Ruchawka w Turcji a w mainstreamie cisza ...

D

Deleted member 427

Guest
spiseg, nie spiseg, ale The Blaze nie pisze, a to już mega dziwne...

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Na rmf-ie dziś słyszałem.. Coś o drzewach wyciętych pod zabudowę i oślepionych od jakiegoś gazu czy coś. Chwilę tylko słyszałem i nie wiem jak bardzo ważny nius to był wg nich.
Na portalach rządowych są notki, ale jako mało ważne niusy, nie na głównej.
Ale na wp.pl nie znalazłem w ogóle.

D

Deleted member 427

Guest
wp.pl informuje o tym, że jakiś 10-letni Murzynek mierzył z broni do koleżanki na przejściu dla pieszych w USA, ale o tym, że w Turcji setki/tysiące dorosłych ludzi ściera się z policją - e tam, na chuj o tym pisać. Może jak jakiś cywil kogoś przypadkowo zastrzeli, to się zrobi newsa "Strzelanina w Turcji!!!!11111one Premierze jak żyć!!!11"

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
A co mają pisać o Turcji? Z Turcją my nie mamy nic wspólnego. Nie musimy obawiać się, że import kebabu poleci na ryj, bo kebaby mamy już u siebie. A w Stanach nie chcą nam wiz przyznać, więc wyciągamy im za karę małych czarnych, krwiożerczych hoplofili. Nie ma lipy!

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
424655_620997671245354_817080140_n.jpg

OP
OP
Trigger Happy

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Info z cebulowej krainy

In case of you didnt heard of #gezipark movement in Turkey, here's a chance for you. We need some support to deal with the Police, we need to deal with the government. They're shooting us with tear gases, we need simple and effective ways to made gas masks. We're also dealing with some kinda panzers called TOMA.the turkish media is not talking about the events, they're hiding it from the rest of the turkey.
ALL WE WANT IS PEACE, POLICE = CHAOS
A.C.A.B 1312
for contact: occupygezi@tormail.org

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Tak na marginesie, widziałem o tym dziś info w głównym wydaniu wiadomości w reżimówce. Tytuł "nie chcą rządu". Polskie media są zwyczajnie opóźnione w stosunku do reszty świata. Jako typowi przedstawiciele rodziny ścierwojadów, korzystają z tego, co już zostało wysrane przez inne podmioty, a to musi przecież trwać.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Nie chcą rządu? Przecież chcą, ale inny.
A może to akapy, skąd wiesz?
Zresztą , z linka z pierwszego posta wynika że nie chodzi im tylko o jakiś głupi park, tylko też o coś znacznie, znacznie ważniejszego - o zaostrzenie prawa do zakupu i spożywania alkoholu. :) A jak to się kończy, to już wiemy z przeszłości - carska Rosja przegrała przez to I WŚ, a USA miała wysyp przestępczości.

Norden

Well-Known Member
723
901
"Now the truth:
Police has injuried thousands of innocent, unarmed protestors.
'There are at least hundred dead or missing people only in Istanbul.
Thousands of peope have been arrested and tortured by the police.
And lastly, Turkish media (not even a single TV channel or newspaper) are not showing any of these protests, believe or not, it's true"

To już sporo nawet jak na Turcje. Chyba, że "missing" oznacza tutaj np. aresztowanie.

Do góry Bottom