- Moderator
- 3 591
- 1 503
http://www.polskieradio.pl/115/2025/Artykul/1027165,Szwajcaria-przylacza-sie-do-nie-dla-migracji
nieźle jak na "marksistów"
nieźle jak na "marksistów"
I z czego tu się cieszyć? Po prostu chujki uzurpują sobie więcej praw - bez znaczenia, pod jakim pretekstem. A co, jeśli jako właściciel nieruchomości chcę wynając ją komuś, kto utrzymuje się z oszczędności albo z pracy na srebrnym lub złotym rynku? To niby dobrze, jeśli ktoś będzie mi chciał tego zabronić?Szwajcarski rząd zapowiada także wprowadzenie do maja przepisów umożliwiających nieprzyznanie obywatelowi Unii prawa do osiedlenia się na stałe, jeśli jest on bezrobotny dłużej niż 12 miesięcy.
I z czego tu się cieszyć? Po prostu chujki uzurpują sobie więcej praw - bez znaczenia, pod jakim pretekstem. A co, jeśli jako właściciel nieruchomości chcę wynając ją komuś, kto utrzymuje się z oszczędności albo z pracy na srebrnym lub złotym rynku? To niby dobrze, jeśli ktoś będzie mi chciał tego zabronić?
I pralki uspołeczniajo! Komunizm higieniczny - oto do czego prowadzi demokracja bezpośrednia! Marksizm feministyczny na pełnej kurwie, panie dziejaszku...
To nie jest likwidacja socjalu. Chyba, że mowa o jednoczesnym zmniejszeniu ucisku podatkowego. Jeśli zaś ten warunek nie jest spełniony, to po prostu kolejny przykład polityki typu „dziel i rządź”. Czyli do odjebki.Likwidacja socjalu, to likwidacja socjalu. Nie mówię, że wszystko jest full-kosher.
To nie jest likwidacja socjalu. Chyba, że mowa o jednoczesnym zmniejszeniu ucisku podatkowego. Jeśli zaś ten warunek nie jest spełniony, to po prostu kolejny przykład polityki w stylu „dziel i rządź”. Czyli do odjebki.
A chuj Cię obchodzi, na co złodziej wydaje Twoje pieniądze?
Nie. Masz prawo do zemsty i zadośćuczynienia, a od reszty się odpierdol
Uważasz więc, iż jeśli ukradnę Ci teraz, prywatnie np. dwadzieścia groszy, to masz od tej chwili nieskończone moralne prawo kontrolować mnie i wszystkie moje wydatki? Czy o co Tobie chodzi?
Wow! super! Brawa dla Szwajcarii! Jak tak dalej pójdzie, to kto wie, może nawet zalegalizują spuszczanie kupy po 22.
O prawo do życia też? Rozróżniasz jakieś granice w tym swoim rozumowaniu?(...) jak nie oddasz, to nie pytaj się o swoje prawa.
O prawo do życia też? Widzisz jakieś granice w tym swoim rozumowaniu?
Tak dokładnie napisałem. Masz prawo do swoich dwudziestu groszy i ew. zadośćuczynienia za tę kradzież (koszt alternatywy, straty moralne, etc.) oraz zemsty za kradzież. Jeśli wychodzisz poza to prawo, np. wpierdalając się w to, na co wydaję swoje sto złotych po tym, jak ukradłem Ci te Twoje dwadzieścia groszy, inicjujesz agresję. Stąd słowa o odjebce.Jeśli zakosiłeś mi rzecz, to nie masz prawa decydować, co z nią zrobisz, ja natomiast zachowuję to prawo. Proste.
Tak dokładnie napisałem. Masz prawo do swoich dwudziestu groszy i ew. zadośćuczynienia za tę kradzież (koszt alternatywy, straty moralne, etc.) oraz zemsty za kradzież. Jeśli wychodzisz poza to prawo, np. wpierdalając się w to, na co wydaję swoje sto złotych po tym, jak ukradłem Ci te Twoje dwadzieścia groszy, inicjujesz agresję. Stąd słowa o odjebce.