Bóg stworzył człowieka

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Na podstawie badań statystycznych stwierdzono, że głównymi przyczynami zerwania z wiarą są:
1. lenistwo,
2. brak inteligencji wrodzonej (niski IQ),
3. euforia ze zdobycia wykształcenia średniego lub zawodowego.

Rozumiecie ateiści, czy mam wam wytłumaczyć wyniki badań?
I za nic na świecie nie potrafią ateiści zrozumieć, że katolicy, to często ludzie z wyższym wykształceniem, o szerokich horyzontach umysłowych, których cechuje umiejętność logicznego, a nawet abstrakcyjnego myślenia, itd, itd

@jaskółka, jako ze jesteś taka/ki wykształcona/ny, a ja z wykształceniem średnim i brakiem wrodzonej inteligiencji, chciałbym żebyś mi wytłumaczyła/ł wyniki badań i o jakie badania chodzi.
Bo jakoś lepiej mi się czyta dyskusje Aterlupusa z Xynoslavem czy o księżach popierających wolny rynek, niż twoje arcyinteligientne wpisy.
Albo obejrzyj sobie film "God`s Not Dead" to Ci się raźniej zrobi.

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
mógłby, ale rozwalając czyjąś własnosć stał sie komuchem... hehehe ;P
Walczył z "państwem"... był po prostu pierwszym agorystą. ;)

W porządku. Widzę że przeceniłem jednolitość stanowiska kapłanów i faryzeuszy :). Tu mnie masz. Teza pozostaje jednak w mocy, rada jako organ była z Jezusem we wrogich relacjach, ostatecznie żądając od okupanta wykonania na nim egzekucji.
No właśnie o to się cały czas rozchodzi. Pewnie wystarczyło mu, że choć jeden kapłan go poparł.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Jak milo tu u was:)
Podsumuję
Chrześcijaństwo- katolicyzm to piękna religia, nie mówi o nienawiści do innych, ale o miłości bez względu na wyznanie, kolor skóry itd. To właśnie Jezus powiedział: „Miłujcie swoich nieprzyjaciół”.
To piękna religia, ale tylko wtedy, gdy wyznają ją inni, zwłaszcza nasi wrogowie.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Z forum o grach. Gościu jest religioznawcą i członkiem KNP w Łodzi. Jak widać KNP to nie tylko katole.
Wstawiam z zamiarem wywołania kolejnej dyskusji.
2z6yw61.jpg

http://prawica.net/39941
http://prawica.net/38172
http://prawica.net/31185

D

Deleted member 4683

Guest
Przecież mówię właśnie że podział był (a nawet, jest), więc Jezus nie został oficjalnie uznany przez władze religijne Izraela. Ergo, wbrew temu co pisałeś, sanhedryn nie uznał go za Mesjasza, więc udzielenie mu pozwolenia na to żeby bił kupców na placu pogan (przypominam że wspomniany handel był kapłanom na rękę) nie mogło mieć miejsca. Nie jest ważne jak liczni byli ludzie którzy go uznawali, w tej konkretnej sprawie liczyło się zdanie Wysokiej Rady, bo to ona podejmowała decyzje dotyczące świątyni.

Faktem ( oczywiście w rozumieniu narracji ewnagelicznej ) jest to, że ani w trakcie obijania , ani po obiciu biznesmenów w Świątyni nie nastąpiła żadna reakcja. A przecież mamy do czynienia z najświętszym miejscem judaizmu - dla Żydów bardziej świętego nie ma i już nie będzie. Nagle wpada koleś i w tym najświętszym miejscu robi chryje. Przewraca stoły, rozbija sprzęty, napierdala batem biznesmenów. Nawet we współczesnej laickiej Europie ochroniarze wyciągnęliby takiego typa ze świątyni za uszy. A tu nic.. . Ani strażnicy, ani kapłani ani obecni tam ludzie ani nawet sami kupcy nic nie robią. A co dzieje się później ? - też nic. Nie wysłano strażników żeby pojmali sprawcę, nikt nic nie robi. Moim zdaniem to znaczy, że wspomniana akcja musiała posiadać przyzwolenie zarządców - inaczej pierwszy wezwany patrol rozsiekałby śmiałka w trymiga. Ponadto - wśród zarzutów którymi uzasadniono skazanie Jezusa na śmierć nie było ani profanacji świątyni ani napadu na kupców. Biorąc pod uwagę, że zerwanie z kapłanami ( i pierwsza próba pojmania Jezusa ) nastąpiło dopiero później i z innych powodów oznacza to moim zdaniem, że na tamtym etapie sanhedryn podzielał jego poglądy.

pozdro

OP
OP
J

jaskółka

Guest
Gazda!!
Jesteś aż takim kretynem???
Jezus umiłował biednych ale za to twój Marks nienawidził bogatych a twój Lenin ich mordował i kazał grabić i mordować.
Drobna różnica co gołębiu.
Porównanie godne srającego na kościół gołębia.
Tak pisze gołębie co maja nieprzerobiony konflikt ze swoją byłą zoną katoliczką i próbują tu sie leczyć srając na katolików.
Idź na terapię dobrze radzę, tak samo tacy tobie podobni ,bo jeszcze kilka lat będziesz pisał to samo a problemu wewnętrznego konfliku nie rozwiążesz.Kobieta do ciebie nie wróci bo jesteś już organik i nie potrafisz sie zmieniec. przykro, współczuje.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
sorry za karmienie trolla ale
Gazda!! Jesteś aż takim kretynem???
jestem GAZDA...
twój Marks, twój Lenin
nie mam ani marksa ani lenina
Idź na terapię
nie gadaj mi co mam robić komuchu
Kobieta do ciebie nie wróci
obiecujesz? bo jakby wróciła i bym sie na nią dał nabrać jeszcze raz, to ino se w łeb strzelić...

D

Deleted member 4683

Guest
Gazda!!
Jesteś aż takim kretynem???
Jezus umiłował biednych ale za to twój Marks nienawidził bogatych a twój Lenin ich mordował i kazał grabić i mordować.
Drobna różnica co gołębiu.
Porównanie godne srającego na kościół gołębia.
Tak pisze gołębie co maja nieprzerobiony konflikt ze swoją byłą zoną katoliczką i próbują tu sie leczyć srając na katolików.
Idź na terapię dobrze radzę, tak samo tacy tobie podobni ,bo jeszcze kilka lat będziesz pisał to samo a problemu wewnętrznego konfliku nie rozwiążesz.Kobieta do ciebie nie wróci bo jesteś już organik i nie potrafisz sie zmieniec. przykro, współczuje.

Piszę do ciebie jebany półgłówku z nadzieją, że mnie zrozumiesz. Nie możesz traktować Jezusa jako podnóżka ani trampoliny do podbijania swojego zakompleksionego ego. Są rzeczy z których nawet ostatniemu ułomnemu gnojowi nie wypada żartować. W realu sprzedałbym ci solidnego plaskacza i parę kopów w ryj w imię Jezusa Pana Naszego, żebyś ochłonął i przemyślał swoje zachowanie. Cierpiąc pewnie przeanalizowałbyś swoje zachowanie więc Bóg by mi wybaczył.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Takiego chrześcijanina jak powyżej to ja lubię!
Jaskóła - nadstaw drugi policzek! Za Jezusa i za Maryję... i jeszcze za Józefa! Ilość plaskaczy równa ilości świętych i co teras?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
ale to troll a nie jakaś uber chrześcijanka, takie katolickie taliby nie spamuja netu bo uważają to za dzieło szatana i sie neta nie tykają...

OP
OP
J

jaskółka

Guest
Niektórzy ludzie boją się, że może zabraknąć im miejsca na Ziemi, w niektórych bowiem częściach Świata, przyrost ludności jest tam coraz to większy. Bóg jednak powiedział, Jezus ponad dwa tysiące lat temu powiedział do ludzi, jeżeli uszanujecie godność drugiego człowieka, będziecie mieli wtedy wszystko pod dostatkiem, już na całą wieczność, niczego wam nigdy nie zabraknie. Nie musimy się więc o nic martwić, musimy tylko zaufać Bogu, który przecież potrafi wszystko, musimy tylko zaufać Bogu, który jest Stwórcą całego naszego wszechświata i wszystkiego co go otacza dookoła. A co wy o tym myślicie, bo wybierając życie Boga, ludziom niczego nigdy nie zabraknie, gdy jednak ludzie wybierają inne życie i inną drogą, widzimy dzisiaj dokąd ona wszystkich ludzi prowadzi, nie tylko przynosi ona ludziom wtedy ubóstwo i głód na Ziemi, ale również śmierć, cierpienie i ból, gdy ludzie kierują się tą przeciwną ścieżką, ścieżką która oddala ludzi od Boga i od życia w Raju.

Niektórzy ludzie boją się, że może zabraknąć im miejsca na Ziemi, w niektórych bowiem częściach Świata, przyrost ludności jest tam coraz to większy. Bóg jednak powiedział, Jezus ponad dwa tysiące lat temu powiedział do ludzi, jeżeli uszanujecie godność drugiego człowieka, będziecie mieli wtedy wszystko pod dostatkiem, już na całą wieczność, niczego wam nigdy nie zabraknie. Nie musimy się więc o nic martwić, musimy tylko zaufać Bogu, który przecież potrafi wszystko, musimy tylko zaufać Bogu, który jest Stwórcą całego naszego wszechświata i wszystkiego co go otacza dookoła. A co wy o tym myślicie, bo wybierając życie Boga, ludziom niczego nigdy nie zabraknie, gdy jednak ludzie wybierają inne życie i inną drogą, widzimy dzisiaj dokąd ona wszystkich ludzi prowadzi, nie tylko przynosi ona ludziom wtedy ubóstwo i głód na Ziemi, ale również śmierć, cierpienie i ból, gdy ludzie kierują się tą przeciwną ścieżką, ścieżką która oddala ludzi od Boga i od życia w Raju.

Piszę do ciebie jebany półgłówku z nadzieją, że mnie zrozumiesz.
.

Piszę do ciebie jebany półgłówku z nadzieją, że mnie zrozumiesz..
Jaranek!
To nie ładnie obrażać damę, ale czegóż można się spodziewać po ateistycznych knajakach? Widzę ,że nie mozna z dobrym słowem dotrzeć do zatwardziałych umysłów i serc ludzi kierujących się w życiu ideologią kłamstwa i zaprzaństwa A właśnie z takimi na tym forum spotykałam się nie mówiąc już nawet o prymitywnych głupkach i tępych niedoukach.

Gazda!

Gdybyś się uczył, zamiast włóczyć się z podpitymi kumplami po szemranych miejscach, to byś wiedział, że za Chrystusa oddało życie dziesiątki (jeśli nie setki) tysięcy męczenników, o których możesz przeczytać nie tylko w podręcznikach historii, ale również dowiedzieć się od współczesnych świadków prześladowń chrześcijan na całym świecie. Większego analfabety od ciebie trudno jednak znaleźć, ale na tym forum jest was zadziwiający wysyp i świetnie się z wami bawię

Ostatnio edytowane przez moderatora:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Gdybyś się uczył, zamiast włóczyć się z podpitymi kumplami po szemranych miejscach, to byś wiedział, że za Chrystusa oddało życie dziesiątki (jeśli nie setki) tysięcy męczenników, o których możesz przeczytać nie tylko w podręcznikach historii, ale również dowiedzieć się od współczesnych świadków prześladowń chrześcijan na całym świecie. Większego analfabety od ciebie trudno jednak znaleźć, ale na tym forum jest was zadziwiający wysyp i świetnie się z wami bawię
religijni fanatycy zabijali sie nawzajem w ime ich niby wszechmogących bogów, inni oddawali/poświęcali życie dla swej religii... ich sprawa...

Do góry Bottom