Powstanie Ruch Narodowy

margines

wujek dobra rada
626
84
Tym razem skanalizowanie społecznego niezadowolenia odbędzie się przy użyciu łysych gimbusów i innych wynalazków spod znaku MW/NOP. ONR-u nie ruszam, bo stoi za nimi przedwojenna tradycja i, niekiedy sensowne, działania, choć światopoglądowo mi do nich daleko. Można jednak mieć do nich żal, że pakują się w taką szopkę na czele której stanie m.in. były populista PiS-u - Artur Zawisza. Wasze opinie?
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/powstaje-ruch-narodowy,1,5302431,wiadomosc.html

D

Deleted member 427

Guest

Totalnie nie moja bajka, a jak na czele tego czegoś ma stanąć pacjent pokroju Zawiszy, to już nie tyle nie moja bajka, co wręcz jakiś alternatywy wszechświat, którego nie ogarniam.

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
Akurat Zawisza zawsze był w miarę sensowny. Jeśli chodzi o poglądy gospodarcze, to bardzo blisko Korwina. Może nie ideał, ale kosmos w porównaniu z tym, co mamy obecnie.

Zresztą ładnie teraz jedzie po Olejnik na TVN24. <:

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Zieeew... Podział na 2 bloki okołoSLD-owski i okołoPIS-owski dało się przewidzieć co najmniej 2 lata temu. PO zrobiło swoje, PO musi odejść, impreza trwa dalej.

D

decha_131

Guest
Akurat Zawisza zawsze był w miarę sensowny. Jeśli chodzi o poglądy gospodarcze, to bardzo blisko Korwina. Może nie ideał, ale kosmos w porównaniu z tym, co mamy obecnie.

Jak Zawisza będzie liderem, to warto poprzeć ten Ruch. Ale będzie libertariański płacz, że nie chcą prywatyzować chodników.

Norden

Well-Known Member
723
901
Nastroje uczestników marszu jak i organizatorów skrajnie antyrządowe - warto sensownie wykorzystać ten potencjał.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Tym razem skanalizowanie społecznego niezadowolenia odbędzie się przy użyciu łysych gimbusów i innych wynalazków spod znaku MW/NOP. ONR-u nie ruszam,
Ale kanalizowanie odbędzie się waśnie z pomocą MW i ONR, zapewne z inicjatywy i z pomocą rodzimych służb. ;)
Jeśli w tej operetce nie ma NOP, to jedynie dobrze świadczy o NOP. Przecież w latach 90-tych, ruch łyso-narodowy, był niemal w 100% kontrolowany przez służby. Wtedy nie bez podstawy się powszechnie mówiło: "skin SB-cki syn".

Akurat Zawisza zawsze był w miarę sensowny.
Sensowny to za mało. Niejedna menda komusza jest sensowna. Jest mendą czy nie?

Zresztą ładnie teraz jedzie po Olejnik na TVN24. <:
I co z tego?
Kiedyś w TVP pewien bolek orał niejakiego Miodowicza. I jak to się skończyło?
Uwierzyłbym mu, gdyby przed kamerami wyciągnął klamkę i strzelił jej prosto w komuszy ryj.

Jak Zawisza będzie liderem, to warto poprzeć ten Ruch.
Czy znasz go osobiście i ręczysz za niego, ze nie jest mendą?

D

Deleted member 427

Guest
Jak Zawisza będzie liderem, to warto poprzeć ten Ruch.

LOL

Koleś, który chce karać przydrożne prostytutki za noszenie mini, i warto go poprzeć? Ocipiałeś człowieku? No chyba że u siebie na działce przy swojej drodze chce karać, wtedy zwracam honor.

Nastroje uczestników marszu jak i organizatorów skrajnie antyrządowe

Anty-PO - tak, antyrządowe - nie.

noother

Active Member
109
185
Anty-PO - tak, antyrządowe - nie.

Antyrządowe - TAK, Antypaństwowe - NIE.

Dajcie kurwa spokój, przecież takim naziolkom nie chodzi o żadne obalenie państwa tylko o władzę nad nim wg własnego programu. A czytając różne nacjonalistyczne stronki to się czasem włos jeży na głowie od ich pomysłów gospodarczo-światopoglądowych.

Norden

Well-Known Member
723
901
Nie chcę wchodzić w utarczki słowne. Ja widzę w tym alternatywę i szanse na powrót do częściowej normalności bo póki co na powstanie podobnego ruchu libertarian nie ma co liczyć. Pinochet też nie obalił państwowości.

Norden

Well-Known Member
723
901
LOL
Koleś, który chce karać przydrożne prostytutki za noszenie mini, i warto go poprzeć? Ocipiałeś człowieku? No chyba że u siebie na działce przy swojej drodze chce karać, wtedy zwracam honor.
Totalna przesada - Pinochet (junta) też zakazał minispódniczek i m.in. długich włosów u mężczyzn, a jednak jest bohaterem wolnościowców. To jest czepianie się a'la nie chce sprywatyzować chodników jak wcześniej było wspomniane. Istotniejsze są kwestie gospodarcze. Nie wiem jak można kogoś skreślać na podstawie jednej wypowiedzi.
Generalnie rząd boi się MN jak i ruchu, który na nim powstaje o czym świadczą prześladowania organizatorów jak i zwykłych uczestników przez policje, ABW (wjazdy na chate, kontrole, zastraszenia).

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Ten ruch budzi niepokój u lewactwa. Już samo to jest pozytywnym sygnałem, nawet jak to nie moja bajka. Mając do wyboru życie w zamordyzmie lewackim i prawackim wolałbym jednak prawacki bo nie jest tak dewastujący dla życia gospodarczego, a i społecznie nie budzi takiego obrzydzenia jak tęczowo - różowi.

Pinochet jest bohaterem wolnościowców?
Oczywiście, poza tymi z odchyłami lewicowymi.
To chyba jestem wolnościowcem z odchyłem lewicowym bo zrzucanie ludzi z helikopterów do oceanu nijak mi się nie chce jakoś wpasować w wolność :) Ot, zwykła prawicowa dyktatura, dyktatura choćby z racji samej nazwy nie może być wolnościowa :)

Do góry Bottom