Mad.lock
barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
- 5 149
- 5 110
Czechy i Niemcy to zupełnie inna kultura, pokaż statsy z Ukrainy XD
"Trzymaj - powiedział - Wypróbuj go!" I wypróbowałem go, strzelając w podkład kolejowy, znajdujący się jakieś 50 metrów w dole, na dnie kamieniołomu. Efekt był zdumiewający. Kule rozwaliły podkład na dwie części, które znalazły się w odległości 3 metrów od siebie. No to ładnie, pomyślałem, przypominając sobie tych wszystkich bohaterów z Hollywood, którzy mówią "oj", gdy dosięgnie ich kula.
A teraz... Wiem, że powinienem był zapałać odrazą do potęgi tej broni. Wiem, że powinienem był ją zwrócić i pójść swoją drogą. Ale... MójBoże, co to był za sprzęt! Byłem przepełniony gorącym pragnieniem zabrania go ze sobą i już nawet obmyślałem sposoby prześlizgnięcia się z nim przez kontrolę celną. A potem mógłbym krążyć nocą wokół domu z nadzieją, że wpadnie mi w ręce włamywacz.
Nowsze wersje karabinu
czy rzeczywiście były pionierami w tej dziedzinie?
Co, za drogo wychodzą pestki na szczelnicy?Ile kosztuje np. 1000 sztuk naboi 9x19 mm Parabellum?
Ustwa o Broni i Amunicji napisał:UoBiA art. 10 ust. 6
6. Zabronione jest posiadanie amunicji szczególnie niebezpiecznej w postaci:
/.../
pkt. 4/ amunicji wytworzonej niefabrycznie, w tym także takiej, do której wytworzenia wykorzystywane są fabrycznie nowe elementy amunicji, z wyłączeniem amunicji wytwarzanej na własny użytek przez osoby posiadające pozwolenie na broń myśliwską, sportową lub kolekcjonerską.