:)

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Goebbels był wysoko postawionym członkiem rządu. Miecugow nie jest ministrem propagandy tylko dziennikarzem prywatnej stacji.
A w ogóle korwinista to też zwolennik złodziejstwa i agresji, tylko na mniejszą skalę, więc ch*j mu w dupę.

D

Deleted member 427

Guest
Miecugow nie jest ministrem propagandy tylko dziennikarzem prywatnej stacji.

Prywatnej? CNN jest bardziej prywatne niż TVN. I tak jak pisze pLT, zapoznaj się z życiorysem Grzesia oraz życiorysem jego rodziny ze szczególnym wskazaniem na ojca.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
No to podajcie te fakty z jego życiorysu które usprawiedliwiają stosowanie przemocy wobec Miecugowa.

Kwestię ojca pominę, bo to już naprawdę żenada. Nikt sobie rodziców nie wybiera.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Miecugow junior to jednoosobowa orkiestra grająca służbiackie partytury. A to, czy powinien za to zebrać lanie po mordzie, jest sprawą do otwartej dyskusji. Jak dla mnie, nie wyprowadzono żadnego konkretnego ciosu. W każdym razie, ktokolwiek wskoczył na scenę, nic nie osiągnął ponad wzmocnienie sympatii dla tvn-u, Owsiaka i Miecugowa, więc - jak mawiają nowomowniacy - "event" odniósł korzystny efekt dla sitwy.

No to podajcie te fakty z jego życiorysu

Ponoć bronił starego. Pomijając współuzależnienie emocjonalne od ojca (kwestie raczej tkwiące w nieświadomości), deklaracja o podziwie dla twardego stalinisty, staje się automatycznie deklaracją podziwu dla jego twórczości. Ja nie separuję człowieka od jego czynów i przekonań.
http://niezalezna.pl/44427-miecugow-na-woodstocku-o-swoim-ojcu-staliniscie-mial-prawdziwe-problemy

"Naszym problemem jest to, że coś drożeje. Ale co to za problemy. Prawdziwe mieli moi rodzice, a nasi dziadkowie, którzy przeżyli wojnę" - mówił dziś na Przystanku Woodstock dziennikarz TVN Grzegorz Miecugow. Jego ojciec w czasach stalinowskich podpisał apel popierający komunistyczne władze, które skazały na karę śmierci niepokornych katolickich księży.

W 1953 r. Bruno Miecugow był jednym z 53 stalinowskich "intelektualistów", którzy wyrazili poparcie dla stalinowskich władz PRL po aresztowaniu pod sfabrykowanymi zarzutami duchownych katolickich, skazanych na karę śmierci w sfingowanym procesie pokazowym.
Rezolucja została podpisana po zakończeniu procesu krakowskich księży, w okresie gdy trzech skazanych oczekiwało na wykonanie wyroków śmierci. Stanowiła element propagandowej nagonki na Kościół Katolicki i dawała stalinowskim władzom PRL pretekst do dalszego zaostrzenia represji wobec ludzi wierzących.

Ale Bruno Miecugow miał też inne "prawdziwe problemy". W latach 1950-1956 współpracował z czasopismem „Budujemy socjalizm”, wydawanym przez Komitet Powiatowy PZPR. A w 1963 r. otrzymał wyróżnienie na festiwalu w Opolu za... teksty piosenek wojskowych.

W 2002 r. Grzegorz Miecugow wyznał w rozmowie z "Dziennikiem Polskim": - Zawsze podziwiałem ojca.

Dziś - na Przystanku Woodstocku - dowiedzieliśmy się od Grzegorza Miecugowa, że dzisiejsze problemy młodych ludzi to błahostka w porównaniu z tym, co musiał przeżywać jego tata-stalinista, hołubiony przez władze PRL. Dziennikarz TVN wyznał też zgromadzonej młodzieży, że jego ulubionym słowem jest przyzwoitość.

D

Deleted member 427

Guest
Paprzcież Grzesiu był przez lata propagandzistą państwowej telewizji. Potem przeszedł do koncesjonowanej i jest propagandzistą w dalszym ciągu. O czym my w ogóle dyskutujemy?

tomislav

4 777
13 008
Nie znalazłeś Tomkiewicz żadnych faktów w życiorysie poza tym, że bronił ojca? Jak dla mnie to marny argument.

To prawda, słabość mojego argumentu opiera się głównie o relacje natury psychologicznej, które ciężko się uzasadnia. Często syn broni ojca, choćby ten nie wiem kim był i co robił. Tak się dzieje w przypadku dziecka, ale gdy robi to osoba dorosła, fakt ten oznacza trzy rzeczy: broni starego wciąż z pozycji dziecka (źródłowy motyw jest dla niego nieświadomy), świadomie podpina się pod jego działalność, albo wszystko naraz. Nie chodzi tu pewnie o stalinizm czy PZPR, raczej o określony rys mentalny legitymujący autorytaryzm, totalniackie zapędy i absolutną zasadność istnienia silnie kontrolującego państwa. Miecugow bardzo lubi, podobnie jak Michnik, kierować sprawy do odpowiednich organów, wystarczy posłuchać Szkła Kontaktowego.

Już pomijam skrupulatne wypełnianie narzuconych odgórnie obowiązków. Miecugow jest pracoholikiem i perfekcjonistą. Jest też inteligentny i silnie upaństwowiony. Na pewno złożono mu niejedną ofertę. TVN jest prywatny tylko formalnie, realnie pełni funkcję tuby propagandowej, dokładnie tak samo jak tv-publiczna i wszystkie wielkie stacje światowe, co również formalnie są prywatne.

tomislav

4 777
13 008
Wiecie co mnie wnerwia? Że muszę cytować katolsko-bogoojczyźniane strony, bo w tym kraju brakuje, jak to określił Krzysio, biologicznego antykomunisty. Kurwa, jeśli chodzi np. o Smoleńsk - ni uja, nie ma w necie nic, czego nie sygnuje polityczny obóz przeciwniacki. I weź tu coś rozkminiaj i dyskutuj, kiedy rolę anty-maintreamu wzięły na siebie grupy, które w chwilę potem staną się obiektem dokładnie tej samej krytyki.

Ponadto, nie mamy swojego Alexa Jonesa (też ma wady, np. jebie ateistów za brak moralności), Michalkiewicz ma fioła na punkcie doniosłej roli KK, AgenTomasz ma za guru agenturalnych ćwoków jak G.Beck (pierwszoklaśny dezinformator i mieszacz), a Kontestacja to chuj wie co tak naprawdę reprezentuje - głównie chyba wspiera korporacjonizm, jebanie polskości (cokolwiek to znaczy) i pchanie idei opuszczenia tego nieszczęśliwego kraju (cokolwiek słuszne, ale ja zakładam inne pobudki).

Więc, do wafla, skąd mam się dowiedzieć o Miecugowie, ja się pytam?? Z IPN-u opanowanego przez razwiedkę? Ze stron patriotów-katoli? Może my faktycznie jesteśmy w czarnej i włochatej dupie?

Jak mam dowodzić, że Owsiak dostał glejt od sb-ków na działalność, że ma chody nie z tej ziemi, że razwiedka go kocha? Kiedy wpiszę w wyszukiwarkę, wyskoczy, kurwa, orzeł biały i muskularny katol...dżizas ja jebię :(

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
No to teraz chyba przechodzimy do właściwej części rozmowy: NAP a propaganda.
Jeśli propaganda jest wsparta fizyczną agresją, to jest jej częścią. Propagandziści są takimi samymi bandytami jak agresorzy. W przypadku zorganizowanej bandy, nie stosuje się zasady odpowiedzialności indywidualnej (nawet Kościół Rzymskokatolicki tego nie zalecał), a karze się wszystkich jej członków (patrz: David King "Wolnościowa partyzantka").

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
Ja doskonale pamiętam twarz tego pana z publicznej telewizji, bo w tamtych czasach oglądałem jeszcze telewizyjne serwisy informacyjne. Teraz to mi się zdarza może raz na parę miesięcy.
I właśnie dziwne jest to, że na pytanie o jakieś skazy na życiorysie ktoś może zaczynać od tego, że Miecugow bronił ojca. Tak w ogóle to czy słowna obrona jest przestępstwem? Czy każdy adwokat jest współodpowiedzialny przestępstwu bo broni bandyty a nawet pracuje dla niego???
Z resztą jak tak bardzo nie lubicie propagandy to po grzyba dobrowolnie jesteście jej odbiorcami? Ja nie wiem kto to jest jakiś Lemański czy Lechmański i o co z nim biega, ale wiem jedynie, że tym żyją media a tu na forum ileś razy pada to nazwisko. Po co? O tym incydencie z Miecugowem też być może bym się nie dowiedział, gdyby nie to forum.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Znowu to samo. Propagandziści tylko mówią a to nie agresja, wyborcy tylko głosują na złodziei i bandytów, ustawodawcy też tylko ustalają prawo, przecież nikt ci nigdy fizycznie nie zrobił krzywdy. Służby to samo, dopóki ciebie fizycznie nie ruszą to są nietykalni, chuj z tym, że większości czynności nie robisz w obawie przed agresją z ich strony. A nawet gdyby coś zrobili to mają alibi bo tylko wykonywali rozkazy z góry. Dochodzimy do tego, że wszyscy są bezkarni.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Ale każdy może wybrać, w jaki sposób będzie ich upamiętniać. Stary Grzesia był stalinowskim aparatczykiem, a Grzesiu wybiela skurwysyna. Jeszcze raz: o czym mowa?

I to usprawiedliwia fizyczną napaść na niego?
Zresztą powiedzenie, że "moi rodzice mieli problemy" to nie wybielanie złych czynów.

D

Deleted member 427

Guest
I to usprawiedliwia fizyczną napaść na niego?

Samo to jeszcze nie. Ale praca dla państwowej telewizji w roli propagandzisty - jak najbardziej. Później praca dla mediów koncesjonowanych w roli takiego samego propagandzisty. Grzesiu to modelowy aparatczyk III RP.

tomislav

4 777
13 008
Aluzci203, czegoś nie kumam. Bronisz nietykalności Grega, a jakoś nie zauważyłem obrony dzieci przed odjebką wraz z potomstwem.
Powiem Ci, co uważam za nietykalne: bezbronne dziecko, dziecko w łonie matki chcącej je urodzić i matkę z dzieckiem w łonie. Miecugow jest państwowym aparatczykiem, nie nosi dziecka w macicy i nie przysługuje mu nietykalność, bo służy machinie dzierżącej monopol na przemoc.

Do góry Bottom