Rozwalilo mnie to... Nalot na turniej pokera

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
RE: Rozwalilo mnie to...

Szynka napisał:
hehe, niedługo to będą ludziom wpadać, bo zamieścili na swojej stronie jakieś pedofilskie teksty. A nie, czekajcie...

Przejmujesz retorykę mediów, nie nazwałbym tych tekstów pedofilskimi ... w potocznym tego słowa znaczeniu. Ale odbiegamy od tematu.

M

Matrix

Guest

ciekawe dlaczego to hazard ma być niebezpieczny dla społeczeństwa ? Bo jak wytłumaczyć motywy działania państwa opiekuńczego ?

72o

New Member
95
3

kr2y510 napisał:
72o napisał:
W Bydgoszczy i Gostyniu wpadło ok. 10 bandytów.

Na ilu grających?
30-40.

A wpaść mogli najprawdopodobniej poprzez kapusiów.
Nope. Info było dostępne na publicznych forach w przypadku każdego turnieju.

Trzeba powoli zacząć tworzyć państwo podziemne.
No.

---

Tohu-Wabohu napisał:
Gdyby w tym kraju prawo bylo egzekwowalne, moznaby dowodzic, ze poker nie jest gra losowa, poniewaz o wygranej nie decyduja karty ale umiejetnosci czyli znajomosc psychologii i matematyki. Podobnie zreszta jak w brydzu. No ale prawo nie jest egzekwowalne, wiec nie ma o czym gadac.
No, to też jest zajebiste... Sąd stwierdził, że on nie może decydować czy poker to gra losowa czy nie, o tym decydują ci pisarze prawa, więc mogą sobie wpisać tam co chcą i tyle. Gry hazardowe wg ustawy to są takie które w "szczególnym stopniu zależą od przypadku" czy jakiś inny mętlik, a później te gry są wymienione, ale mi to lata, co tam sobie piszą.

A

Anonymous

Guest

72o napisał:
No, to też jest zajebiste... Sąd stwierdził, że on nie może decydować czy poker to gra losowa czy nie, o tym decydują ci pisarze prawa, więc mogą sobie wpisać tam co chcą i tyle. Gry hazardowe wg ustawy to są takie które w "szczególnym stopniu zależą od przypadku" czy jakiś inny mętlik, a później te gry są wymienione, ale mi to lata, co tam sobie piszą.

Ja tam mogę stwierdzić, że poker to gra psychologiczna. Odgadywanie uczuć, zamiarów czy pozycji w grze za pomocą wyrazu twarzy, stopnia potliwości( jak gra jest o dużą stawkę), bądź mowy ciała. Albo jest to też gra zręcznościowa - odpowiednie tasowanie i rozdawanie, piąty as w rękawie :).

Czas na anegdotę. Nasz emerytowany już proboszcz jest gdzieś pod 80( dokładnie nie wiem, ale to siwy i pomarszczony dziad), ma zamiłowanie do kart. Nie pamiętam w co grał z drugim księdzem z wioski obok, ale przegrał starą Ładę czy Skodę i nie chciał jej oddać - to się łańcuchami napierdalali! Stary dziadek chodził z popodbijanymi oczami :).

Raz z innym księdzem wiózł prostytutkę. Auto im się zepsuło, a już zaczęli się ludzie kręcić. Kurwa jak to kurwa ubrana, kazali jej spieprzać w las, pół wsi to widziało xD. Tłumaczyli się, że wzięli na podwózkę.

Znam jeszcze parę takich historii, ale innym razem.

72o

New Member
95
3
Premi, psychologia ma duże znaczenie, ale na wyższych stawkach, gdzie wszyscy grają na wysokim poziomie, na niskich i średnich stawkach prosta strategia, prosta matematyka i ogranie wystarczy do wygrywania.

---

Jakiś czas temu powstał związek pokerowy - Polska Federacja Pokera Sportowego, na czele którego stanął jakiś beton partyjny, który po wielu aferach ze swoją osobą na czele, nie chce się wycofać. Chodzą słuchy, że piastowane stanowisko sobie kupił. W ogóle nie wiadomo kto to jest i skąd się wziął - nikt go nie zna.

Ostatnio zerknąłem na statut tego związku i oto co znalazłem:

"Do zadań PFPS należy w szczególności:
- b) nadawanie klubom sportowym licencji uprawniających do udziału we współzawodnictwie sportowym,
- e) przyznawanie zawodnikom licencji zezwalających na uprawianie Pokera,"

Poza tym ich celem jest regulacja na wzór duński albo francuski/włoski, tzn. albo państwowy monopol albo licencje dla firm, które bądą ograniczone na polski rynek, tzn. Polak będzie mógł grać tylko z Polakiem. I pomimo, że nikt takich regulacji nie chce, to... większość ten związek i ich działania i tak wspierają. I bądź tu mądry...

---

Najbardziej wkurwiające jest jednak to, że jak przez 10 lat ten biznes się rozwijał bez udziału państw i wszystko było cacy, nikt nie narzekał na brak regulacji, to teraz, kiedy rządy się do tego przyssały, to wszyscy wołają o pomoc do tych samych rządów, które w 1 kolejności spowodowały te wszystkie problemy...

D

Deleted member 427

Guest
Najbardziej wkurwiające jest jednak to, że jak przez 10 lat ten biznes się rozwijał bez udziału państw i wszystko było cacy, nikt nie narzekał na brak regulacji, to teraz, kiedy rządy się do tego przyssały, to wszyscy wołają o pomoc do tych samych rządów, które w 1 kolejności spowodowały te wszystkie problemy...

Klasyka kina niemego.

Dochodzę do wniosku, że po wprowadzeniu jakiejś regulacji lud nie potrafi sobie wyobrazić życia bez niej. Nie pamięta jak było wcześniej, nie umie sobie przypomnieć życia sprzed uchwalenia ustawy. Jedyne, na co go stać, to skamleć o regulacje regulujące wcześniejsze regulacje, które stały się wypaczeniami (zgodnie z porzekadłem, że dzisiejsze wypaczenia to wczorajsze reformy).

M

Matrix

Guest
Czasy Ala Capone były najlepsze, podziemne kasyna, nielegalny alkohol, prawdziwe życie, a teraz ? Kontrole, kontrole i w końcu też śmierć. Przypominam, że Al Capone umarł w więzieniu za niepłacenie podatków, co użył, to jednak użył, tego mu nikt nie zabierze.

72o

New Member
95
3
Generał Jacek Kapica ponownie zaatakował pokerzystów. Tym razem padło na Łodzian, którzy postanowili pograć w 1 z miejscowych lokali.

- Zaraz przy wejściu stało czterech-pięciu panów w kominiarkach. W środku, przy stolikach, siedziało kilku urzędników przesłuchujących część osób - powiedziała jedna z naszych użytkowniczek, opisując scenerię, jaką zastała po przyjściu do lokalu - Przesłuchanie trwało jeszcze ok. 2 godzin. Mogłam wejść do środka, choć w pewnym momencie nas wyproszono.

- Przy stosach żetonów siedziało dwóch wąsatych facetów i protokolantka, która tworzyła dziesiątki dokumentów, wkładając je potem do teczek - powiedziala kolejna członkini naszej społeczności - Atmosfera była napięta. Po pewnym czasie jeden z panów oznajmił, że kto chce, może wyjść, a kto zostanie - będzie przesłuchiwany. Powiedział to po dwóch godzinach przesłuchań...

Po kilku akcjach w tamtym roku, m.in. nagłośnionemu nalotowi na imprezę urodzinową w Szczecinie, celnicy są w coraz lepszej formie. Tym razem udało im się nie tyle przerwać przestępczy proceder, ale nawet mu zapobiec. Celnicy pojawili się w lokalu o 19:45, a rozpoczęcie gry było planowane na 20:00. W związku z tym, najprawdopodobniej, nie będzie można uczestnikom gry postawić zarzutów, ale najważniejsze, że nie doszło do tej zbrodni. Brawo.

Tragifarsy akt następny - odprawa pokerzystów łódzkich

A

Aeger

Guest
Są ludzie bardziej kompetentni do tej roboty niż celnicy. Zawsze mnie śmieszyło że loterie SMS są zatwierdzane przez jakąś szychę z Izby Celnej - dla mnie celnicy są po to aby stać przy granicy. Wikipedia donosi że Izba Celna ma za zadanie "współdziałać przy realizacji Wspólnej Polityki Rolnej" - jak nic pasuje do tych służb.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Trochę strzelają do własnej bramki na tym klipe. Bo przecież broń czy dragi też nikogo nie okradają i nie gwałcą. Zamast tego w pierwszym mieszkaniu powinien być jakiś psychol ćwiartujący zwłoki a w drugim na przykład jacyś alfonsi-porywacze z zakneblowanymi laskami.
Wychodzi brak świadomości libertariańskiej w społeczeństwie:)

D

Deleted member 427

Guest
Rebel --> 100% racji, ale wiesz, twórcy mogą się tłumaczyć, że ci kolesie tam, to np. ścigani mordercy, złodzieje, jakaś ekipa od haraczy etc.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
No tak to trochę na gangsterów stylizowane jest. Ale podejrzewam że nie zastanowili się tak na prawdę porządnie na tym wszystkim. Nie podoba im się że chcą zakazać pokera bo sami w to grają, ale ciężko im zauważyć że to takie samo przęstępstwo bez ofiary jak tzw. narkotyki. Nie łaczą tych problemów i większośc nie ma problemu z tym że amfa jest nielegalna. Właśnie brakuje takiej świadomości bo sporo jest tak naprawdę pokrzywdzonych ludzi przez to że system o nich "dba". Gracze, posiadacze pewnych ras psów, ludzie bawiący się w krótkofalówki i jeszcze wiele innych, słusznie czują się poszkodowani ale nie widzą tego jako większej całości i tych drugich poszkodowanych mają w dupie.

648
1 214
Po prawie 3 latach rozpoczęła się rozprawa. Oskarżonymi są: jubilant-organizator (zarzut urządzenia nielegalnego turnieju) i dziewczyna która pomagała rozstawiać stoły do gry (zarzut pełnomocnictwa) - grożą im 3 lata więzienia i 15 mln grzywny oraz 37 graczy (pozostała 40-tka poddała się dobrowolnej karze i zapłaciła po 500 zł grzywny), którym grozi grzywna do 2,5 mln zł od każdego. Oczywiście to maksymalne stawki, ale podaję tylko, aby uwydatnić absurd. więcej

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Po prawie 3 latach rozpoczęła się rozprawa. Oskarżonymi są: jubilant-organizator (zarzut urządzenia nielegalnego turnieju) i dziewczyna która pomagała rozstawiać stoły do gry (zarzut pełnomocnictwa) - grożą im 3 lata więzienia i 15 mln grzywny oraz 37 graczy (pozostała 40-tka poddała się dobrowolnej karze i zapłaciła po 500 zł grzywny), którym grozi grzywna do 2,5 mln zł od każdego. Oczywiście to maksymalne stawki, ale podaję tylko, aby uwydatnić absurd. więcej

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 224
Nie ma co się śmiać, to jest faktycznie prawie najgorszy flop jaki mógł zobaczyć. Prawie, bo pierwszeństwo by tu dzierżył taki sam układ, ale w monokolorze pików lub karo.

Do góry Bottom