylmena większą zniewagą jest oskarżenie o picie z gwinta niż o gwałt".

O KURWA, O JA PIERDOLĘ, czy ja to naprawdę usłyszałem? O JA JEBIĘ, o kurwa mać. Ten człowiek... No nie no, kurwa, ja pierdolę. Kurwa mać.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom