military
FNG
- 1 766
- 4 727
Znajoma lewaczka odpowiedziała mi kiedyś na takie pytanie - tym się różni demokracja od ochlokracji.
Patrzę na definicję ochlokracji - i wypisz wymaluj dzisiejsi wyborcy pod których krojony jest przekaz medialny.
Znajoma lewaczka odpowiedziała mi kiedyś na takie pytanie - tym się różni demokracja od ochlokracji.
Ale co za prawicowiec z Wiplera skoro uzasadnia swoje głosowanie w sprawie urażania uczuć religijnych troską o uczucia mniejszości religijnych takich jak muzułmanie czy żydzi. Prawak byłby co najwyżej za zakazem obrażania katolików lub chrześcijan a nie za zakazem krytyki islamu czy judaizmu (bo tak na prawdę sama krytyka może obrazić czyjeś "uczucia religijne).Oglądam sobie rozmowę Wiplera z jakąś babką z SLD o żywieniu w szkołach i myślę: lewaki przynajmniej mają spójną ideologię - wiemy lepiej niż wy, jak macie żyć, i weźmiemy was za mordę dla waszego dobra. Moralnie ohydne, ale logicznie raczej spójne, nie to co prawaki - tu trochę wolności, ale nie za dużo; nie można obrażać uczuć osób religijnych, ale ateiści to inna sprawa, no i szkoły trochę państwowe, trochę prywatne. Ja nie mogę.