Somalia

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Somalia - rekordowa liczba chorych psychicznie
Ale za to niemal zero komunistów, socjalistów, obrońców "praw człowieka", ekologów (ekoterrorystów), "autorytetów moralnych", kapłanów politycznej poprawności i związkowców.
...Zaraz...
A może ci nieszczęśni wariaci, to materiał na komunistów, socjalistów i podobnych? ;)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
właściwie o braku państwa już trudno mówić w wypadku somalii, aktualnie oficjalny rząd panuje nad sporą częścią somalii, wszystkie puntlandy i inne uległy i są częścią struktur, jedynie na pólnocy somaliland i katumo są niezależne od mogadiszu, przy czym katumo przejął sporą część somalilandu ostatnio, pojeby z alszababu to juz pojedyńcze wysepki na terenie somalii
tak to wyglądało na początku tego roku:
473px-Somali_Civil_War_%282009-present%29.svg.png

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Ostatnia edycja:

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
Zaprzyjaźniłem się z Somalijczykiem bo mnie Somalia interesuje, poniżej napiszę czego się dowiedziałem od niego i nie tylko.
Kolega jest bogaczem tamtejszym, ma 4 domy w 2 miastach ale jest głupi dość, słabo po angielsku pisze, ma żonę już i chce mieć wiecej ich, na boku oczywiscie rucha inne heh, mówi ze allah mu wybaczy seks pozamalzenski, nie jest zbyt religijny tzn. nie chodzi często do meczetu sie modlić, ostatni raz byl kilka miesiecy temu.
Powiedzial ze w Somalii nie trzeba mieć prawka żeby jeździć samochodami, alkoholu tam się nie pije w Somali bo szariat jest plus xeer. Xeer jest oparte na szariacie, dziadek tego kolegi wlaśnie był starcem w xeer ważnym gościem. Kolega mówi ze islam popiera wolną bankowość no ale jakimś cudem Somalia ma bank centralny heh, mówi też że jest narodowcem kapitalistą i że Dżibuti to rodowita ziemia somalijska, nie lubi arabusów ale jak pokazałem mu cytat z wikipedi angielskiej o tym że norweska policja donosi że Somaliczycy popełniają 4x więcej przestępstw niż Norwegowie to oczywiście wyparcie i mówił że to kłamstwo :D
Jego ojciec niby jest lekarzem w Australii.
Opowiadał mi jak miał w klasie gościa co się kobieco zachowywał to mój murzyn mu w morde dał i krew temu gejowi leciała z nosa :p
Mówi że chce mieć dużo dzieci, ma mentalność Afrykańską że niby ilość dzieci to wyznacznik bogactwa. Z dziewczynami swoimi tylko seks waginalny i mówi że lizać cipe to obrzydlistwo, w sumie racja. Nie ma do siebie dystansu i jak go poprosiłem żeby mi coś zaśpiewał i przesłał to on na to że to gejowskie takie coś robić. Oczywiście jest obrzezany, jak go pytam czemu Afryka jest biedna to mówi że bo edukacja słaba a jak pytam czemu tak jest to on fantazjuje że jak afrykańćzycy się zjednocza to będzie moc, oczywiscie czuje dume ze wg. naukowców prawidłowa i wiarygodna jest hipoteza wyjścia z Afryki.
Ogląda Al Jazeera i mówił że widział tam Korwina, zna arabski bo w muzuółmańskich krajach uczą arabskiego bo muzułmanie się modlą po arabsku.
Ten kolega murzyn chce przyjechać do Polski i mówił ze wyrucha wszystkie Polki oprócz mojej mamy, no chyba że chce mieć brata murzyna, ale napisałem ze nie chcę więc moja mama jest bezpieczna :D Mówi on że pisze przez neta z Europejkami i że są napalone na jego mużynskiego członka niby dużego.
Mówi że maja różne narkotyki np. szisza, khat, tabaka czy papieroski ale on nie ćpa bo dba o zdrowie, Islam niby nie zakazuje ćpania marihuany. Kościoła chrześcijanskiego w Somalii nie ma ani jednego.
Tu macie o e-walutach w Somalii https://www.theguardian.com/global-...ney-zaad-inflation-economy-banking-remittance
Takie coś mi przesłał:

Ateizm leczy sie przymusowo psychiatrycznie tam :D
http://www.bbc.com/news/magazine-24539989

A tu jego cytat:
really i dont wann west became muslim because they have amazing democratic and freedom of speach but the only thing i hate is free of homosexualty

Napisał że mleko wielbłąda lepsze jest niz krowie i że jego dziadek mial ponad 100 wielbłądów.

shirkii%20(7).jpg

Rudzielce? Nie! To henna, robią tak bo to oznaka mądrości niby.

Ciekawy filmik

Tu najlepszy moment- gośc miał sprzeczkę z żoną i żona wykitowała no ale sąd go uniewinnił, zobaczcie dlaczego

Kolega mówi że somalijskie banany są najlepsze na świecie, on jest z Hawiye.
Jako obcokrajowiec nie można uczestniczyć w xeer, kolega mowi że xeer jest przestarzałe, broń palna tam niby tylko policja ma i wojsko.
Podobno ślub można wziąć tylko z dziewicą ale jak członkowie społeczności nie wiedzą że dziewucha nie jest dziewicą bo uprawiała już seks to może ona wziąć ślub bo nikt nie sprawdza błony dziewiczej.
Jak jest problem prawny to zainteresowani mogą wybrać czy idą do państwa czy do xeer, xeer nie wsadza ludzi do więzienia. Seer sprawę gwałtu rozwiązuje tak że stara się zaaranżować małżeństwo ofiary gwałtu z napastnikiem :D Jak macie jakieś pytania o ws. Somalii to piszcie a może je zadam temu koledze.

Do góry Bottom