whirlinurd napisał:
i ze to ze mnie oszukali kapitalisci to moja wina a to ze pani w ZUS byla dla mnie mila to moja zasługa?
whirlinurd napisał:
Cokeman napisał:gdyby ludzie przestali kupowac rzeczy im zbedne i niepotrzebne to mamy kryzys.
Cokeman napisał:i ze to ze mnie oszukali kapitalisci to moja wina a to ze pani w ZUS byla dla mnie mila to moja zasługa?
Cokeman napisał:i ze to ze mnie oszukali kapitalisci to moja wina a to ze pani w ZUS byla dla mnie mila to moja zasługa?
engels napisał:Czy propertrianie uważają, że można być miłym tylko, kiedy w drugim człowieku widzi się zysk?
Cokeman napisał:whirlinurd napisał:
i ze to ze mnie oszukali kapitalisci to moja wina a to ze pani w ZUS byla dla mnie mila to moja zasługa?
UE wywarła nacisk.Eee, a z ujednoliceniem ładowarek to nie było tak, że zrobiło to najpierw konsorcjum korporacji, jeszcze za czasów Nokii, i uczestniczyła w tym Nokia, Samsung, Sony i w zasadzie wszyscy liczący się producenci z wyjątkiem Apple, którego można po prostu nie kupować?
O tym już pisałem w innym, niesławnym wątku. Każdy ma swój rozum, jak go nakarmisz, to Twoja sprawa.ConrPL napisał:Podzielając pogląd, że problemem kapitalizmu rzeczywiście są nieracjonalne zakupy, za główne ich źródło uważam reklamę, która skutecznie poprzez oddziaływanie emocjonalne zachęca ludzi do nieracjonalnych wyborów
Tak jak tolep twierdzi + nie wiem ile ty masz lat ale ja pamiętam czasy braku wspólnego standardu ładowarek. Rynek rozwiązał to w taki sposób, że powstawały specjalne "uniwersalne" kable czyli pęk róznych kabli do różnych urządzeń. Ostatecznie, nie był to szczególnie drażniący problem, ponieważ kitajce potrafią wszystko:ConrPL napisał:Eee, a z ujednoliceniem ładowarek to nie było tak, że zrobiło to najpierw konsorcjum korporacji, jeszcze za czasów Nokii, i uczestniczyła w tym Nokia, Samsung, Sony i w zasadzie wszyscy liczący się producenci z wyjątkiem Apple, którego można po prostu nie kupować?