Sputnik
Szalony naukowiec
- 482
- 2 171
Chrystus zbawia dusze!
ateiści 0 :
Ale nie do mnie
Ja chętnie nawrócę klika ładnych i młodych jehowiczątek. Najlepiej szczupłe, do 170, mały-średni biust, rasa biała kaukaska.
Oczywiście wszystko zgodnie z ich religią, zacznę od znanej im procedury "mieszania krwi".
No nie! Ja miałem na myśli wyłącznie dobrowolność. To tylko była moja oferta handlowaCzyli jednak gwałciciel.
Generalnie tto wszyscy sa chrzescijanami.
Ilu z Was tutaj przebywających jest wierzących w Boga katolików?
Co myślicie o religii ale tej prawdziwej,katolickiej
Ilu z Was tutaj przebywających jest wierzących w Boga katolików?
A jakby w tym Instytucie Misesa większość uczestniczyła w kultach cargo, to też miałbym brać na poważnie tę religię?
Potem ogłupiałe społeczeństwo leczy się u znachorów, homeopatów, nie szczepi dzieci i myśli, że spożywanie GMO spowoduje, iż następne pokolenie będzie miało rogi i kopyta albo zacznie fotosyntetyzować.
W całej Azji, nie tylko w Indiach, masz dziesiątki tysięcy Bogów. Są nawet bogowie lokalni i rodzinni.Startu nie masz ze swoja mądrością do Hindusów.Oni są nadzwyczaj mądrzy, ponieważ wierzą w istnienie wielu bogów.
A jakby w tym Instytucie Misesa większość uczestniczyła w kultach cargo, to też miałbym brać na poważnie tę religię?
To człowiek "stworzył" Boga dla własnych celów. Od czasów ludzi pierwotnych religia była doskonałym narzędziem kontroli społeczeństwa.jaskółka napisał:W jakim celu Bóg stworzył czlowieka?
Diabeł, dusza i inne mistyczne pierdoły wzięły się stąd że dawniej ludzie mieli ograniczoną wiedzę na temat ludzkiej natury, budowy mózgu itp. Straszak niebo i piekła to podstawy manipulacji, jak psie ciasteczko i klaps w tresurze pieskajaskółka napisał:Życie na ziemi to nie bajka ale walka o zbawienie duszy. Walka z diabłem i własnymi wadami. Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
Nie dbasz o zbawienie duszy?
To ja sie przyznaję że swego czasu wierzyłem w różne bzdury: Boga, socjalizm (no socjaldemokrację powiedzmy), miłość romantyczną, ale zmądrzałem i dorosłem.jaskółka napisał:Prawda o świecie nie jest łatwa do przyjęcia, bo nasza duma ludzka nie pozwala nam przyznać się nawet przed samym sobą do tego, że być może całe życie żyliśmy w błędzie.
Że gdybyś urodziła się w innej kulturze byłabyś muzułmanką/buddyjką/żydówkąjaskółka napisał:Co myślicie o religii ale tej prawdziwej,katolickiej a nie jakimś buddyzmie który jest kultem satanistycznym i mam tysiące demonów a w skrócie jest religią szatana!!trzeba ich wyzwolić z okowów szatana i przywrócić do wolności moralnej.!
2000 lat temu tolep byś argumentował, że wiarę w Zeusa należy brać poważnie, bo istnieje od dawna i stanowi fundament cywilizacji, a nie jakąś tam sektę żydowską?