Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Szkoda, że nie dokończył tłumaczenia o co mu chodzi mówiąc "zawodowy Żyd".
Z tym przytaczaniem cytatów jakichś rabbinów to słabo, ma przed sobą Weissa, to powinien przytaczać jego wypowiedzi i je orać, albo ciągnąć temat odszkodowań, bo tam jeszcze można było parę argumentów przedstawić, a tak, to jest trochę takie gadanie "a jakiś tam ważny Żyd nie lubi Polaków, i co teraz?"
Braun trochę wolno gada. W krótkich wypowiedziach jest to ok, ale przy godzinnym programie jest to męczące...
No coś ty, mi się świetnie oglądało, właśnie takie godzinne programy są najlepsze, bo tam można rzeczywiście coś spróbować wytłumaczyć i Braun robi to bardzo dobrze, spokojnie, systematycznie, nie ma nawijki jak czołowi politycy, bo i mówi o konkretach, a nie leje wodę, jak Weiss, który zamiast argumentować w kwestii roszczeń, to opowiada, że "to trudny problem i powoli trzeba dojść do kompromisu, żeby były dobre stosunki międzypaństwowe w przyszłości".

Sputnik

Szalony naukowiec
482
2 171
Platforma i jej zaplecze doskonale zdają sobie sprawę, że Polska, która uczci pamięć Lecha Kaczyńskiego nie będzie tą Polską, której oni chcą (...) Tak jak Piłsudski nie mógł być symbolem PRL. Tak samo Lech Kaczyński - przy całej nieporównywalności postaci - nie może być symbolem kondominium rosyjsko-niemieckiego w Polsce

http://wpolityce.pl/polityka/105419...rzone-zwoluja-konferencje-wszyscy-przeciw-pis

Czyżby Braun ukrad sławne hasło od jarosława? 4 lata ma już ten art.

Kenji

Member
45
104
Razwiedka wysyła swojego emisariusza oraz myśli trzy kroki na przód.

CKOJQn-WgAE_nEq.jpg:large

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Sumliński mocno jebał na Stonogę.
Braun propsował Sumlińskiego wielokrotnie.
Wątpię by Braun miał naiwną optykę jeśli chodzi o Stonogę.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Sumliński to pisowski podnóżek.
Sumliński sam w swojej książce napisał jak go WSI rozgrywało. A więc jak i sam dawał się rozgrywać. Wątpię by się czegoś nauczył
+ kolejne wiem, ale nie powiem
Ewentualnie próbuje wyciągąć jakieś wnioski i się jeszcze bardziej upewnić co do prawdziwości rzekomych informacji, mając na względzie powyższe.

Poza tym Stonodze matka się wychuśtała przez tych ludzi - trochę za daleko by poszli w uwiarygodnianiu Stonogi jako agenta IMO.
Dla mnie Stonoga jest i tak bardziej wiarygodny od Kukiza, który
a) wszedł na scenę polityczną jak zaczął Korwin zaczął mieć niezłe poparcie
b) kręca się w okół niego dziwni ludzie
c) bratał się ze Schetyną, popierał Platformę
d) robi chuj wie co, jedzie na jednym hasełku JOWów, które jeszcze bardziej zabetonują ten system..
e) program gospodarczy (a w zasadzie brak, bardziej jego poglądy) to kolejna racjonalna społeczna gospodarka rynkowa z ludzką twarzą czyli w sumie chuj wie co

Najdziwniejszy wokół Stonogi jest moim zdaniem Tymochowicz, który się kręci koło niego, jak i kręcił się koło Leppera, prędzej to on 'delikatnie' wskazuje Stonodze co ma robić, niż sam Stonoga jest celowym agentem.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Powinien dogadać się z Kukizem.

disney-gif-u-mad.gif

Kukiz to ostatnia osoba, do której powinien iść Braun. Szczególnie, gdy na jedynki Kukiza pewnie wejdą bardziej szemrane osobniki, tak jak w KNP w europarlamencie. Szybciej do Korwina, który trochę bardziej się oczyścił z dawnego szamba.

Co do spotkania ze Stonogasem. Nie wiem. Co to mówi Non Serviam - ma sens i nietrudno się zgodzić. Nie wiem, co o tym myśleć.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Sumliński sam w swojej książce napisał jak go WSI rozgrywało.
To akurat dobrze o nim świadczy. Przyznał się do błędów i porażek. Dzięki tym informacjom, wielu uniknie rozgrywania.

Najdziwniejszy wokół Stonogi jest moim zdaniem Tymochowicz, który się kręci koło niego, jak i kręcił się koło Leppera, prędzej to on 'delikatnie' wskazuje Stonodze co ma robić, niż sam Stonoga jest celowym agentem.
Dla mnie Tymochowicz, to genetyczny komuch.

Liberbarian

Member
64
45
Kukiz to ostatnia osoba, do której powinien iść Braun. Szczególnie, gdy na jedynki Kukiza pewnie wejdą bardziej szemrane osobniki, tak jak w KNP w europarlamencie. Szybciej do Korwina, który trochę bardziej się oczyścił z dawnego szamba.
Więc ten światopogląd nadal dominuje na forum? Cóż, moje skromne zdanie jest w największym skrócie takie: W tej chwili polskie środowiska wolnościowe stoją wreszcie przed szansą pozbycia się ogromnego problemu jakim jest Korwin w roli guru. Kukiz jest głową doszytą sztucznie i tymczasowo - dopóki nie pozbędziemy się jednej z wielu patologii Ubekistanu jaką jest 73-letni dziadek bredzący o lekkiej pedofilii (o ciekawie proputinowskich sympatiach) na czele antyrządowego ruchu młodzieżowego (kto tu jest szemrany?). Ludzie zaczynają to rozumieć, wy też już powinniście. Sorry za mentorski ton, ale to dość oczywiste.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
W tej chwili polskie środowiska wolnościowe stoją wreszcie przed szansą pozbycia się ogromnego problemu jakim jest Korwin w roli guru.
A jest jakiś inny guru, pod którego można by się podpiąć?

73-letni dziadek bredzący o lekkiej pedofilii
Czy jeśli 10-letnia dziewczynka/chłopczyk stoi przy drodze i ma tabliczkę, że robi druta z łyknięciem za 100zł, to uważasz że powinno być legalne, czy nie?

(o ciekawie proputinowskich sympatiach)
Kiedy?
Czy opinia, że X - prezydent obcego (wrogiego lub nie) państwa Y, jest dobrym prezydentem Y, jest pro-X?
Czy jeśli wróg ma dobre armaty, to należy okłamywać ludzi, że te armaty są złe?

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Kukiz to ostatnia osoba, do której powinien iść Braun.
Z jednej strony tak, Kukiz ma mnóstwo wad, ale ma jedną, wielką zaletę - sporo wyborców, według ostatnich sondaży, to z palcem w dupie jego (chyba dalej hipotetyczne) ugrupowanie wchodzi do parlamentu, więc czemu tego nie wykorzystać? Zwłaszcza, że u nas system jest chyba taki, że jak już się poseł dostanie do sejmu, to na drugi dzień może wystąpić z partii, zachować mandat i robić co chce. Jeśli ceną za dostanie się Brauna do sejmu jest startowanie z listy Kukiza, to ja jestem jak najbardziej za.
Bo startować z Korwinem to wielka niewiadoma, ja obstawiam, że znowu będzie poniżej progu. Ze Stonogą jeszcze gorzej - jeśli wspólnie zdobędą 1-2% to będzie sukces.

Liberbarian

Member
64
45
A jest jakiś inny guru, pod którego można by się podpiąć?
Nie ma, bo nie guru jest potrzebny. Cały problem z korwinizmem to nadmierna wiara do wodza. Przecież my wiemy że te poglądy są słuszne, inni ludzie też to wiedzą, po co koleś który przydaje się wyłącznie do ich tłumaczenia? Potrzebny jest ktoś, kto je wprowadzi w życie. Nawet tylko częściowo. Częściowo to lepiej niż wcale. To się naprawdę może stać, nie tylko w kategoriach rozkmin.

Czy jeśli 10-letnia dziewczynka/chłopczyk stoi przy drodze i ma tabliczkę, że robi druta z łyknięciem za 100zł, to uważasz że powinno być legalne, czy nie?
Nieważne. Ubekistan właśnie pada. Warto zatem się zastanowić nad Kukizem i Korwinem choćby po to, że w sytuacji gdyby to się udało, cieszyć się choć trochę, zamiast wkurwiać się że 'nasz' znowu przegrał wybory.

Kiedy?
Czy opinia, że X - prezydent obcego (wrogiego lub nie) państwa Y, jest dobrym prezydentem Y, jest pro-X?
Czy jeśli wróg ma dobre armaty, to należy okłamywać ludzi, że te armaty są złe?
Nie wiem, ale to nie jedyna rzecz, którą Korwin mówił o Putinie... Wszystko jest cacy, mamy świetne stosunki z Rosją, chuj ze zbeszczeszczonymi zwłokami ludzi zabitych w Smoleńsku... Chuj z tekstami, jak to Polska zostanie zmieciona... Malezyjski samolot zestrzelony? Wiadomo że nie Putin, Ukraińcy! Niemcow? Prowokacja! Itd., itd. Majdan to ciekawa sprawa, bo w narracji JKM to raz UE, raz Amerykanie... A, Macierewicz to ruski agent wg Korwy...
Bo na miejscach na których ktoś może wejść do Sejmu, będzie wyłącznie ubekistan.
Z niezależnymi samorządowcami zerwał współpracę, póki co trzyma się z KNP i RN.

Z większością wypowiadających się w tym wątku nie ma sensu dyskutować...

D

Dumny Polak

Guest
myślałem że żydzi...

W III Rp tak, ale cytujesz fragment z mojej wypowiedzi, która odnosiła się do rozmowy z kimś innym i była w kontekście RON (XVII wiek).

czyli narzucona przez niemców religia z żydowskim bożkiem hehe

Odróżniaj antytalmudycznego Aramejczyka, Boga, od talmudyczno-kabalistycznej krzyżówki kaukazko-turecko-gotyckiej, która wyznaje judaizm od IX wieku dopiero i o Palestynie to się dowiedziała naocznie w 1948 roku.

Do góry Bottom