- Moderator
- 3 591
- 1 503
Czasem mam wrażenie, że sto tysięcy ludzi chce działać w PL, nic tylko przebierać
By zatrudnić tego Pana trzeba być samobójcą. Nie mam na myśli "samobójstwa" Leppera, a mam na myśli strzelanie we własną stopę.Skoro podpisujemy oświadczenia krwią i możemy głosić wszystko, pamiętając o prawdziwych celach, to dlaczego nie zatrudnić Tymochowicza
Pierwsza sprawa.skrajnie populistyczno-lewicowo-narodowo-katolicko-socjalno-liberalno-społeczno-solidarny program, czyli w skrócie zestaw logicznych inaczej propozycji które w polsce biorą słupki.
Czasem mam wrażenie, że sto tysięcy ludzi chce działać w PL, nic tylko przebierać
Zaczynały jako twory bezpieki albo nawet bezpośrednio Stalina.Jestem ciekawy jak zaczynały inne partie, jakie miały założenia i jak bardzo się wszystko zmieniło od ambitnego planu do szarego stołka w sejmie.
Zaczynały jako twory bezpieki albo nawet bezpośrednio Stalina.
Wracając do tych mieszańców, może gdyby tak zastosować coś a'la hmm "stopnie wtajemniczenia" wewnątrz partii, chodzi mi o to żeby dokonać pewnego podziału wśród członków, np.:
1. Jądro (zarząd)
2.Straż ideologii (libertarianie z krwi i kości, starannie dobrani przez zarząd, mała grupa, najlepiej stały skład)
3.Zwykli członkowie (przyjmowani tylko sprawdzeni, metoda rekomendacji + być może jakiś czas próbny albo coś takiego, tutaj jak się nadają awansują z adeptów i dopiero stają się pełnoprawnymi członkami partii, Straż ideologii i zarząd w każdej chwili może kogoś stąd wywalić jak będzie kompromitować i gadać farmazony)
4.Adepci (kto chce przychodzi, ew. po krótkiej rozmowie się go przyjmuje do tej grupy, tutaj jest czas próbny)
Oczywiście grupy tylko od 1-3 mogą się wypowiadać w imieniu partii, po wcześniejszym podpisaniu zobowiązania. Ja
Być może to kompletnie bez sensu
To nie jest bez sensu, ale gdybyś powyższe przedstawił Mao lub Stalinowi, byliby zachwyceni.
Głupie pytanie: skąd potrzeba sięgania po autorytaryzm?
To nie jest bez sensu, ale gdybyś powyższe przedstawił Mao lub Stalinowi, byliby zachwyceni. Głupie pytanie: skąd potrzeba sięgania po autorytaryzm? Jakimi kryteriami opisałbyś "czystość" ekhmm... członka? Albo inaczej: who watches the watchmen?
Prędzej czy później miałbyś skrystalizowany model stalinowski. Ale z drugiej strony przedstawiłeś piramidę, która w sumie przecież jakoś funkcjonuje w środowiskach masońskich, tyle, że w tajnych stowarzyszeniach z definicji brak transparentności.
Co najwyżej, jakiś kontrolowany przeciek.
Wyobraź sobie że nagromadziło się trochę takich co boją się prywatyzacji szkolnictwa i wybierają do zarządu kogoś kto również się tego boi.
No i bardzo dobrze, ale przecież nie o to chodzi, by ich usunąć z facebooka czy z partii, tylko by nie mieli wpływu na kierunek działalności.Avx, ale spójrz na to od innej strony: wielu, którzy odwiedzają profil LP na fejsie, to osoby poszukujące dopiero swojej reprezentacji politycznej/światopoglądowej. Nie możesz wymagać od człowieka, żeby na sygnał zaakceptował myśl, że jego sąsiad ma rpg w domu. To samo przyjdzie (albo nie przyjdzie) w każdym razie, lepiej, żeby ludzie drążyli temat na forum PL niż SLD albo PiSu.