father Tucker
egoista, marzyciel i czciciel chaosu
- 2 337
- 6 528
Protestanci dyskutują, czy libertarianie to sataniści
http://forum.protestanci.info/viewtopic.php?t=7514
http://forum.protestanci.info/viewtopic.php?t=7514
Kocham tą retorykę! Mówię poważnie, po prostu kocham tych ludzi za prymitywizm rozumowania w połączeniu z podstawowymi błędami intelektualnymi i tanią jak pietruszka na bazarze retoryką!Socjalizm patrzy na ludzi, jako na pewną całość i robi wszystko, aby jak najszerzej rozkładać dobrobyt. Liberalizm to prawdziwa wolność i bogactwo tylko dla jednostek, kosztem reszty osób. Dodatkowo ten system potrzebuje i stymuluje biedotę, aby bogacze mieli kogo wyzyskiwać, inaczej by się nie utrzymał, pan bez sługi nie byłby panem.
Przez cały czas będąc libertarianinem? Podziel się historią.Chociaż, muszę przyznać, że zmieniłem podejście do używek przez ostatnie kilka miesięcy.
A kto to jest satanista?A kim jest właściwie Korwinista ? zwolennik państwa minimum jak się domyślam - po co więc tworzyć nowe pojęcie jak takich nazywamy minarchistami ?
Przeczytaj biblie szatana to zrozumiesz ze satanizm jest tak naprawde wolnoscia.
Zaraz, więc można ciągnąć po sądach za porwanie własnej książki, ale nie można wyprosić z prowadzonej przez siebie siłowni? Oj, chyba satanizmowi daleko do libertarianizmu.Możecie cenzorować moją sztukę, ciągać mnie po sądach, wzywać swoich synów do bojkotowania koncertów Behemotha… ale odp***rz się od mojego treningu!
Masz rację. Każdy rodzaj satanizm, który opiera się na kolektywizmie, elityzmie, kulcie wodza oraz wymuszaniu od swoich wyznawców bezwzględnej uległości oraz posłuszeństwa jest od niego daleki. Osobiście staram się traktować każdy przypadek oddzielnie - nie mam nic przeciwko, jeśli tylko Satanista nie był by komuchem lub etatystą A Nergal mi na takiego nie wygląda.Zaraz, więc można ciągnąć po sądach za porwanie własnej książki, ale nie można wyprosić z prowadzonej przez siebie siłowni? Oj, chyba satanizmowi daleko do libertarianizmu.
Śmieszno-straszne.
Po pierwsze, te wyrwane z kontekstu cytaty z "Biblii Szatana", to za mało, żeby dyskutować. Po drugie robisz off-topMyślałam że satanizm to randyzm dla czarownic.
Poniżej są cytaty z Biblii Szatana. Gdzie tu marksizm?
- "Wśród tej jałowej dziczy z kamienia i stali wznoszę swój głos abyś mógł go usłyszeć. Zwracam się na Wschód i na Zachód. Północ i na Południe daję znak i ogłaszam: Śmierć dla słabeuszy, bogactwa dla silnych!"
- "Zrywam ze wszystkimi konwencjami, które nie prowadzą do mojego ziemskiego sukcesu i szczęścia."
- "Czy poraniona i krwawiąca ofiara może "kochać" zbroczone krwią szczęki które wyrywają jej członki?"
- "Wtedy wszystkie twoje kości powiedzą zdumą "Kto mi dorówna? Czy nie byłem wystarczająco silny dla moich przeciwników? Czy nie zbawiłem SAMEGO SIEBIE własnym umysłem i ciałem?"
- "Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości na niewdzięczników"
- "Wielu ludzi, którzy stąpają po ziemi, praktykuje piękną sztukę sprawiania, aby inni bez powodu czuli się odpowiedzialni lub nawet zobowiązani wobec nich. Satanizm widzi te pijawki we właściwym świetle. Psychiczne wampiry są osobnikami, które wyciągają z innych ich życiową energię. Osobę tego typu spotkać można niemal na każdej ulicy. Nie spełniają one żadnych pożytecznych zadań w naszym życiu i nie są ani obiektami miłości, ani prawdziwymi przyjaciółmi. Co więcej, czujemy się odpowiedzialni wobec psychicznego wampira, nie zdając sobie sprawy, dlaczego tak jest."
I co z tym tematem?Jeżeli warunki dopiszą, to być może rozwinę na łamach tego forum tematy związany z satanizmem. Mam sporo materiałów. Szkoda taką wiedzę kisić
I co z tym tematem?
Let us instead look at contemporary Satanism for what it really is, a religion of elitism and Social Darwinism that seeks to re-establish the reign of the able over the idiotic, of swift justice over sluggish injustice, and for a wholesale rejection of egalitarianism as a myth that has crippled the advancement of the human species for the last two thousand years. Is that something to fear? If you’re one of the majority of human mediocrities merely existing as a media-besotted drone, you bet it is! |
We also know that freedom, in practical application, means that one has a choice between actually available alternatives. |
Proszę.Prawdę mówiąc, to zacząłem o tym myśleć ostatnio, bo na pewne rzeczy bierze mnie kur!@#!.
Postaram się to ogarnąć w najbliższym czasie - mam zamiar otworzyć nowy wątek w Hyde-Parku dotyczący instytucji "Church of Satan" i kolektywistycznej ideologi, która niestety cieszy się dużym zainteresowaniem i popularnością.