Szukam, kupię, sprzedam, oddam, wezmę, zamienię

OP
OP
S

smootnyclown

New Member
214
3
no to chyba da się załatwić.

A zapomniałem o jednej pozycji. Na wczoraj potrzebuję Cukiernika "Prawicowa koncepcja państwa".

Scurvoll

New Member
32
0
no 79 to podstawa :)

smutnyclown > w takim razie jak już będziesz miał to stwórz pdf i i roześlij

dzięki z gory i sorki za fatygę :)

xiwox

Active Member
64
139
Ponawiam prośbę/zapytanie w sprawie Nozicka (APU).
Książkę w Warszawie udało się namierzyć w BUWie- ale termin zwrotu egzemplarzy to maj/czerwiec..
Może któryś z warszawiaków uzyczyłby mi swój egzemplarz? Xero zajmie 1 dzień..

SzabloZębny

New Member
329
4
Znalazłem i zamówiłem. ;)

No to wracam do Kropotkina, którego nigdzie nie mogę odszukać. Ha, jak wpisałem w goglach, to mi wyskoczył link do mojej prośby tutaj. :D

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Jest dokładnie to wydanie, którego szukałem. Dzięki.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Cofanie liczników gwałci NAP czy nie?

Cofanie liczników NIE GWAŁCI NAP!

To oszukiwanie na liczniku podczas sprzedaży samochodu gwałci NAP.
Ale gdy sprzedający poinformuje kupca, że cofnął licznik i uczciwie powie o ile go cofnął, to jest w porządku.

Co się nigdy nie dzieje, litości. Nie cofa się liczników, aby patrzeć sobie na niższy przebieg. Cofa się je praktycznie wyłącznie, aby oszukać sprzedającego, więc nie ma co zgrywać libowego purysty w tej życiowej kwestii.

Natomiast samo zbieranie informacji o stanie licznika przez różne instytucje (najlepiej prywatne) nie jest inwigilacją. W USA te informacje zbierają np. ubezpieczyciele i historie przebiegów są powszechnie dostępne. Pytanie, czemu u nas prywatne instytucje nie robiły (robią) tego? Jaki mają w tym interes, że polski rynek samochodów używanych (ogólniej, EU) opiera się na cofaniu liczników? Dlaczego w tej kwestii rynek zawiódł.

Jakby co, mam do sprzedania Micrę z 2008 roku z natrzaskanym przebiegiem 319 tysięcy kilosów, ale bez łamania NAPu. ;)

https://www.olx.pl/oferta/zadbany-n...wiowy-czarne-wyk-CID5-IDvsWNz.html#832f078e11

Już dziś możesz osobiście przyczynić się do naprawy rynku, wynagradzając sprzedających nie łamiących aksjomatów, robiąc coś w praktyce dla swoich idei. Rynek nie do końca zawiódł, a to ogłoszenie jest najlepszym dowodem!

Nie pytaj, po co ci stary Nissan Micra, nie narzekaj, że to samochód kobiecy. To wszystko prawda, ale możesz go przecież kupić dla kochanki o podobnym przebiegu! A wtedy trudno o bardziej adekwatny zakup!

Myśl perspektywicznie, kup samochód i wyjedź z piwniczności w motoryzacyjne kapłoństwo!

Ostatnia edycja:

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
Jakby co, mam do sprzedania Micrę z 2008 roku z natrzaskanym przebiegiem 319 tysięcy kilosów, ale bez łamania NAPu. ;)

https://www.olx.pl/oferta/zadbany-n...wiowy-czarne-wyk-CID5-IDvsWNz.html#832f078e11

Już dziś możesz osobiście przyczynić się do naprawy rynku, wynagradzając sprzedających nie łamiących aksjomatów, robiąc coś w praktyce dla swoich idei. Rynek nie do końca zawiódł, a to ogłoszenie jest najlepszym dowodem!

Nie pytaj, po co ci stary Nissan Micra, nie narzekaj, że to samochód kobiecy. To wszystko prawda, ale możesz go przecież kupić dla kochanki o podobnym przebiegu! A wtedy trudno o bardziej adekwatny zakup!

Myśl perspektywicznie, kup samochód i wyjedź z piwniczności w motoryzacyjne kapłoństwo!
Powinieneś określić jeszcze dla faceta z jakim przyrodzeniem jest to samochód w skali od małosiusiakowca do krzysia.

Do góry Bottom