OP
OP
Antoni Wiech
Guest
Wrzucam poglądowo, bo kolesie są (podobno) podstarzałymi NSami, ale numer na czasie:
Mam tę płytę. I powiem tak, że była to pierwsza płyta Sepultury, która mnie wkurwiła, a ten kawałek zawsze przeskakiwałem. Wolałem wszystko co było przed... Chyba przez te nie-metalowe instrumenty i nie-metalowy klimat. Gdyby to intro było inne byłoby o.k.ale ten numer Sepultury jest mistrzowski (z resztą cała płyta "Roots" miażdzy)
Mam tę płytę. I powiem tak, że była to pierwsza płyta Sepultury, która mnie wkurwiła, a ten kawałek zawsze przeskakiwałem. Wolałem wszystko co było przed... Chyba przez te nie-metalowe instrumenty i nie-metalowy klimat. Gdyby to intro było inne byłoby o.k.
Tu jeden z moich ulubionych kawałków:
Pojęcie "progresywny" jest mocno nadużywane IMO. Przecież nurt "death" sam w sobie jest progresywny, innowacyjny wobec lat 70-tych, kiedy to nikt nie grał tak brutalnie, stosując przy tym skomplikowane układy rytmiczne, czego nie dałoby się osiągnąć bez sporych umiejętności muzyków."Death Organ" - Szwedzki progresywny death metal
Pojęcie "progresywny" jest mocno nadużywane IMO. Przecież nurt "death" sam w sobie jest progresywny, innowacyjny wobec lat 70-tych, kiedy to nikt nie grał tak brutalnie, stosując przy tym skomplikowane układy rytmiczne, czego nie dałoby się osiągnąć bez sporych umiejętności muzyków.
Tak więc, death metal jest progresywny wobec wcześniejszych nurtów.
To określenie nadużywane jest również w przypadku rocka progresywnego. Odpady pokroju Galahad, Iluvatar, Marillion po odejściu Fisha i miliony innych nazywa się nurtem progresywnym, podczas gdy jest to trochę bardziej skomplikowany pop-rock. Nie ma tam żadnych oznak nowatorstwa, jest za to cała masa "sera", co jest nierzadko trudne do zniesienia. Zresztą, nie od dziś pojęcia przestały cokolwiek znaczyć. Nie tylko w muzyce.
w tej kapeli udziela sie niejaki czerwony, byly czlonek zespolu konkwista 88. wyjebali go i ogolnie byly cyrki na scenie bo zaczal cpac co sie mialo do przekazu k88 jak humanitaryzm do klasycznych postow krzysiaWrzucam poglądowo, bo kolesie są (podobno) podstarzałymi NSami, ale numer na czasie: