Szwajcaria likwiduje socjal dla imigrantów z UE

Karmazynowy Mściciel

To ja będę budował drogi w akapie
421
522
Szwajcarski rząd zapowiada także wprowadzenie do maja przepisów umożliwiających nieprzyznanie obywatelowi Unii prawa do osiedlenia się na stałe, jeśli jest on bezrobotny dłużej niż 12 miesięcy.
I z czego tu się cieszyć? Po prostu chujki uzurpują sobie więcej praw - bez znaczenia, pod jakim pretekstem. A co, jeśli jako właściciel nieruchomości chcę wynając ją komuś, kto utrzymuje się z oszczędności albo z pracy na srebrnym lub złotym rynku? To niby dobrze, jeśli ktoś będzie mi chciał tego zabronić?

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
I z czego tu się cieszyć? Po prostu chujki uzurpują sobie więcej praw - bez znaczenia, pod jakim pretekstem. A co, jeśli jako właściciel nieruchomości chcę wynając ją komuś, kto utrzymuje się z oszczędności albo z pracy na srebrnym lub złotym rynku? To niby dobrze, jeśli ktoś będzie mi chciał tego zabronić?

Oj tam, czepiasz się szczegółów. Likwidacja socjalu, to likwidacja socjalu. Nie mówię, że wszystko jest full-kosher.

Karmazynowy Mściciel

421
522
Likwidacja socjalu, to likwidacja socjalu. Nie mówię, że wszystko jest full-kosher.
To nie jest likwidacja socjalu. Chyba, że mowa o jednoczesnym zmniejszeniu ucisku podatkowego. Jeśli zaś ten warunek nie jest spełniony, to po prostu kolejny przykład polityki typu „dziel i rządź”. Czyli do odjebki.

Ostatnia edycja:
OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
To nie jest likwidacja socjalu. Chyba, że mowa o jednoczesnym zmniejszeniu ucisku podatkowego. Jeśli zaś ten warunek nie jest spełniony, to po prostu kolejny przykład polityki w stylu „dziel i rządź”. Czyli do odjebki.

Kurde, jak za zniesienie zasiłku dla bezrobotnego ma być odjebka, to ja już nie wiem... :)

Karmazynowy Mściciel

421
522
Nie. Masz prawo do zemsty i zadośćuczynienia, a od reszty się odpierdol.

Inna sprawa, taki zapis to po prostu kolejna bariera biurwokratyczna. Nie obniżka podatków. Rozróżnia ludzi wg literek na okładce paszportu, sztucznie zwiększa popyt na obywatelstwo. Ktoś na tym zarobi (brzydkie i głupie pizdy, które będą bardziej pożądane jako kandydatki na żony wśród przyjezdnych ze względu na literki w swoim paszporcie, taksówkarz, co dowiezie przyjezdnego do odpowiedniego urzędu, jak już się z głupią pizdą ożeni, żeby dowieść papierki, fabryka, z której auto kupił taksówkarz, jego mechanik, kurwa, nieskończenie wiele innych osób), ktoś straci (koszt alternatywy!) - kto zadośćuczyni tym, co stracili?

Albo wyobraź sobie inną sytuację. Masz burdel w Szwajcarii. Chcesz teraz, żeby Twoim dziuniom, które pracują u Ciebie w ramach srebrnej lub złotej strefy, ktoś teraz miał (być może kolejny, nie znam szczegółów jeśli o Szwajcarię chodzi) powód pytać, jak długo przebywają na terytorium okupowanym przez to państwo i co tutaj robią? Na chuj? Im mniej oni uzurpują sobie praw do kontrolowania zwykłych ludzi, tym lepiej.

Ostatnia edycja:

Karmazynowy Mściciel

421
522
Uważasz więc, iż jeśli ukradnę Ci teraz, prywatnie np. dwadzieścia groszy, to masz od tej chwili nieskończone moralne prawo kontrolować mnie i wszystkie moje wydatki? Czy o co Tobie chodzi?

Ostatnia edycja:
OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Uważasz więc, iż jeśli ukradnę Ci teraz, prywatnie np. dwadzieścia groszy, to masz od tej chwili nieskończone moralne prawo kontrolować mnie i wszystkie moje wydatki? Czy o co Tobie chodzi?

Chciałbyś ukraść i jeszcze żądasz, żebyś Cię nie niepokoić jak sobie będziesz wydawać? Jak zajumałeś to oddaj, jak nie oddasz, to nie pytaj się o swoje prawa.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Wow! super! Brawa dla Szwajcarii! Jak tak dalej pójdzie, to kto wie, może nawet zalegalizują spuszczanie kupy po 22. :)

Różne kultury mają różne dziwactwa, może traktują to jak agresję ;)

:
tajl02.jpg

Parę szwajcarskich ciekawostek w tym klimacie: http://szwajcarskakariera.pl/index....dy-i-zakazy-oraz-czy-szwajcarzy-sa-zamknieci/

Karmazynowy Mściciel

421
522
Jeśli zakosiłeś mi rzecz, to nie masz prawa decydować, co z nią zrobisz, ja natomiast zachowuję to prawo. Proste.
Tak dokładnie napisałem. Masz prawo do swoich dwudziestu groszy i ew. zadośćuczynienia za tę kradzież (koszt alternatywy, straty moralne, etc.) oraz zemsty za kradzież. Jeśli wychodzisz poza to prawo, np. wpierdalając się w to, na co wydaję swoje sto złotych po tym, jak ukradłem Ci te Twoje dwadzieścia groszy, inicjujesz agresję. Stąd słowa o odjebce.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Tak dokładnie napisałem. Masz prawo do swoich dwudziestu groszy i ew. zadośćuczynienia za tę kradzież (koszt alternatywy, straty moralne, etc.) oraz zemsty za kradzież. Jeśli wychodzisz poza to prawo, np. wpierdalając się w to, na co wydaję swoje sto złotych po tym, jak ukradłem Ci te Twoje dwadzieścia groszy, inicjujesz agresję. Stąd słowa o odjebce.

Ano, jeśli państwo przestanie zabierać mi pieniądze i zlikwiduje wszystkie agresywne prawa, ktore naruszają moją wolność, wreszcie - zapłaci odszkodowanie i zadośćuczynienie za wszystkie straty i krzywdy, to ok, może sobie robić socjal :)

Alu

Well-Known Member
4 639
9 700
Tak naprawdę chodzi o zaostrzenie polityki imigracyjnej a nie likwidację socjalu. Nie wiem na ile ograniczenie wybiórczo jakiejś grupie socjalu jest wolnościowe, ale ograniczenia w osiedlaniu się na pewno nie są. Nie chodzi o ograniczenie socjalu jako takiego, tylko o to, żeby nie przyciągał obcych.

Może to też być przygotowywanie gruntu pod dochód gwarantowany, który ma w Szwajcarii wielu zwolenników.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom