Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

dunajec1

Active Member
222
74
Religia to sfera prywatna.
Wieszanie religijnych symboli na sali sejmowej jest dozwolone? Ciekawi mnie jak wygląda sprawa symboli religijnych w miejscach publicznych w innych krajach.

MaxStirner

Well-Known Member
2 783
4 724
Gdyby to miało być w punkt, należałoby zapytać: a) dlaczego te chanukowe świecie wcześniej Braunowi tak nie wadziły (palą się w Sejmie co roku od wielu lat)?, b) dlaczego nie zaczął od zdjęcia krzyża w sali plenarnej?
Braun uważa że Chanuka jest ksenofobiczna - to święto Żydzi ustanowili po zwycieskim powstaniu Machabeuszy, po czym podobno wyrżneli w pień Greków syryjskich, którzy do tej pory nimi rządzili. Talmud podobno - sam nie wiem, tylko tak mówi Braun - Talmud interpretuje wybicie tych Greków, jako oznake zwycięstwa nad wszelakimi gojami.
Co do samej Chanuki w tym roku, to Braun był o to pytany i odpowiedział, że do tej pory dowiadywał sie po fakcie albo wcale, a w tym roku zrobił to, bo usłyszał o wszystkim chwile przed.

Salem

Born again
59
248
Cokolwiek by się nie sądziło, sprejowanie gaśnicą w świeczkę nawet we własnej melinie uznałbym za czyn wariacki i pogonił. A w sumie to od dawna myślałem, że za tą polszczyzną i fejkową wzniosłością, kryło się cudaczne szaleństwo... like, wyobrażacie sobie Brauna na domówce np? Przecież to postać NPC

Wiele zdradzają małe rzeczy, np. czerwone ucho z wywiadu już po akcji z gaśnicą;

uchobrauna.png

W pełnym wywiadzie nawet lepiej to widać:

View: https://www.youtube.com/watch?v=DrE-O6f96cw

To tylko mały przykład, ale naturalnie człowiek, można porównać do redaktora obok nie ma takich wypieków. Skąd takowe... nie śmiem wnikać. A nie, śmiem... kłamstwo, one way or another, to znana przypadłość, sam jak często kłamałem uszy mi się czerwieniły nieźle

True story, mark my words
54367-677x316_c.jpg

PS IMO agent jak się patrzy

Ostatnia edycja:

Hanki

Secessionist
1 532
5 110
Braun uważa że Chanuka jest ksenofobiczna - to święto Żydzi ustanowili po zwycieskim powstaniu Machabeuszy, po czym podobno wyrżneli w pień Greków syryjskich, którzy do tej pory nimi rządzili. Talmud podobno - sam nie wiem, tylko tak mówi Braun - Talmud interpretuje wybicie tych Greków, jako oznake zwycięstwa nad wszelakimi gojami.
Co do samej Chanuki w tym roku, to Braun był o to pytany i odpowiedział, że do tej pory dowiadywał sie po fakcie albo wcale, a w tym roku zrobił to, bo usłyszał o wszystkim chwile przed.
Te wyjaśnienia są co najmniej mało przekonujące...

Imperator

Generalissimus
1 569
3 558
Słyszałem, że to kwestia tego, że tym razem straż sejmowa nie pilnowała gaśnic.
A co do święta, to chyba Braun nie pamięta, co ci Grecy z Antiochem IV wyprawiali jako okupanci Judei.

MaxStirner

Well-Known Member
2 783
4 724
Słyszałem, że to kwestia tego, że tym razem straż sejmowa nie pilnowała gaśnic.
A co do święta, to chyba Braun nie pamięta, co ci Grecy z Antiochem IV wyprawiali jako okupanci Judei.
A czemu mieliby wczesniej je pilnować? Wątpie aby wczesniej ktoś pomyslał do czego Braun może ich użyć (chyba że to miał być żart)
Mówil wiele razy że akurat byl w Sejmie, gdy uslyszal o mającym sie zaraz odbyc evencie, wczesniej niespecjalnie sie interesował i dowiadywal po czasie.
Zresztą nie wiem czemu ta opcja wydaje sie wielu tak niezwykla, co w tym dziwnego? W sumie nawet gdyby od dawna dlugo i dokladnie to.planował, co za różnica?
A co do punktu ostatniego - jedna ksenofobia raczej nie tlumaczy drugiej, tym bardziej że rasistowski (wg Brauna) odlam chasydyzmu który tak interpretuje Chanuke,(jako publiczne wydarzenie, mające jednoczyć wszystkich Żydów na poziomie narodowym przeciw gojom, a nie świeto prywatne obchodzone w domu) powstal dopiero 200 czy max 250 lat temu
Edit - Sluchalem już sporo wywiadów z Braunem gdzie on pokazuje sporą wiedze o judaizmie, u niego to nie jest powierzchowne. Wydaje sie zna i rozumie teksty chasydzkie, nawet mówil że sobie sprowadza teksty i opracowania. To dosc ciekawe podejscie - na zasadzie poznaj swego wroga ha :)

Ostatnia edycja:

dunajec1

Active Member
222
74
Gdyby w drugiej turze na listach byli JKM i Braun, to zagłosowałbym na Brauna. On nie ma takich obciążeń jak JKM. Problem jest inny, Braun nie jest tak znany jak JKM. Sorki, mamy demokrację, więc wybieramy mniejsze zło.
Do sądu partyjnego trafił już wniosek o wykluczenie Brauna z Konfederacji. To konsekwencja ogłoszenia przez Brauna startu w wyborach prezydenckich.

Piorą się po pyskach?Nawet nie potrafią się co do kandydata zgodzić. Nie pozostaje nic innego jak wyciągnąć popkorn.

Ostatnia edycja:

MaxStirner

Well-Known Member
2 783
4 724
Wydaje się, że do Brauna dołączy też JKM, na oczywisty sposób jest to gra pod wybory sejmowe
Mnie boli na tej niby to prawicy brak wizji, brak jakiejś spójności - ewidentny brak poczucia wspólnoty, wszyscy grają od zawsze ekstremalnie egotystycznie, na czym stale zyskuje tylko lewactwo. Konfa była szansą przez 5 minut, zeby do takiej wizji dojść, po czym znowu wszystko wróciło na stare tory

Ostatnia edycja:

The Silence

Well-Known Member
431
2 600
Po wywaleniu Korwina Konfederacja zyskała poparcie, ciekawe czy w przypadku Brauna będzie to samo czy może zaliczą zjazd.

Do góry Bottom