Fraans
Well-Known Member
- 201
- 441
Przecież trzeba płacić za wizyty, nawet jak się jest rodowitym Chińczykiem z PRC.Wierza tez, ze imigranci przyjezdzaja do Chin teraz bo jest darmowa sluzba zdrowia
Przecież trzeba płacić za wizyty, nawet jak się jest rodowitym Chińczykiem z PRC.Wierza tez, ze imigranci przyjezdzaja do Chin teraz bo jest darmowa sluzba zdrowia
To tak jak w poniższym dowcipie:
Kod:Przychodzi biedny Żyd do rabina i prosi o radę: Oj, mądry Rebe, pomóż mi. To moje życie takie ciężkie: mieszkam w niewielkiej chatce z żoną, czwórką dzieci, babcią, dziadkiem i jeszcze teściową. Już się zupełnie nie mieścimy w tej małej izdebce. Oj pomóż, mądry Rebe... Na to Rabin powiada: Słyszałem, że masz w obórce kozę?... - Tak Rebe, mam jedną kozę, co daje mleko, którym karmię dzieci. - To ją teraz sprowadź do domu - mówi rabin. Rebe, Rebe, co ty mówisz?... Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i jeszcze koza?... To jak ja teraz będę mieszkał?... Ale rabin był nieubłagany - musisz wprowadzić sobie kozę do domu!! Za parę tygodni rabin spotyka tego Żyda i pyta się: - A co tam Icek u ciebie? Oj Rebe. Teraz to już zupełnie nie da się żyć w domu. Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa, dziadek i jeszcze teraz ta koza. To już nie jest życie. Na to rabin powiada: - To zabierz kozę z powrotem do obórki. Za niedługo rabin jeszcze raz spotyka Żyda i pyta się go: Jak tam Icek, w twoim domu?... - Oj, Rebe. Jakiś ty mądry! Jak my teraz mamy w domu dużo miejsca. Świetnie mieścimy się w tej izdebce - ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i dziadek. Oj jakiś ty mądry, Rebe...
@libertarianin.tom możesz napisać co z Hong Kongiem i protestami? Podobno coś się uspokoiło w tym roku? A może "wirus" przypadkiem wyrżnął protestujących?
Co będzie z tymi youtuberkami pokazującymi polskim nastolatkom jak pięknie się żyje w Chinach?
Ps. widzę, że Truszczyńska pisze cały czas na twitterze, więc przydałyby się bardziej szczegółowe wyjaśnienia, co się dzieje