Zlot forum libertarian 2016 (26- 28 sierpnia)

Przyjedziesz?

• Total voters
    20

tolep

five miles out
8 589
15 492
Ale serio, trzeba by zacząć rzucać jakimiś pomysłami na ewentualne atrakcje imprezy. Ktoś może przywieźć wiatrówkę, śrut i paczkę tarcz, ktoś inny wiadro bigosu od mamy (uprzednio co najmniej dwa dni odgrzewanego) do podgrzania nad tym ogniskiem... ktoś dużo kart do gry i żetonów...

Sama bazylika w Licheniu jako atrakcja nie wystarczy :D

Wiadomo, etanolu (itp...) i tak nie zabraknie.

W sumie w poniedziałek spróbuję zadzwonić do Bernardynki (albo jeszcze raz się tam przejadę, bo zapowiada się ciepły dzień) i zapytam, na jakie ciekawostki można tam liczyć.

Główna plaża w Ślesinie jest w następnym, patrząc na północ, przesmyku między jeziorami (6 km). Tam są do wynajęcia jakieś większe łódki na rejsy po całym tym szlaku wodnym, jest też paitnball i coś tam jeszcze.

Zróbmy burzę mózgów, ale wolałbym jakieś realne do zrealizowania pomysły.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Czy ktoś mógłby mnie zabrać i odwieźć samochodem w zamian za dorzucenie się do paliwa (jazda autem wychodzi drożej niż busem czy pociągiem, ale da się dojechać w większe zadupie, jakim jest ten ośrodek)? Mogę się stawić lub odstawić w takich miejscach jak Katowice, Częstochowa, Kalisz.

Volvek

Well-Known Member
797
1 920
Jeśli chodzi o jakieś atrakcje, to ja wezmę moją wysłużoną gitarę, tak na 90-95%. :)

@Triss, czy masz jeszcze miejsce w aucie? Jeśli pojawiłbym się na dworcu w Koninie w piątek to jest szansa na zabranie mnie stamtąd? W sumie to pytanie też do innych osób, czy ktoś będzie miał taką możliwość?

tolep

five miles out
8 589
15 492
Jeśli chodzi o jakieś atrakcje, to ja wezmę moją wysłużoną gitarę, tak na 90-95%. :)

@Triss, czy masz jeszcze miejsce w aucie? Jeśli pojawiłbym się na dworcu w Koninie w piątek to jest szansa na zabranie mnie stamtąd? W sumie to pytanie też do innych osób, czy ktoś będzie miał taką możliwość?

W Koninie dworzec autobusowy przylega do kolejowego, a autobusy w kierunku Ślesina jadą 30 minut, zaś bilet kosztuje od 3.20 do 7.20 zł (biorę z appki/strony e-podróznik która w ogóle nie uwzględnia komunikacji miejskiej konińskiej)

A jedna z linii MZK Konin wygląda tak:

mzk_konin_56.JPG
Więc naprawdę to nie jest zadupie komunikacyjne, zresztą braliśmy ten aspekt pod uwagę przy wyborze miejsca.

A taksówką jest jakieś 15 kilometrów, więc jeśli trzy osoby pojadą, powinno styknąć ze 12 złotych na łeb :p

Nie ma co szukać kwadratowych jaj.

PS. Co by wam nie mówiły dziwne nawigacje, w punkcie 52.318791, 18.303962 JEST przejazd (potwierdzone info), więc od Konina jedzie się DK 25 i skręca w prawo w punkcie 52.317172, 18.284067

A wjazd do ośrodka jest tędy. Zresztą ładnie oznakowany.

Ostatnia edycja:

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Bazylikę widać ponad lasem, tu z odległości ponoć 2,6 km. Dobry punkt orientacyjny jakby co.
Jezioro_Liche%C5%84skie_%282%29.jpg

Triss

libertarian pitbull
107
459
W zasadzie to od której w piątek możemy się meldować na miejscu?
Nie wiem, czy się zwalniać wcześniej z roboty czy nie :p

tolep

five miles out
8 589
15 492
W zasadzie to od której w piątek możemy się meldować na miejscu?
Nie wiem, czy się zwalniać wcześniej z roboty czy nie :p

Pojęcia nie mam.
Nie ma w Bernardynce żadnej bramki ani strażników. Wbijasz z rana, parkujesz, idziesz do recepcji, podajesz moje nazwisko i pewnie jakiś domek będzie już wolny z tych sześciu. Jeśli nie, to albo wypożyczasz rower wodny na miejscu, albo jedziesz do Lichenia na zachód, albo udajesz się 6 km na północ do Ślesina i tam się bawisz do popołudnia. :D

Kelsi

Well-Known Member
1 040
20 023
Cały libnet opłakuje tę nowinę
Nie musiałeś - wiem, że nikt tu płakać za mną nie będzie - no ale jeśli lubisz? nie przeszkadzam .....
A poza tym lubię sarkazm dr.House, jest genialny.

jessod nie żartuj sobie, czekamy na Ciebie.
Dziękuję.

Pszczółka Maja też była?, na zlocie będzie? no chyba tak, jest to przebój wszech czasów, ja zaczynam dzień od Mai;)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
Ja siedzę cicho, bo wciąż nie wiem, czy mi coś nie wyskoczy, ale jeśli nie, to chciałbym jakoś w połowie dnia wyjechać.

tolep

five miles out
8 589
15 492
Jednak nie przyjadę motórem. :(
Tak długo zabierałem się do kupy z przywiezieniem go do serwisu, że teraz dopiero pod koniec miesiąca będę go miał..

No, ale przynajmniej dojadę żywy :) I pierdolę, samochodem też nie będę jechał, postawie na komunikację państwową, bardziej alko friendly.

Volvek

Well-Known Member
797
1 920
Gitarowa playlista:
- Baśka
- Kiler
- Co ja robię tu
- Nie płacz Ewka
- Co powie Ryba
- Ordinary Love (U2)
- Imagine
- Californication
- Otherside
- Yesterday
- Sound of Silence
- Solitary Man
- Hurt
- One
- Ring of Fire
- Prezes Janusz xD ()

Tyle umiem + jakieś tam inne mniej znane, macie niecałe dwa tygodnie do nauczenia się tekstów. :D Jak są jakieś specjalne życzenia to słucham (może coś polskiego).

Do góry Bottom