MaxStirner
Well-Known Member
- 2 775
- 4 721
Posty MaxaStirnera nt. broni palnej traktuję jako mało wyrafinowany trolling przeciętnego wyborcy PiSu. Inaczej musiałbym uznać, że typ jest po prostu durniem.
Dziękuję miło mi. Nie zasłużyłem ale dzięki.
To niebywałe. Czy Ty przypadkiem nie przegapiłeś 5k+ postów Kawadora, które są poświęcone analizie tego problemu?
Kawador nie jest tu dobrym źródłem gdyż jest bezpośrednio zainteresowany konkretnym rozwiązaniem - jako agitka może i się sprawdza jednak jeśli ktoś poszukuje obiektywizmu gorzej trafić nie mógł - nie należy oczekiwać bezstronności od agitatora. Proste.
Btw - od dawna wiadomo, że wiarygodności dodaje podawanie informacji, nawet drobnych i nieznacznych PRZECIWNYCH głoszonemu poglądowi. Zwiększa to wrażenie bezstronności komunikatu, nawet gdy podane argumenty przeciw są naprawdę minimalne. Czytając teksty Kawadora czuję że ktoś chce zrobić mi pranie mózgu więc omijam go z daleka. Dużo strawniej robi to na przykład Zbyszek - szanuje argumenty przeciw nawet jeśli sie z nimi nie zgadza nie spłukuje ich zaraz do ścieku.
Dygresja: W sieci pojawiło się badanie któregoś z uniwerków na temat tego, że długotrwałe palenie trawy czyści mózg z pamięci krótkotrwałej. Inaczej mówiąc tzw "pothead"to nie do końca stereotyp ale potwierdzają to fakty. Wysłałem linka do Wolnych Konopi (którym kibicuję zresztą) z pytaniem co oni na to, bo skoro dają info o dobroczynnym wpływie trawy niech dają - obiektywnie - info negatywne. Ku zaskoczeniu Siou odpisał "Wiesz oni mają racje, coś w tym jest - przetłumaczymy i zawiśnie na stronie."
Wniosek jest prosty - jednych stać by stanąć obok i spojrzeć z dystansem, są też i tacy co kopią i krzyczą jak dzieci. Wolę tych pierwszych.
Ostatnia edycja: