kompowiec
freetard
- 2 580
- 2 645
To bardzo prosteTrochę nie rozumiem, czemu uznajmy za słusznie egzekwowanie pewnych zasad (ochrony mienia, życia po urodzeniu), a nagle aborcja staje się kwestią dobrowolnego wyboru? Bo ruchanie jest fajne, a dzieci kłopotliwe, to sobie zrobimy tutaj "furtkę"?
Na discord ktoś się pytał co z samobójstwami - doszedłem do wniosku że nie ma ona już władzy nad sobą więc jako osoba nadrzędna mogę ją chceć uratować albo nie. To samo dotyczy się nieprzytomnych.
Płód także nie ma władzy nad sobą więc jako osoba nadrzędna mogę ją chceć abortować albo nie.
Zwierzęta nie mają większej władzy od człowieka bo są niżej w łańcuchu pokarmowym
Opowiedz mi, jak przekonasz w akapie innych, aby szanowali własność, bo zdecydowanie będą tacy, którzy nie będą chcieli jej szanować. Jak przekonasz innych do nieincjowania agresji, skoro są tacy, którzy lubią inicjować? Jak z nimi będzisz konkurował?
Libki potrafią usprawiedliwić przemoc w przypadku samoobrony. Komuchy nie potrafią dla ani jednego przypadku.
No i standardowym argumentem libków jest to że najlepiej jakby każdy miał broń, ale jestem otwarty na inne propozycje.
Oczywiście. Masz lepszy pomysł? Żadne bredzenie o człowieczeństwie tego nie zmieni.Zwierzęta szamam aż miło, ale to co mówisz oznacza, że jeśli uda nam się stworzyć silną SI albo spotkać obcą cywilizację silniejszą od naszej, to pozostanie nam pogodzić się z tym, że ktoś/coś z racji posiadania większej siły będzie mogło wejść w posiadanie nas ludzi i to będzie ok.
Ostatnia edycja: