Rozwalilo mnie to... Nalot na turniej pokera

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Wybaczcie amatorowi - co jest słabego w tym rozdaniu ?
Trzy dosyć wysokie karty mogą oznaczać np. dwie pary u rywala (z niskimi kartami nie wchodzi się na ogół do rozdania, chyba że to para). W tym przypadku możliwy był też strit, jeżeli rywal miał asa i damę na ręce. Ogólnie trudno to wytłumaczyć bez praktyki [emoji6] Przy asach na ręce raczej chce się uniknąć innych wysokich kart będących "koło siebie", które mogą dawać strity ew. dwie pary itp.

648
1 214
Nie ma co się śmiać, to jest faktycznie prawie najgorszy flop jaki mógł zobaczyć. Prawie, bo pierwszeństwo by tu dzierżył taki sam układ, ale w monokolorze pików lub karo.
Mi się wydaje, że JT9sss lub JT9ddd jest statystycznie gorszy, ponieważ na KJT para asów blokuje sporo kombinacji stritów, natomiast na JT9 nie blokuje niczego.

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 224
Fajna ręka wyskoczyła mi w proponowanych. Doyle gra resteal SB vs BTN, trafia pięknie flop i tak ładnie się polaryzuje, że durrrr...

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Z Waskiem jest o tyle ciekawa sytuacja, że to zwyczajny mocno prosty chłop, który do turniejów dostawał się z tzw. satelitek, a dwa razy doszedł do stołów finałowych main eventów EPT (i to w tym samym sezonie). Dla porównania główny ambasador "zdrowo rozsądkowej" regulacji pokera, niejaki Horecki, który ma kontrakt z pokerstars i jeździ sobie za darmo na każdy duży turniej świata, też na dzień dzisiejszy ma tylko 2-3 miejsca na stołach finałowych EPT.

Do góry Bottom