Gry komputerowe

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Dominions 4
Screenshot%20from%202015-08-13%2013-45-25.jpg

Screenshot%20from%202015-08-13%2013-45-57.jpg

Screenshot%20from%202015-08-13%2013-46-29.jpg

Screenshot%20from%202015-08-13%2013-48-59.jpg

Ostatnia edycja:

Mad.lock

5 149
5 110
Z jakiegoś bloga którego dzisiaj odkryłem.
http://www.worthlessideas.com/2015/09/08/post-modern-civ-units/

Kilka pomysłów na jednostki niemilitarne w grach typu Civilization.
  • Keynesian economist. Action: expend the Keynesian economist to increase the inflation rate by a small amount. Can only be used in enemy capital.
  • Green activist. Halves science rate in city in which it is stationed. Action: Expend the green activist in the enemy capital for a “Tech ban” – marks one of the most recent techs researched by the civ (i.e. a tech with no later techs that the civ has yet researched leading from it) as not researched.
  • Blogger. A blogger can attempt an enemy psyops unit. Remove both the blogger and the opposing unit. Action: expend the blogger in your own civ’s city for a random chance to reverse the effects of a single media pundit or critical theory professor.
  • Migrant. Can create culture bombs (just like a Great Artist, but is built with hammers). This is unit can be attacked militarily (and cannot be countered by bloggers), but doing so is an act of war with the civ that built it, and generates negative reaction from other civs.

Hitch

3 220
4 876
Drake's Fortune Remastered (Uncharted: Kolekcja Nathana Drake'a)

No to zabawa z kolekcją rozpoczęta. Tak, lifting widać. Tak, gra wygląda bajecznie. Tak, wszystko śmiga jak burza. Gra ładuje się ze zbiorczego menu dosłownie w sekundy i tyle samo, albo i mniej ze swojego. Do tego poprawili sterowanie. Nate jest bardziej responsywny i nie miewa ataków myśli samobójczych podczas dalekich skoków. A tak poza tym to stary dobry "Uncharted", z którym osobiście nigdy nie miałem żadnych problemów. Fajnie było znowu poszukać El Dorado, wystrzelać populację Tajlandii i oklepać mordę Navarro :)

Pomimo, że serię znam na pamięć to nie nudziłem się nawet przez chwilę. Naughty Dog kumają jak mało kto pojęcie kina nowej przygody i niczym w przypadku starych odsłon filmów z Indym, nieważne ile razy się już widziało Drake'a w akcji to nigdy nie jest dość i z bananem na twarzy towarzyszy mu się w kolejnych rozpierduchach. Za to zaskoczył mnie poziom trudności. Od razu zacząłem na miażdżącym i przyznam, że nazwa jest adekwatna. Nie zmienili tego, że są momenty dosłownej lawiny wrogów, którzy napieprzają z każdej strony. Wychylenie się zza zasłony w nieodpowiednim momencie kończy się błyskawicznym dowentylowaniem czaszki Nate'a setką nowych otworów.

Bez przesady powiem, że jest trudniej niż w "Max Payne 3", ale nie uważam tego za minus. Potęguje to immersję. Drake nadludzko się wysila podczas swoich przygód, więc i graczowi nie może być za lekko. Może parę razy rzeczywiście twórcy przesadzają z ilością wrogów, ale ostatecznie nie ma momentów nie do przejścia, więc jest OK.

Zaiste jest to definitywne doświadczenie z serią, które polecam z całego serca - must have zarówno dla fanów serii, którzy ograli ją na PS3, jak i dla zielonych posiadaczy PS4. Od razu też po przejściu jedynki wziąłem się za dwójkę, którą najmniej lubię (choć dalej kocham) :)

12/10

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
"Dobry wieczór. Coś się... coś się popsuło i nie było mnie słychać, to powtórzę jeszcze raz. Wynik Fallouta 4 na Metacriticu to jest jakaś porażka, ja myślę że to rpgowe, kurwa głupie społeczeństwo, te kurwa banda imbecyli która grała w gry tych kurwa karakanów z CDProjekt to jest jakieś kurwa nieporozumienie. Jeśli tyle dla was znaczy... jeśli tyle dla was znaczy, ludzie taki dobry model strzelania, jak w mojej grze gdzie postawiłem moją firmę, całą Bethesdę, biznes, wszystko inne i dla was tylko znaczyło to pierdolone 4.6 czy 4.7 na Metacriticu, to was powinno się jebać kurwa, tak się powinno was jebać, jak tylko was może jebać CDPR. Electronic Arts was tak nie wyruchało, jak wyrucha was CDProjekt, kurwa. Aż wasz kukle kurwa będą swędziały z bólu. To jest dramat kurwa. To jest dramat, że w tym antygrowym wystemie, w tym państwie w którym media kurwa nie były w stanie powiedzieć, że Fallouta 4 zbezczeszczono, że ta gra dostała 10/10 na AJDŻIENIE, że te pseudorecenzenckie KURWY! powtarzam pseudorecenzenckie KURWY! pseudorecenzenckie KURWY tej grze przyjebały bezpodstawnie 4.6 i po zainstalowaniu modów uniewinniały, że to nie jest czymś wartym tego, by tej grze przyznać tytuł gry roku..

Będzie was CDPR ruchał w dupę, będzie was CDPR kurwa dymał tak, jak was Electronic Arts nie dymało. Ta kurwa, ten mały karakan, jebany Geralt z Rivii śmieć, zniszczy was. Dragon Ejdże, Wiedźminy, Dark Soulsy, Pillarsy będą wam kurwa odbierały smak grania wy kurwa idioci. Casualowi, preudokrytyczni idioci. Ja mam to w piździe kurwa, bo mnie stać na wszystko. Będę żył kurwa tak! Wypierdolę jeszcze dzisiaj, już i tak kupione milion preorderów i będę się z was kurwa casualowe frajery śmiał, żeście takie głupie są, tacy kurwa debile, którzy te kurewstwo z Rivii na grę roku wybrali. Nie na Fallouta, nie na Skyrima, tylko na jakieś kurwy Dragon Ejdże, od elektroników w dupę jebanych kurwa, na Pillarsów popierdolonych głosowali. To właśnie jest ta kurwa społeczność growa. Przez taką kurwę społeczność, przez was kurwa chuje nic się w tym gatunku nie zmieni, bo jesteście chuj warci i trzeba was jebać, ruchać i na waszych preorderach zarabiać, bo jesteście bandą casualowych kurwów, nieudaczników. Rozumiecie to? A wam kochani, którzyście dali Falloutowi 10/10, którzyście wspomagali mnie, dziękuję. Bo to garstka graczy, garstka graczy, dzisiaj to jest 7 tysięcy recenzentów, może 8. (Wyłącz ten telefon, bo ci go wyłączę na amen) Tak, tak, tylko to się kurwa w tej kurwie Metacriticu nadaje. Powiedzieć wam w ryj wreszcie, wy głupie chuje, że jesteście prymitywami, że kurwa wasze pierdolone odznaczenia gry roku jest wasz majestat, wasza godność. Granie kurwa w jakieś gry ze wschodniej europy, to wy kurwa casuale, chuj z wami. Nie warto było kurwa, nie warto było zrobić nic... co by się... a szkoda kurwa gadać, szkoda strzępić ryja naprawdę. Niech was... Słuchajcie. Ci, którzyście głupie kurwy głosowały na metacriticu niech was szlag trafi, chuj warci jesteście, anty-graczami jesteście. Dobranoc. Co jest kurwa pedale? Co chciałeś powiedzieć? No. Dobra, na razie, wypierdalam. Kurwa, szkoda było 9 lat dopracowywania silnika, szkoła było kurwa pracy grafików. Głupia społeczność, głupie casuale, was do siódmej generacji tylko zaprowadzić kurwa, procesorki w starych konsolach włączyć. Szkoda kurwa było na was cokolwiek wy głupie chuje wy."

Annihilation

Well-Known Member
170
327
Jako ze wrzucacie gownogry a nie Prawilniacko Libertarianskie musze wkroczyc do akcji

Zastanawialiscie sie jak wygladalby AKAP wedlug totalniakow, komunistow, socjalistow i reszty gowna? a no tak
Postal 2, powiecie ee gralismy juz 15 lat temu, to teraz lapcie
Oficjalny dodatek do 2giej czesci Postala z 2015 roku!!!
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=24274

ja sciagnelem z tad jest Podstawka z wszystkimi dodatkami.
http://oceanofgames.com/postal-2-paradise-lost-pc-game-free-download/
milej zabawy :D

@edit
@Hitch
The Last of Us od naughty dog MIAZGA

@Gość niedzielny ;
2 dni temu sie dowiedziałem jak chcialem sobie w Postala pograc, i sie zfazowalem na wiesc o dodatku.

Ostatnia edycja:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Jako ze wrzucacie gownogry a nie Prawilniacko Libertarianskie musze wkroczyc do akcji

Zastanawialiscie sie jak wygladalby AKAP wedlug totalniakow, komunistow, socjalistow i reszty gowna? a no tak
Postal 2, powiecie ee gralismy juz 15 lat temu, to teraz lapcie
Oficjalny dodatek do 2giej czesci Postala z 2015 roku!!!
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=24274
Nie no, szybcy są..., gra stara jak świat jeszcze za dzieciaka grałem a tu nowy dodatek.

Hitch

3 220
4 876
Assassin's Creed: Syndicate

Pograłem z godzinę, ale na chwilę obecną mam dosyć. Takiej dawki lewactwa nie widziałem od czasów spotów z aktorami z Holly domagającymi się zrobienia czegoś z bronią palną. Gra zaczyna się od pokazania przebrzydłego kapitalisty, który pogania pracowników, żeby szybciej pozbierali dziecko, które miało wypadek przy pracy. Pracownicy mówią, że trzeba z młodym do lekarza. Kapitalista na to: "OK, ale szybko i wstrzymajcie mu wypłatę". No normalnie brakuje tylko, żeby jeszcze zakręcił złowrogo wąsem. Nie wiem, czy wytrzymam dalej, a to dopiero początek. W dodatku później pojawia się ponoć sam marks i jest kreowany na spoko kolesia.

Poza tym to gra strasznie brzydka (chowa się przy starszym o 3 lata GTA V - w dodatku przy wersji na PS3), z dziwacznym sterowaniem, przekombinowanymi rozwiązaniami i płaskimi jak umysł szumlewicza postaciami.

Dam jeszcze jedną szansę, ale nie wróżę rewelacji.

Na ten moment 2/10. Dobrze, że pożyczyłem za darmo. Chyba bym się pochlastał, gdybym wydał na to jakiekolwiek pieniądze.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
WT mam zainstalowane. Mój syn czasem w to gra. Osobiście pykam sporo w World of Tanks, które leży mi lepiej niż WT ze względu na niższy poziom realizmu :)

Mad.lock

5 149
5 110
Coś się zepsuło i nie wysłało mi posta, więc napiszę jeszcze raz. Preferencje tzw. graczy to jest jakaś porażka. Ci pseudo wielbiciele gier strategicznych to jest jakieś, kurwa, nieporozumienie. Jeśli żadna z gier firmy Illwinter nie jest nawet w pierwszej setce sprzedanych gier strategicznych, to was powinno sie jebać, was powinno się jebać, jak tylko was może jebać Firaxis albo Paradox Interactive. Creative Assembly i Ubisoft was tak nie wyruchało jak was wyrucha Firaxis. Te wszystkie płatne patche, DLC, dodatki będą wam odbieraly smak grania. Bo jesteście chuj warci i trzeba was ruchać i na was zarabiać. Nie w Conquest of Elysium, nie w Dominions, tylko w jakieś Heroes popierdolone albo etatystyczne Civilization. Wam to tylko pierwsze z brzegu incremental game włączyć, tylko to się dla was nadaje. Achivementy na Steamie to jest wasz majestat i wasza godnośc. A ja mam to w piździe, już Conquest of Elysium 4 kupione, bo mnie stać na wszystko, i będę się z was frajery śmiał. A wam kochani, którzy doceniacie turowe gry strategiczne, dziękuję, bo to garstka graczy jest.

uyN1uNR.png

WhZCsON.png

DVLOout.png

zoyKm3r.png

9vQSudc.png

9oF6cv3.png

Skoro już mowa o strategiach turowych, to muszę się przyznać, że ostatnio w Civilization 5 osiągnąłem wynik końcowy Lecha Wałęsy. Gdy grałem na normalnym poziomie trudności to miałem Karola Wielkiego, teraz zaś na najtrudniejszym stoczyłem się do poziomu Wałęsy, czyli do prawie najniższego.

Szkoda, że w Civilization 5, Wałęsa pojawia się tylko przy wynikach, a nie jest wodzem Polaków, tak jak był w grze Call to Power. Zdolność specjalna Polski w tej grze to w końcu solidarność, więc jej przywódca byłby najlepszym kandydatem na przywódcę. Wyobrażam sobie, że spotykam pierwszy raz Polaków, a tam wyskakuje mi Wałęsa i opcje dyplomatyczne. Walczyłbym z nim.

Do góry Bottom