D
Deleted member 427
Guest
Źródło?
Z powodu poważnej zadymy, a nie z powodu kilku drzewek. Musieli to zrobić choćby z przyczyn czysto pragmatycznych, by wiedzieć czy inni za tym nie stoją. A USA i Izrael zawsze będą chciały coś na tym ugrać dla siebie, lub przynajmniej nic na tym nie stracić.Uruchomili agenturę z powodu wyciętych drzew w parku ? Litości...
Podobno jednak ludzie od co najmniej paru lat czują wzrastający zamordyzm policyjny i narastające poczucie zagrożenia ze strony systemu i czara się przelała.
Ale większe zmilitaryzowanie nie zawsze równa się większemu zamordyzmowi.Nie wiem czy wzrost zamordyzmu faktycznie miał miejsce za rządów Erdogana. Byłem w Turcji w '97 i widok, który pamiętam najlepiej z Ankary to wszechobecna policja i wojsko (łącznie z ciężkim sprzętem - w tym czołgami - przed każdym ministerstwem).
Nie wiem czy wzrost zamordyzmu faktycznie miał miejsce za rządów Erdogana. Byłem w Turcji w '97 i widok, który pamiętam najlepiej z Ankary to wszechobecna policja i wojsko (łącznie z ciężkim sprzętem - w tym czołgami - przed każdym ministerstwem).
Kto stoi za zamieszkami? Jak przyjrzycie się fotkom, to zobaczycie tam wiele czerwonych flag z sierpem i młotem. To radykalna studencka lewica.
...
No kurwa... Czołgi w ruch i rozjeżdżać czerwone bydło!