Szynka
Złota szynka wolnego rynku.
- 1 209
- 2 055
Więcej ludzi => więcej oprogramowania Open Source => rok Linuksa!
Mój błąd... szczerze to nie wiedziałem jak to sprawdzić, a założyłem, że skoro rzeczywiście pewne organizacje biznesowe mają prawo nominacji, to pewnie taka jego droga. A szefowie OFF-e to też urzędnicy państwowi? Nie przesadzajmyAbstrahując od oceny moralnej to Gwiazdowski wg Wiki: "Od 28 lutego 2006 do września 2007 jako przedstawiciel Ministerstwa Pracy i Polityki Socjalnej był Prezesem Rady Nadzorczej ZUS". Czyli był wysokim urzędnikiem państwowym. Czy to się pokrywa z przedstawicielem pracodawców?
Mój błąd... szczerze to nie wiedziałem jak to sprawdzić, a założyłem, że skoro rzeczywiście pewne organizacje biznesowe mają prawo nominacji, to pewnie taka jego droga. A szefowie OFF-e to też urzędnicy państwowi? Nie przesadzajmy
Prawda? A może się mylę? Czy istnieje jakiś logiczny, niepaństwowy argument, który przemawia za tym, że społeczeństwo powinno się rozmnażać?
nie nadzorować, nie przyjmować propozycji, znaleźć se normalną robote i pozostać człowiekiemale co może robić liberał w nadzorze instytucji, która powinna być zlikwidowana???...
Co można nadzorować w czymś co jest z gruntu zjebane?
Chodziło mi o to, że rada nadzorcza nie składa się z urzędników bo nie ma ona nad sobą przełożonych. Poszukałem w necie i rzeczywiście mówi, że go minister poprosił, czy tam ktoś z ministerstwa. Co do kontaktów... no i co z tego? Facet jest znanym warszawskim adwokatem, to i zna szychy. Zresztą EoT bo wchodzimy w nieistotne wątki.OFe raczej nie, gdyż trudno określić czym naprawdę jest współpraca korporacji z państwem i jak nazywać takich ludzi. Jakby trzymać się ściśle definicji urzędu to ZUS nie jest urzędem, ale Zakładem i nie pracują w nim urzędnicy. Tylko, że jeśli państwo tworzy jakieś hybrydy chuj-wie-jakie tzn. że nie można tego wrzucić do worka urzędników? Wg mnie można. Zwłaszcza, że ZUS jest 100% państwowy, a OFe nie.
Nie będę też oceniał Gwiazdowskiego, bo sam jak pisałem niedawno pracowałem dla wojska i byłoby to nieuczciwe, ale co może robić liberał w nadzorze instytucji, która powinna być zlikwidowana??? Gdyby np. zajmował się nadzorem likwidacyjnym (np. podjęto by decyzję o likwidacji ZUSu, ale trzeba by spłacić jakieś zobowiązania itp), to jeszcze ok, to miałoby sens, ale tak? Co można nadzorować w czymś co jest z gruntu zjebane?
Jest jeszcze jedna kwestia. Prezesura na tak wysokim stanowisku nie spada znikąd. Gwiazdowski musi mieć kontakty z wyższymi urzędnikami państwowymi skoro ktoś mu takie coś zaproponował. Oczywiście to niczego nie dowodzi, ale jest ciekawą kwestią do spekulacji.
Tak, świat bez Boga i życie bez Boga nie mają najmniejszego sensu. Niczym „abrakadabra” znikają wszystkie prawa i zasady konstytuujące cele i sens naszego istnienia. Gdybym był ateistą: nie pisałbym książek, nie trwoniłbym czasu na moją pracę naukową i karierę akademicką. Jeżeli Boga nie ma, to jedynym sensem ludzkiego życia jest – powtórzę za Fryderykiem Nietzsche – „samo życie”.Jak dla mnie, aspekt demograficzny to jest kolejny argument za tym, by wybrać strategię sakralną (kulturową) dla wolności. Zwłaszcza, że Europa się ładnie zeświecczyła, przyrost naturalny jest ujemny, ludzie do chrześcijaństwa raczej już nie wrócą, bo ono się wypaliło, ale i muslimów się boją, zatem perfekcyjny czas do wyjścia z nową ofertą.
Takie rzeczy nie mają znaczenia. Mam na myśli, że nie jest tak, że ludzie chcieliby mieć więcej dzieci, ale są bezpłodni.Spadek liczby plemników w ludzkim nasieniu
Czyj i jakiej natury?może być problem.
Gatunku ludzkiego, jeśli będzie przed długi czas spadać liczba ludzi.Czyj i jakiej natury?