rawpra
Well-Known Member
- 2 741
- 5 410
Ale ludzie by chcieli za darmo mieć fejsa... no to płacą danymi.Współzałożyciel firmy Apple, Steve Wozniak, zachęca do usuwania kont na Facebooku
https://www.o2.pl/artykul/wspolzalozyciel-apple-radzi-usuwajcie-konta-na-facebooku-6400644878317697a
Wozniak, który założył Apple’a wraz ze Steve’em Jobsem i Ronaldem Wayne’em tłumaczy, że ma na względzie ochronę prywatności użytkowników serwisu Marka Zuckerberga.
Jeden z twórców Apple’a jest zaniepokojony. Twierdzi, że na Facebooku ludzie prowadzą rozmowy, "o których myślą, że są prywatne". W rzeczywistości jednak, przekonuje Steve Wozniak, na Facebooku nie ma mowy o prywatności.
Nie ma szans, żeby to zatrzymać. Moja rada dla większości ludzi jest taka, żeby znaleźć jakiś sposób na odejście z Facebooka – powiedział Wozniak w rozmowie z TMZ, którą cytuje The Hill.
Współtwórca Apple’a mówi, że "martwi go wszystko". Szczególnie niepokoi go to, że dane użytkowników Facebooka trafiają do reklamodawców. W ubiegłym roku serwis Marka Zuckerberga przyznał, że firma Cambridge Analytica zdobyła dostęp do danych milionów użytkowników Facebooka.
Współzałożyciel Apple’a ma rozwiązanie. Proponuje, żeby Facebook wprowadził opłaty dla osób, którym zależy na ochronie prywatności i które nie chcą, aby reklamodawcy mieli dostęp do ich kont.
Dlaczego nie dacie mi wyboru? Pozwólcie mi trochę zapłacić, a w zamian zróbcie tak, żeby moje dane były bezpieczniejsze i miały bardziej prywatny charakter – zaproponował Steve Wozniak.
To pod przymusem do weterynarza łobuza i do uśpienia.A jak kot wlezie na klawiaturę?
jew face. Zapłać a i tak ograbię cię z prywatności. Przecież mnie nie sprawdzisz ani tym bardziej moich serwerów.Dlaczego nie dacie mi wyboru? Pozwólcie mi trochę zapłacić, a w zamian zróbcie tak, żeby moje dane były bezpieczniejsze i miały bardziej prywatny charakter – zaproponował Steve Wozniak.
Chciał się jak mówią wybielić?Zuckerberg zamówił audyt.
Mowa nienawiści to słowo klucz na każdy niewygodny temat.treści ekstremistyczne oraz mowę nienawiści,
Z Facebooka nikt nie musi korzystać, a jeśli korzystamy, to wystarczy pomyśleć nad treścią (zdjęcia) jaką udostępniamy.A ja usunąłem niedawno konto i w sumie czuję się trochę lepiej
Michael Jackson miał bielactwo nabyte.M.Jackson też się wybielał
i co ?
Znowu jakieś regulacje. Czyj to problem że ktoś nie dba o bezpieczeństwo i polega na SPOF?Ale w jaki sposób zmienić media społecznościowe tak, żeby nie szkodziły użytkownikom i żeby działały bardziej na rzecz dobra publicznego, a nie tylko na rzecz swoich właścicieli?