Spoty wyborcze

Hitch

3 220
4 877
Brakuje mu tylko proporca ze swastyką, murzyna na łańcuchu i jakiejś książki z okładką ze skóry żyda w ręku :)

D

Deleted member 427

Guest
No dobra, ale jakieś szczegóły by się przydały. Bo broń do ochrony miru domowego to może być też flinta po dziadku-myśliwym. Poza tym nardowcy z tego co wiem jarają się międzywojniem, a to był zbrodniczy okres. Tymczasem taki Cejro deklaruje wprost: Arizona, broń dla każdego bez zezwolenia i dlatego ma mój głos.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Był, ale słyszałem o jego niedawnej przemianie i odrzuceniu dawnych poglądów na sprawy gospodarcze.

Zresztą już samo nazwisko i ten spot wskazują, że to taki chłopek roztropek zmieniający zdanie szybciej niż zapina rozporek.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Pytam o tę broń nie dla beki, ale być może ktoś w Polsce, kto startuje, ma bardziej liberalne poglądy od Krula na kwestie dostępu do broni. I wtedy zagłosuje na niego.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Na Arizonę bym nie liczył :), Krul chyba jednak jest pod tym względem bardziej liberalny niż narodowcy, ale przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony ich postawą, daleką od reszty hoplofobicznego towarzystwa.

http://www.rp.pl/artykul/1108953.html

- Polski model budowania obronności był budowany głównie na zobowiązaniach sojuszniczych. Polska armia była rozwijana głównie w modelu ekspedycyjnym. Teraz nawet prezydent Komorowski doszedł do wniosku, że najważniejsza jest obrona polskiego terytorium, a nie zdolność do ekspedycji w dalekie kraje - powiedział.

Bosak zaznaczył jednak, że nie chodzi tu o powrót do powszechnego poboru do wojska. Jednym z elementów "militaryzacji narodu" - jak głosi program Ruchu Narodowego - ma być znaczne upowszechnienie dostępu do broni palnej i szkoleń strzeleckich.

Wiadomo o co narodowcom chodzi, ale i tak zaliczam tę wypowiedź na plus dla RN.

D

Deleted member 427

Guest
Krul jest przynajmniej konkretny. Poza przymusem rejestracji broni i niejasnymi deklaracjami w sprawie broni samoczynnej w zasadzie wszystko mi się u niego podoba. Natomiast narodowcy rzucają pustymi hasełkami.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Bo oni rzucają hasełka, żeby nie zrazić do siebie pewnych osób i przy tym przekonać jak najwięcej rzucając właśnie hasełka.

Inna sprawa, że pewnie nie mają poglądów na ten temat i nie znają się na niczym... A jak się nie znają to lepiej zakazać.

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
A PL w ogóle jaki mają pogląd w sprawie dostępu do broni palnej? Bo w programie na stronie mają tylko coś takiego:
Partia Libertariańska uważa, iż każdy człowiek ma prawo do obrony własnego życia, zdrowia oraz mienia. W celu zwiększenia możliwości tejże obrony, zamierza upowszechnić dostęp dorosłych mieszkańców Rzeczpospolitej do broni palnej. Partia Libertariańska uważa, że Konstytucja RP, mimo iż zapewnia jej obywatelowi ochronę życia, nie gwarantuje dostępu do skutecznych narzędzi tejże ochrony. Partia pragnie doprowadzić do sytuacji, w której ofiara nie będzie pozostawała bezbronna w starciu z agresorem, uważając jednocześnie, że możliwość noszenia broni na terenie prywatnym powinna być uzależniona od zgody jego właściciela i użytkownika.
Też dość ogólnie...

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 673
Dla odmiany całkiem udany spot Klaudii Witczak z KNP. Głosowałbym ;)

Bystra młoda kobieta. Tak samo - głosowałbym.
Bez sprawdzania, naprawde nie wiem, obstawiam, że nie jest jedynką. Dlatego mój temat trafia w samo sedno, polecam. No, głupio wyjdzie, jesli się pomylę, okaze się, że jest, ale to chyba wtedy w jakimś najtrudniejszym, skomunizowanym okręgu (nie wiem, łódzkie włokniarki, jaki byłby najtrudniejszy?)

https://libertarianizm.net/threads/co-zawsze-robie-na-jedynki.5084/

Do góry Bottom