RedRight
Member
- 362
- 15
Czy wiecie, że pewien słynny zachodni fotograf przyznał, że komunistyczne Polki były lepiej ubrane od kapitalistycznych Angielek?
a co nad obchodzi jakaś osoba o której sobie mówisz? Nie rozmawiasz z nimi tylko z nami, zatem polegałeś na jakiś tam swoich autorytetach które mamy w dupie. I nie udowodniłeś tego że się mylę.Nie napisałem, że to wynika z autorytetu, tylko jest obiektywnie błędne. Przestań się bawić w sztukę prowadzenia sporów, bo ciągle się mylisz
Czytałem, ze Angielki chętnie kupowały sukienki produkowane w ZSRR, które obywatelki ZSRR uznały za zbyt "wieśniackie".Nooo niee wiem. Powszechne było dostawanie paczek z ubraniami ze zgniłego zachodu.
Wyborcza.pl
krakow.wyborcza.pl
O paczkach z ZSRR dla Amerykanów nie słyszałem.
Anegdotyczny, ale fotograf twierdził, że jego próba jest szeroka.Zresztą jest to dowód anegdotyczny a sam słynny fotograf mógł np. być sympatykiem komuchów.
Więc jest naprawdę bez znaczenia co jeden słynny fotograf powiedział na ten temat.
Tak na prawdę to lepiej mówić w ZSRR, że tam było lepiej. Fotograf oglądał setki czy tysiące Polek, a ty podałeś dwa przykłady, z czego pierwszy trochę nie na temat.Taki pro tip jeśli chodzi o komunistyczną agitację: gdy się robi to w Polsce to lepiej pisać o tym jak fajnie było w ZSRR i na odwrót. Gdy się pisze w Polsce o tym jak było za komuny w Polsce, np. jak były ubrane komunistyczne Polki, to jest spore ryzyko, że się natknie na kogoś, kto zwyczajnie pamięta te czasy i np. wywlecze okoliczności jakim marzeniem były jeansy za szybą Pewexu lub jak nogi śmierdziały w butach Relax.
Niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwiska. To chyba były lata 70 lub 80.Ciekawe kto to, bo jak za czasów Ukochanego Przywódcy to nie każdy dostawał możliwość wjazdu.
Rękopisy nie płoną, ale czasem trzeba je ukryć na jakiś czas. Niektóre rzeczy trzeba trzymać w tajemnicy, inne, jak moda należy pokazywać szeroko.Jeden słynny zachodni dziennikarz mówił, że na ukrainie nie było głodu.
nie masz na to dowodów.Anegdotyczny, ale fotograf twierdził, że jego próba jest szeroka.
Przyspieszoną kolektywizację wymuszoną kapitalistycznym okrążeniem. Plus susza, widoczne Bóg nie kochał tych, którzy nie chcieli pracować.Który? Bo nawet Walter Duranty w końcu przyznał, że rośnie liczba męczeńskich śmierci za kolektywizację.
Który? Bo nawet Walter Duranty w końcu przyznał, że rośnie liczba męczeńskich śmierci za kolektywizację.
Niestety nie mogę sobie przypomnieć. To chyba były lata 30.Niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwiska. To chyba były lata 70 lub 80.
Dobrze wiesz, że zmyślasz, a ja mówię prawdę. Dodam: pewien słynny amerykański ekonomista przewidział, ze USA jest mniej wydajne od ZSRR i USA przegra zimną wojnę. Niestety nie pamiętam lat, ale to chyba był Samuelson.Jeden z głównych ekonomistów ZSRR przewidział, ze komunizm jest gospodarczo niewydolny i musi zawalić. Niestety nie pamiętam jak się nazywał ale to były lata 70-te.