Powstanie Ruch Narodowy

Norden

Well-Known Member
723
901
To chyba jestem wolnościowcem z odchyłem lewicowym bo zrzucanie ludzi z helikopterów do oceanu nijak mi się nie chce jakoś wpasować w wolność :) Ot, zwykła prawicowa dyktatura, dyktatura choćby z racji samej nazwy nie może być wolnościowa :)
Nawet jeżeli wcześniej byli członkami lewackich bojówek finansowanych z ZSRR, czynnie wspierającymi wprowadzenie komunizmu?

EDIT: przypomniało mi się to:
http://w413.wrzuta.pl/audio/2uI5tAHqlj1/biala_piesc_-_operacja_bielik
:)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Nawet jeżeli wcześniej byli członkami lewackich bojówek finansowanych z ZSRR, czynnie wspierającymi wprowadzenie komunizmu?

EDIT: przypomniało mi się to:
http://w413.wrzuta.pl/audio/2uI5tAHqlj1/biala_piesc_-_operacja_bielik
:)
Mam do tego podejście jak do kary śmierci - jak odjebujesz ich w czynie prywatnym "na Breivika", czy jakoś tak to jest okej ale jak się w to zaczyna mieszać państwo to już nie. Nie jestem zwolennikiem zbiurokratyzowanego odjebywania :)

OP
OP
margines

margines

wujek dobra rada
626
84
No masz, mam odchyły lewicowe, może uda mi się załapać na zastępcę red. naczelnego Krytyki potylicznej..:rolleyes:

D

decha_131

Guest
Czy znasz go osobiście i ręczysz za niego, ze nie jest mendą?
Nie. Ale kiedyś opowiadał za prywatyzacją służby zdrowia. A jeszcze jest Kowalski (rzecznik ONR), to ja wiem był w UPR i KNP. Biorąc, że jest Lublina - to domyślam się, że jest członkiem pewnej protestackiej sekty. Dużo ONRowców zna się na szkole austriackiej.

Nie czuję się politykiem, lecz zwykłym człowiekiem. Słucham Kultu i nie śpiewam godzinek
- rzecznik ONR, Marian Kowalski. I to zdanie godne członka organizacji chcących narzucić nam chodzenie do kościoła i katolicyzm?

D

Deleted member 427

Guest
ludzi z helikopterów do oceanu nijak mi się nie chce jakoś wpasować w wolność
Ludzi nie, ale komuchów? Sam bym paru chętnie zrzucił. Jaruzel pod kroplówką leciałby jako pierwszy. Za nim Kaczyński z nożem w dupie (których chciał zakazać).

M

MichalD

Guest
Podajcie mi 10 argumentów na to, że RN jest "kanalizacją społeczneo niezadowolenia".

OP
OP
margines

margines

wujek dobra rada
626
84
1. Z dnia na dzień stali się telewizyjnymi celebrytami (vide Zawisza)
2. Anty/alter globaliści dali się uwieść grantom z UE
3. "Ruch Oburzonych" to dzieciaki z bogatych domów, więc im przeszło
4. Władza miała wielu swoich ludzi w tym "ruchu"
5. To najbardziej przecwelony ruch pod względem ilości mieszających w nim sb-ków (Krzyś o tym wspominał niedawno)
6. Ich postulaty można obrócić przeciwko nim
7. Są tak prości, że łatwo nimi manipulować (a wielu ma czapę KK, jak Terlikowski np.)
8. Mają powiązania polityczne, a więc u korzeni ruchu pojawiłyby się tłumy cweli od koryta (LPR, PIS, ruchy chrzescijańskie finansowane przez KK, różne Zawisze, Winnickie itp.)
9. Są antywolnościowi
10. Państwowi spin-doctorzy łatwą ich zaorają na potrzeby establishmentu.
Chcesz więcej?

M

MichalD

Guest
Z dnia na dzień stali się telewizyjnymi celebrytami (vide Zawisza)
Pluralizm mediów - dzisiaj media mniej manipulują niż za czasów PRL 1,5 , czyli lat 90 i początku lat 00.

Anty/alter globaliści dali się uwieść grantom z UE

"Ruch Oburzonych" to dzieciaki z bogatych domów, więc im przeszło
Co mają wspólnego z Ruchem Narodowym?

. Władza miała wielu swoich ludzi w tym "ruchu"
To najbardziej przecwelony ruch pod względem ilości mieszających w nim sb-ków (Krzyś o tym wspominał niedawno)
Podaj nazwiska tych osób i przykłady.

6. Ich postulaty można obrócić przeciwko nim

Jak każdej partii prawicowej.

7. Są tak prości, że łatwo nimi manipulować (a wielu ma czapę KK, jak Terlikowski np.)

Tacy ludzie są w każdej partii.

8. Mają powiązania polityczne, a więc u korzeni ruchu pojawiłyby się tłumy cweli od koryta (LPR, PIS, ruchy chrzescijańskie finansowane przez KK, różne Zawisze, Winnickie itp.)
Partie te, nie należą akurat do najbardziej koryciarskich.

9. Są antywolnościowi
10. Państwowi spin-doctorzy łatwą ich zaorają na potrzeby establishmentu.
Zdecydowanie tak. Ale bycie nielibertarianinem nie oznacza że chce się skanalizować społeczne niezadowolenie.

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
Ale bycie nielibertarianinem nie oznacza że chce się skanalizować społeczne niezadowolenie.
Właśnie. Poza tym, wydaje mi się, że całe społeczne niezadowolenie jest skutecznie kanalizowane przez PiS (zwłaszcza to z "prawa"). Natomiast w ONRze i MW działają głównie hobbyści historii i idei, których kwestie ekonomiczne totalnie nie ruszają. Nie słyszałem o żadnej akcji narodowców, której motywem przewodnim byłoby co innego niż Pilecki, NSZ, Jaruzel itp.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Ludzi nie, ale komuchów? Sam bym paru chętnie zrzucił. Jaruzel pod kroplówką leciałby jako pierwszy. Za nim Kaczyński z nożem w dupie (których chciał zakazać).
No i git, łap i zrzucaj. Sam bym chętnie zobaczył lecącego Jaruzela, ba, może nawet bym wykupił pay per view na taką imprezę ;) Tylko nie wysługuj się w tym państwem. Wiesz, wyższość prywatnej inicjatywy i te sprawy :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Pluralizm mediów - dzisiaj media mniej manipulują niż za czasów PRL 1,5 , czyli lat 90 i początku lat 00.
Bzdura.
Widać że nie żyłeś w PRL-u. Tam też media manipulowały, ale prawie każde dziecko wiedziało lub miało do łba wbitą mantrę, że "telewizja kłamie" i wszystko to co w mediach, to głos ONYCH. A ONI to: kurwy, huje, cwele, psy czyli jebane czerwone skurwysyny.

Jedyne media które wtedy mogły manipulować okupowanym narodem to: BBC, Głos Ameryki i Radio Wolna Europa. Wymieniłem w kolejności według możliwości dokonywania manipulacji.

Co mają wspólnego z Ruchem Narodowym?
Młodzież Wszechpolska która się skurwiła kolaboracją z PO wchodzi w skład RN.

Podaj nazwiska tych osób i przykłady.
Ja gdybym był tu anonimowo i gdyby ten portal był prowadzony przez kogoś na kogo nasze służby nie mają przełożenia, to bym podał. Mało tego, sam bym się postarał o zdobycie dowodów lub wiarygodnych poszlak. Nikt tu nie będzie ryzykował procesów jak Centkiewicz i wielu innych.

Jak każdej partii prawicowej.
Każdej?
W jaki sposób?
Np. UPR lub KNP.

D

Deleted member 427

Guest
Ciek napisał:
Tylko nie wysługuj się w tym państwem.

No przecież wiadomo, że zrzucałbym z prywatnego helikoptera prosto do prywatnego akwenu wodnego pełnego hodowanych przez prywaciorza rekinów. Za kogo ty mnie masz? ;)

crack

Active Member
784
110
Tym razem skanalizowanie społecznego niezadowolenia odbędzie się przy użyciu łysych gimbusów i innych wynalazków spod znaku MW/NOP. ONR-u nie ruszam, bo stoi za nimi przedwojenna tradycja i, niekiedy sensowne, działania, choć światopoglądowo mi do nich daleko. Można jednak mieć do nich żal, że pakują się w taką szopkę na czele której stanie m.in. były populista PiS-u - Artur Zawisza. Wasze opinie?
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/powstaje-ruch-narodowy,1,5302431,wiadomosc.html

ONR to takie samo gówno jak MW/NOP. Artur Zawisza to pieprzony zamordysta (wąsata menda na dodatek), ja jestem takim normalnym libertarianinem, a zawisza powinien zostać zutylizowany, ryje które się pakują w cudze sprawy powinny być rozjebane i odjebane od łbów, które powinny być odjebane od korpusów. Ryje które, chcą decydować o tym co kobieta może zrobić z płodem i decydować jak długa ma być spódniczka powinny być rozjebane i odjebane od łbów z całym potomstwem żeby zbastardyzowanych genów nie przekazywały. Nie jestem fanem Olejnik ale to co Matrix dała linka to tylko ukazuje pojebanstwo Zawiszy. Wkurwiają mnie ludzie, którzy pierdolą o jedynie słusznym patriotyzmie i narzucają ludziom jakie mają mieć wartości.

OP
OP
margines

margines

wujek dobra rada
626
84
Do Michał D:
Alter/antyglobaliści i "Oburzeni" mają tyle wspólnego z RN, że świetnie udało się ich wykorzystać jako wentyl bezpieczeństwa i odwrócenie uwagi od realnych problemów w kraju. Antyglobalistów udało się przekupić grantami z UE. "Oburzeni" to w ogóle była jakaś ściema nowobogackich. Ich czas się skończył, to trzeba było znaleźć jakiś inny "ruch społeczny", żeby media miały co pokazywać (w końcu przecież po co drążyć temat np. stadionu narodowego, łapówy juz zostały wzięte i trza zmienić temat; albo lustracji, albo zadłużenia albo reformy sądownictwa itd. itp. tematy okołopeerelowskie). Temat RN to temat, który skończy się podczas najbliższej kampanii wyborczej.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Ostatnio słuchałem wywiad z Robertem Winnickim -szefem Młodzieży Wszechpolskiej w Kontestacji. Ten typ to jest normalnie narodowy socjalista zupełnie otwarcie promujący zamordyzm. Jak go dwaj prowadzący plus słuchacze przycisnęli o to, jakie są jego poglądy gospodarcze, to wyszło, że nie ma właściwie żadnych i że tak naprawdę ma wyjebane w gospodarkę, bo socjalizm jest zły i liberalizm też jest zły i że on chce, żeby w Polsce było jasne proste prawo i niższe podatki, ale żeby Państwo miało większy wpływ na gospodarkę.

Ten cały Ruch Narodowy to po prostu narodowy socjalizm, który powstaje w opozycji do panującego eurosocjalizmu. Trochę jak w latach 50-tych byli Natolińczycy i Puławianie, czyli komuchy-kosmopolici i komuchy-nacjonaliści. Dżuma i cholera.

Do góry Bottom