Co w najbliższej przyszłości?

erbe

New Member
49
1
Piter1489 napisał:
erbe napisał:
Ale na szczęście odsetek liberałów jest większy.

Chyba "liberałów" w stylu Donalda Tuska... tak, tych jest dużo.

Mówiłem o normalnych liberałach, w polskim rozumieniu, w sensie gospodarczym. Większy nie oznacza duży. Ale internet na szczęście robi swoje.
Tacy w stylu Tuska to właśnie Ci co chcą, "socjalizmu z ludzką twarzą";).

Nawet w podręcznikach do 1.klasy indoktrynacja idzie pełną parą a na uczelniach to Keynes wiecznie żywy.

M

Matrix

Guest
erbe napisał:
Piter1489 napisał:
erbe napisał:
Ale na szczęście odsetek liberałów jest większy.

Chyba "liberałów" w stylu Donalda Tuska... tak, tych jest dużo.

Tacy w stylu Tuska to właśnie Ci co chcą, "socjalizmu z ludzką twarzą";).
Z ludzką twarzą to Tusk jest w telewizji, wyłącz media na miesiąc i potem oceń państwo rządzone przez Tuska.
Zapewniam cię, że wielu ludzi zmieniłoby zdanie.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Matrix napisał:
Z ludzką twarzą to Tusk jest w telewizji,
wyłącz media na miesiąc

Niezły dowcip, Tusk z ludzka twarzą -w Wigilię nawet przemówił ludzkim głosem:), a Gajowy razem z nim

To nie takie łatwe -wielu ludzi jest uzależnionych.

erbe

New Member
49
1
Matrix napisał:
Z ludzką twarzą to Tusk jest w telewizji, wyłącz media na miesiąc i potem oceń państwo rządzone przez Tuska.
Zapewniam cię, że wielu ludzi zmieniłoby zdanie.

Nie oglądam telewizji. Źle mnie zrozumiałeś, nie bierz wszystkiego dosłownie. Wiem, że zmieniłoby zdanie, gdyby poznali prawdziwą twarz Tuska. Chciałem powiedzieć, że Oni wierzą w ten socjalizm z telewizji, który jawi im się jako ten z "ludzką twarzą".

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Historyczny wywiad z analitykiem z The Trends Research Institute: Globalny chaos gospodarczy, druga amerykańska rewolucja i III wojna światowa

https://exignorant.wordpress.com/2010/1 ... -swiatowa/

+ ostatnio widziałem program o Kaliforni : wprowadzono program "Bezpieczne parkingi" czyli jak tracisz dom i wyprowadzasz się do samochodu Stan wydziela parkingi gdzie będziesz mógł umyć się rano, a w nocy przejedzie psiarnia żeby nikt nie rozrabiał, takich RODZIN jest w pytę ... Niedługo na poważnie zacznie się ODJEBYWANIE polityków w USA ...

A

Anonymous

Guest
Trigger Happy napisał:
Historyczny wywiad z analitykiem z The Trends Research Institute: Globalny chaos gospodarczy, druga amerykańska rewolucja i III wojna światowa

https://exignorant.wordpress.com/2010/1 ... -swiatowa/

+ ostatnio widziałem program o Kaliforni : wprowadzono program "Bezpieczne parkingi" czyli jak tracisz dom i wyprowadzasz się do samochodu Stan wydziela parkingi gdzie będziesz mógł umyć się rano, a w nocy przejedzie psiarnia żeby nikt nie rozrabiał, takich RODZIN jest w pytę ... Niedługo na poważnie zacznie się ODJEBYWANIE polityków w USA ...

Fijor jest ostatnio w Kalifornii i trochę opowiada, są już trzy odcinki, w jednym opowiada o jakimś kolesiu co mieszka w aucie,a domu nie spłaci bo dług jest większy od aktualnej wartości domu. Masa ludzi przepłacała za nieruchomości. Jak czytam o tym różne artykuły, to nie jest mi ich żal, mogli się lepiej zorientować.

http://www.kontestacja.com/ - trzeba sobie po lewej poszukać.

http://www.youtube.com/watch?v=YGjtZtSV6T0 - Peter Schiff o nieruchomościach i jak przez ostatnie lata robiono biznes w Ameryce.

Wywiad dopiero zaczynam czytać, więc się nie wypowiem.

Mocny tekst, styl wypowiedzi bardzo mi się podoba!

Harry Angel

New Member
62
1
cóż, ja nie widzę powodów do optymizmu.
w najbliższym czasie System będzie coraz przejrzystszy i ingerujący w coraz większą ilość drobiazgów. człowiek żyjący POZA SYSTEMEM będzie NIELEGALNY, a taki de facto dla tego Systemu nie istnieje - najlepiej go zabić. człowiek pozbawiony praw to jak - zwierzę :)

zarazem ci co się Systemowi podporządkują będą mieli zawsze lepiej - łatwiej, więc Oportunizm zwycięży, a Hierarchiczne Społeczeństwo oparte na Konkurencji i Pogardzie dla "słabszych" czy "innych" - niedostosowanych będzie wykluczało i eliminowało ludzi niedopasowujących się do Systemu.

KULT PIENIĄDZA połączony zostanie z KULTEM LEGALIZMU i LEGALNOŚCI - wszyskto co będzie "nielegalne" będzie "podejrzane" albo będzie PRZESTĘPSTWEM.

liczyć się bądą mieli tylko ci co mają pieniądze, i ci co CHCĄ MIEĆ PIENIĄDZE - wszyscy inni zostaną wyeliminowani, o ile o pieniądze, czy za pieniądze nie będą chcieli być wyzyskiwani czy sami robić z siebie Niewolników.

de facto nadchodzą czasy uzależnienia od pieniądza, i czasy uzależnienia od Systemu. w życiu Pryvatnym, oczywiście może to nie mieć takiego znaczenia, z tym że życie prywatne będzie prywatne jedynie ograniczając się do życia Jednej Osoby. każdy aspekt życia Jednostki zostanie USPOŁECZNIONY, ZINSTYTUCJALIZOWANY, oraz SKLASYFIKOWANY - będąc podzielonym na zachowania DOZWOLONE i NIEDOZWOLONE. tak więc jeśli na przykład będziesz się samookaleczał, to może jeszcze nikt Cię nie wsadzi na siłę do psychiatrkowa. jednak jeśli napiszesz na blogu że się samookaleczasz to blog Twój zostanie zlikwidowany jako niosący "szkodliwe treści społeczne". jeśli będziesz chciał być torturowany przez Panienkę bo jesteś Masochistą to będziesz mógł być w 4 ścianach, ale jak będziesz torturował Panienkę to pójdziesz do pierdla za stosowanie przemocy i życie niezgodne tam z jakimiś normami moralnymi czy czym tam, Panienka torturująca też do pierdla pójdzie, i blog jej się zlikwiduje. jeśli będziesz chciał mieszkać w szopie, i łowić ryby w sadzawce to może Cię zostawią w spokoju. jeśli będziesz chciał mieszkać w szopie jednak na terenie Państwa objętym programem Natura 2000, czy innym wymysłem Systemu - np Unii Europejskiej szopa zostanie rozebrana, a za sprzedaż rybki bez kasy fiskalnej zostaniesz posłany do pierdla albo będziesz płacić 50 000 odszkodowania. kto się nie da ochipować, ten ma coś do ukrycia więc też pójdzie do pierdla, albo na początek nie dostanie pracy a nie mając legalnej pracy a mając dochody - pójdzie do pierdla :). człowiek chcący funkcjonować poza Systemem, nie dostanie kredytu, nie założy działalności gospodarczej, a szara strefa będzie likwidowana.

zniknie prawie cała Sfera Prywatna życia Jednostki, a "Kapitaliści" będą musieli być ściśle powiązani z Systemem. ludzie nie będą wyobrażali sobie życia bez pieniędzy, a nawet "minimalnej liczby pieniędzy" - czyli nie świata bez pieniędzy, ale minimalnego stanu materialnego oraz posiadanej Własności - dużo wyższej niż jeszcze kilkanaście lat temu. z Polski wyemigrują wszyscy którzy pieniędzy nie mieli i nie mają, a pracujące na resztę darmozjadów zaciągi emigracji nie będą wzbudzały empatii. Polska stanie się kolejnym "społeczeńśtwem zachodu" z klasą średnią, czyli mainstramowym gównem z klapkami na oczach, paroma kacykami, oraz 70% emigracją. na chociażby fali "obrony przed napływem imigracji" zbuduje się fundamenty zamordystycznego wszechkontrolującego Systemu, który będzie służył obronie przywilejów mających już co "posiadać" rodaków. świat biznesu, zostanie w dużo większym stopniu powiązany z światem Służb Specjalnych, oraz opanowanego przez te służby Systemu. prawo zostanie umiędzynarodowione przez co wykluczy się ostatecznie możliwość radykalnych i generalnych zmian w krajach, w których mogłyby się nasilić jakieś rewolucje, bunty i niepokoje społeczne. ludzie którzy nie załapią się do "klasy średniej" zostaną całkowicie wyeliminowani przez System ponieważ ich "prawa" zagrażałyby jego konstrukcji.

Wolny Człowiek to najlepiej miał tak z 20 000 lat temu. jednak nawet i kilkaset lat temu Australia była niemal bezludną wyspą. nadchodzące czasy to czasy dla eunuchów, feministek, drobnych cwaniaków, i śliskich oportunistów, niegroźnych psychopatów, a w najlepszym wypadku jeszcze garstki "konspirantów". konspiracja działa w czasach Okupacji. te czasy właśnie nadchodzą.

nie interesują mnie sprawy otoczenia, interesuje mnie tylko Wolność Jednostki. niestety - ta Wolność się KOŃCZY. oczywiście można żyć jak by otoczenia nie było, tylko nie należy się dziwić, kiedy znajdzie się w więzieniu :)

oczywiście KIEDYŚ, kiedyś to będzie inaczej. ale czasy Wojny Systemu z Anarchistami jeszcze na razie nie nadchodzą. Walka z Systemem rozpocznie się dopiero na dobre w jakimś 3-5 następnym pokoleniu. będzie to Walka Totalna, ale nie skończy się jakąś konkretną zmianą układu sił, Konflikt będzie trwał Wiecznie :)

Uwaga moderatora: zlikwidowałem kursywę i kolor, bo to źle się czyta.

A

Anonymous

Guest
@Harry Angel

Mam prośbę, możesz pisać normalną czcionką, z normalnym kolorem?

Miałem Ci odpisać na ten post w wątku o Torze, ale mi się nie chciało, bo pisałem to kiedyś w paru innych miejscach na forum. Inni też.

zarazem ci co się Systemowi podporządkują będą mieli zawsze lepiej - łatwiej, więc Oportunizm zwycięży, a Hierarchiczne Społeczeństwo oparte na Konkurencji i Pogardzie dla "słabszych" czy "innych" - niedostosowanych będzie wykluczało i eliminowało ludzi niedopasowujących się do Systemu.

Podaj choć jeden przykład braku hierarchii wśród zwierząt, lub takiej społeczności w dziejach. Hierarchia sama w sobie nie jest zła, tylko ma pewne wady. Przykładem niech będzie rodzina, zwłaszcza taka wielopokoleniowa. Według mnie poziom oportunizmu jest stały wśród ludzi. Taka postawa niestety jest bardzo korzystna. Tacy ludzie idą za kimś lub czymś, gdy są pewni jego zwycięstwa. Na zasadach konkurencji opiera się ewolucja, czyli od początku istnienia życia na ziemi, bez konkurencji nie ma postępu. Z resztą w XX wieku jak i w obecnym, rządy i pewne grupy społeczne starają się zminimalizować wpływ konkurencji, stąd kryzys i postępująca bieda. Bo parytety, czy inne kontyngenty, dopłaty, wyrównywanie szans, etc. Opieka nad słabymi i chorymi, jest immanentną cechą gatunku ludzkiego. Nawet wśród szczątek neandertalczyków, odkryto szkielety ludzi zniedołężniałych i chorych, którzy dożyli sędziwego wieku jak na tamte czasy. Gdy panował w USA i Europie ten "krwiożerczy kapitalizm" i społeczny darwinizm, rozkwitła dobroczynność. Dobroczynność wynika także z religii chrześcijańskiej( jestem ateistą) i przy okazji socjalizm... Nawet w Związku Radzieckim nie pozbyto się konkurencji, nazywano ją socjalistycznym współzawodnictwem, dublowano także bezpiekę i wykorzystywano bezpieczniaków z państw satelickich, by zapewnić sobie jak najlepszej jakości informacje.

Ta dyskryminacja o której piszesz, wynika głównie z istnienia państwa i prawa stanowionego.

KULT PIENIĄDZA

W czym on jest zły i jaki kult jest dobry według Ciebie?

KULTEM LEGALIZMU i LEGALNOŚCI - wszyskto co będzie "nielegalne" będzie "podejrzane" albo będzie PRZESTĘPSTWEM.

A teraz tak nie jest?

liczyć się bądą mieli tylko ci co mają pieniądze, i ci co CHCĄ MIEĆ PIENIĄDZE - wszyscy inni zostaną wyeliminowani, o ile o pieniądze, czy za pieniądze nie będą chcieli być wyzyskiwani czy sami robić z siebie Niewolników.

Mi też brakuje pieniędzy ;-).

Z resztą jak wyżej. Teraz też się głównie liczy z ludźmi i krajami, które mają pieniądze, bo mogą zainwestować i pomnożyć bogactwa, zwiększyć dobrobyt. Każdy człowiek chce mieć jak najlepiej, po zaspokojeniu niezbędnych potrzeb, przychodzą kolejne, bo ciągle mamy marzenia i porównujemy się z innymi ludźmi. Rozumiem, że krytykujesz pracę najemną, był tu kiedyś taki jeden... A co jak ten ktoś chce być dobrowolnie wyzyskiwany? Nie trzeba nikogo eliminować, tacy ludzie dosyć często sami się eliminują, umierając z głodu. No chyba, że ktoś sobie wymyśli ustawę jak w Niemczech czy ZSRR, że dzisiaj eliminujemy tych, a jutro owych. Za zło tego świata jest głównie odpowiedzialne państwo.

Były w historii przypadki ograniczania występowania pracy najemnej. Chodzi mi o niewolnictwo. Przez to starożytny Rzym stał w miejscu po podbiciu Grecji i przejęciu ich kultury i zyskaniu dostępu do greckich technologii. Południe USA przegrało podczas wojny secesyjnej, bo miało kiepską gospodarkę, bo było za mało wolnych i najemnych robotników i rzemieślników.

I tak dalej. Widziałem wiele blogów BDSM i wystarcza, że są one oznaczone +18. Nie może być niestety blogów pedofilskich. Mnie akurat nie pociągają małe dziewczynki, ale są ludzie których tak i nie widzę osobiście żadnych przeszkód, by mogli to robić na swojej własności.

Nawet w klasztorach o bardzo ascetycznej regule, zaleca się by zakonnice miały coś własnego, choćby krzyżyk, bo to dobrze robi dla psychiki.

Klasa średnia ma swoje wady, ale ma podstawową zaletę. Ludzie bogaci nie potrzebują polityków. Dla władzy jest lepiej, gdy istnieje tylko kasta polityków i kilku krezusów, z którymi dzielą się wpływami, a cała reszta jest biedna. Bo biednym człowiekiem łatwo jest manipulować.

Nie znam człowieka który wyobraża sobie życie, bez choćby minimalnej ilości pieniędzy. No chyba, że ma własne pole i studnie i jest się w stanie sam wyżywić przez rok.

Przybyli do Australii Aborygeni wytępili zastaną ludność miejscową...

Mam radę, kup sobie dużą działkę w Bieszczadach.

Czasem gadasz mądrze, ale wyciągasz błędne wnioski, zupełnie jak Marks, który przy okazji manipulował danymi.

Nie ma prawdziwej wolności, bez prawdziwej własności. Na swojej własności można robić co się chce.

20000 lat temu też była własność, terytorium łowieckie i jaskinie.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Wszystko świetnie ale proszę o trzymanie się tematu :) Moderator też mógłby się podpisać :)

Polecam kanał na Youtube

http://www.youtube.com/user/StanfordUniversity

np.

http://www.youtube.com/watch?v=tb_9CkcTs8g - The New Geopolitics of Energy
http://www.youtube.com/watch?v=KTsYjRqPmNA - The Future of Oil
http://www.youtube.com/watch?v=rMR5ZLvtyFg - The Real Story on Fuel Economy

Myślę że ropa jej cena i dostępność będzie tym co zdeterminuje całkiem nieodległą przyszłość. Nie zgadzam się z Harym, system nie będzie ewoluował w stronę 1984 raczej będzie borykał się z brakami zasobów.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
http://agepo.pl/2011/01/gumowe-ucho-zboja-gebona/

W pewnym momencie powrót do państwowej dystrybucji dóbr i usług i systemu kartkowego może stać się tak samo postulatem głodującego ludu, jak był nim 30 lat temu – to przecież strajkujący stoczniowcy kartek się domagali, nie władza..! A ile będzie przy tym zabawy z gonieniem „kułaków“ i „spekulantów“..? To może być lepszy marketingowo pomysł niż wszystkie te „orliki“ i „dopalacze“ razem wzięte..!

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Trigger Happy napisał:
W pewnym momencie powrót do państwowej dystrybucji dóbr i usług i systemu kartkowego może stać się tak samo postulatem głodującego ludu, jak był nim 30 lat temu – to przecież strajkujący stoczniowcy kartek się domagali, nie władza..! A ile będzie przy tym zabawy z gonieniem „kułaków“ i „spekulantów“..? To może być lepszy marketingowo pomysł niż wszystkie te „orliki“ i „dopalacze“ razem wzięte..!

Kurwa kolejne dezinformacje od hujków, którzy nie żyli w tamtych czasach.
Kartek na żarcie i benzynę to chcieli komuniści a nie lud.
A różne komuszki były zajęte gonieniem spekulantów.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Nie głosuje bo nie żyłem długo w tamtych czasach ale nawet ojciec mi mówił że, Solidarność mówiła "Socjalizm - tak, wypaczenia - nie". Mogę sobie wyobrazić odmóżdżone tłumy protestujące przeciwko SUVą i domagające się przydziału, że każdy tyle samo etc.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Trigger Happy napisał:
Nie głosuje bo nie żyłem długo w tamtych czasach ale nawet ojciec mi mówił że, Solidarność mówiła "Socjalizm - tak, wypaczenia - nie". Mogę sobie wyobrazić odmóżdżone tłumy protestujące przeciwko SUVą i domagające się przydziału, że każdy tyle samo etc.

Nie wiem jak w Łodzi było. Ale na Górnym Śląsku doły Solidarności były antykomunistyczne, antyklerykalne (po tym jak jakiś huj biskup powiedział, że "kradzież państwowego" jest grzechem) i czasami antysemickie.
W jednej zakładowej S obchodzono urodziny Hitlera :)

A

Anonymous

Guest
Trigger Happy napisał:
http://agepo.pl/2011/01/gumowe-ucho-zboja-gebona/

Fajny ten blog, właśnie czytam wpisy.

ford

Active Member
314
33
Najważniejszy jest ten punkt:
"W następstwie kryzysu finansowego, pieniądze będą miały większą wartość i wymiany będzie z muszli, zaleca się zasobów skorupiaków teraz."
Ja tam nie wiem jak wy, ale ja już zaczynam gromadzić muszle i skorupiaki.

Będzie jak w filmie katastroficznym "Pojutrze".

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
WWII-gas-ration-poster.jpg

WWII-food-rationing-poster.jpg

Obawiam się, że tak będzie ...

Do góry Bottom