father Tucker
egoista, marzyciel i czciciel chaosu
- 2 337
- 6 522
Czy to jest ta gra, że trzeba rok grać żeby kupić pierwszy porządny okręt?
To ta. Żeby polatać tytanem jako - tako to minimum 3 lata treningu non-stop, ale yolo pvp spokojnie się robi we fregatach, dla których trening to około miesiąc by latać i coś robić, do 4-5 miesięcy by robić to dobrze.Czy to jest ta gra, że trzeba rok grać żeby kupić pierwszy porządny okręt?
no ja ubolewam właśnie że inni czytają podczas słuchania muzyki a ja tego nie potrafie. z drugiej strony to słuchanie muzyki podczas czytania nie jest pełnowartościowe że tak powiem bo nie napawasz się nią tylko jesteś skupiony na czymś innym. Ty co robisz podczas słuchania np podcasu jakiegoś? patrzysz się za okno/w ściane?Ja nie potrafię grać i jednocześnie kogoś słuchać. Nigdy nie mogłem też pojąć, jakim cudem moi rówieśnicy uczyli się ze słuchawkami na uszach. W ogóle podzielność uwagi to dla mnie jakaś abstrakcja.
https://www.keyhero.com/free-typing-test/znacie jeszcze jakieś proste gry online żeby czymś się zająć podczas słuchania?
patrzysz się za okno/w ściane?
Podejrzewam, że kluczowe jest czy zaangażowane są te same obszaru mózgu a nie to czy czynność wymaga "uwagi". Jednoczesne czytanie lub pisanie odpada, ale projektowanie graficzne czy granie w Quake'a już niekoniecznie. Myślę też, że podzielność uwagi można w dużej mierze wytrenować dzięki plastyczności mózgu.No i właśnie dlatego podcasty i audiobooki to potworna strata czasu i wysiłku umysłowego. Być może można sobie wytrenować robienie czegoś jeszcze w czasie słuchania dłuższego podcastu, o audiobooku nie wspominając, ale to musiałaby być czynność wykonywana machinalnie, jak jazda samochodem po mało zatłoczonej autostradzie albo obieranie ziemniaków.
Czyli praca zawodowa, za którą musisz płacić. Cool!To ta. Żeby polatać tytanem jako - tako to minimum 3 lata treningu non-stop, ale yolo pvp spokojnie się robi we fregatach, dla których trening to około miesiąc by latać i coś robić, do 4-5 miesięcy by robić to dobrze.
Odpaliłem swój profil żeby wygenerować link do 21-dniowego triala jakby ktoś był zainteresowany:
http://secure.eveonline.com/trial/?invc=f5f03f50-989c-428c-8989-df1176feeba2&action=buddy
standardowo jest tylko 14 dni.
Słucham w czasie, kiedy jest to hmm najbardziej nudno, u mnie jest to tramwaj (godzina jazdy = średnio przerobienie 1 rozdziału książki). Inna kwestia że przygotowanie syntezowanych audiobooków zajmuje sporo czasu (przerobienie na .txt) słuchać można też przy myciu garów (o ile masz douszne) czy innych nieangażujących sprawach.Ty co robisz podczas słuchania np podcasu jakiegoś?
Zależy od nastawienia. Ja nie wiem jak zdobywać nową muzę ani nie chce mi się układać playlisty to siedzę na jamendo i soma.fmdrugiej strony to słuchanie muzyki podczas czytania nie jest pełnowartościowe że tak powiem bo nie napawasz się nią tylko jesteś skupiony na czymś innym
W takim samym guście mógłbym polecić colobot - gra edukacyjna w której uczymy się programować. Ale jak ktoś ma anglojęzyczny system to mu się to nie odpali o dziwo.https://www.keyhero.com/free-typing-test/
Może nie jest to gra, ale też zajmuje czas, a przy okazji można poprawić szybkość pisania.