Podziel się zażenowaniem

chaplean

Well-Known Member
181
428
Chujowe, polecam poczytać co to jest nutpicking i cherry picking. I jeszcze confirmation bias.

Co więcej, nie wiadomo czy ci ludzie nie podawali zmyślonych danych. No i każdy z pytanych w pewnym momencie zaczyna kwestionować dalszą interakcję.

Przez cały dzień łowienia złapał tylko 5 osób, no zajebisty sample size.
ale czym się tak podniecasz? nawet jakby złapał 1 osobę to by było dużo

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
19731846_732294740306529_5006395623413045042_n.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 011
Aha, to o co ci chodzi? :)
Sam nie wierzysz, ale jak ktoś krytykuje czyjąś wiarę w demony to się wkuriwasz?

W ogóle, to dziwne, że kierujesz w moją stronę pytanie o wiarę w demony. Jestem radykalnie sceptyczny wobec jakiejkolwiek metafizyki, a już w szczególności wobec bytów pomyślanych typu bóg osobowy.

Ale ad rem: nie chodzi o to, czy ty sam w coś wierzysz lub nie. Chodzi o to, że są inni ludzie wierzący w najróżniejsze rzeczy i nierzadko są to ludzie wyjątkowo wpływowi albo wyjątkowo znani. O to mi chodziło w przypadku Lady Gaga. Nie twierdzę, że JEST satanistką, ale uważam, że MOŻE partycypować w środowiskach okultystycznych.

Wironin

Active Member
63
108
@rawpra Ten obrazek to chyba fake, nie znalazłem takiego postu na ich facebooku

W ogóle, to dziwne, że kierujesz w moją stronę pytanie o wiarę w demony. Jestem radykalnie sceptyczny wobec jakiejkolwiek metafizyki, a już w szczególności wobec bytów pomyślanych typu bóg osobowy.

Ale ad rem: nie chodzi o to, czy ty sam w coś wierzysz lub nie. Chodzi o to, że są inni ludzie wierzący w najróżniejsze rzeczy i nierzadko są to ludzie wyjątkowo wpływowi albo wyjątkowo znani. O to mi chodziło w przypadku Lady Gaga. Nie twierdzę, że JEST satanistką, ale uważam, że MOŻE partycypować w środowiskach okultystycznych.

Większość satanistów to przecież ateiści. Ta ich pseudo-religia to tylko beka z chrześcijaństwa i hedonizm. Jeśli rzeczywiście istnieją prawdziwi wyznawcy demonów to chodzą oni jeszcze do liceum, więc nie nazwałbym ich znanymi i wpływowymi. No bo co trzeba mieć w głowie aby na poważnie czcić szatana? Kompletną sieczkę, a ludzie na szczytach władzy raczej nie są tak głupi.
Jakie masz powody, aby uważać, że celebryci i politycy to sataniści czy okultyści?

tomislav

4 777
13 011
lol.
Tak to i ja mogę stwierdzić, że Jan Paweł II mógł ruchać małe dzieci.

No masz rację, to po prostu zwykła dziewczyna, tylko trochę kontrowersyjna.

To tylko prowokacja artystyczna, żadna tam pomniejsza ekspozytura. Mówię: nie doceniasz roli religii w ludzkiej aktywności.
"I wrote 'You and I' after my first date with Lucifer and I plan to use him."

Dla mnie są to jakieś przesłanki. Z drugiej strony, jak to możliwe, że tak znamienite bóstwo solarne, tak piękny symbol wiedzy został zawłaszczony przez cholerne lewactwo? A my mamy tego wonsza tylko. Tu też przegrywamy z NWO :)

ps: Przy okazji: mam do Was pytanie. Czy serio uważacie, że ta cała solarno-lucyferiańsko-okultystyczna symbolika wśród najbardziej POP-ularnych celebrytów czy artystów raczej - że już o politykach nie wspomnę - to jest NIC? Serio? Naprawdę? Madonna, Lady Gaga, West i cała ta ferajna, to naprawdę tylko kontrowersyjny sceniczno-wizerunkowy image? Ja pierdolę, może ja jestem walnięty i to co widzę, wcale nie jest tym co widzę? Może powinienem na czarne gadać, że jest białe?

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 809

LOL. Jasełka w lesie dla bogatych niedojebanych białasów = okultyzm?

ps: Przy okazji: mam do Was pytanie. Czy serio uważacie, że ta cała solarno-lucyferiańsko-okultystyczna symbolika wśród najbardziej POP-ularnych celebrytów czy artystów raczej - że już o politykach nie wspomnę - to jest NIC? Serio? Naprawdę? Madonna, Lady Gaga, West i cała ta ferajna, to naprawdę tylko kontrowersyjny sceniczno-wizerunkowy image? Ja pierdolę, może ja jestem walnięty i to co widzę, wcale nie jest tym co widzę? Może powinienem na czarne gadać, że jest białe?

Bo kurwa operujesz na błędzie poznawczym.

bombardier

Well-Known Member
1 413
7 098
ps: Przy okazji: mam do Was pytanie. Czy serio uważacie, że ta cała solarno-lucyferiańsko-okultystyczna symbolika wśród najbardziej POP-ularnych celebrytów czy artystów raczej, to jest NIC? Serio? Naprawdę? Madonna, Lady Gaga, West i cała ta ferajna, to naprawdę tylko kontrowersyjny sceniczno-wizerunkowy image?
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że jest to dobry sposób by trafić na czołówkę portali informacyjnych...

tomislav

4 777
13 011
Bo kurwa operujesz na błędzie poznawczym.

Tak, to jest właśnie okultyzm, a na błędzie poznawczym operujesz Ty, ponieważ projektujesz jakieś swoje wątpliwej jakości oceny typu "niedojebane białasy" na ludzi, którzy - no niestety - mają jakieś tam znaczenie, nierzadko bardzo duże. To dopiero błąd poznawczy.
Już samo nazywanie tego jasełkami, każe mi zakończyć dyskusję, ale jednocześnie Cię rozumiem: w czasach miksowania wszystkiego ze wszystkim, czasach skrajnego śmieszkizmu, trudno nie ulegać zmasowanej propagandzie i wszechobecnej trywializacji połączonej z relatywizowaniem niemalże wszystkiego.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Pokaż mi dowody na okultyzm w Bohemian Grove.

Równie dobrze mogę przytoczyć pierwszą lepszą sztukę teatralną jakiegoś abstrakt lewackiego szajbusa i twierdzić, że to co widać na scenie jest rytuałem okultystycznym.

tomislav

4 777
13 011
Kurwa mać, ale czego oczekujesz? Efektów wywołanych magią? Nie wystarczą realnie istniejące rytuały i ich regularność oraz wiara w moc sprawczą u tych ludzi?

Myślałem, że dyskutujemy o faktach, a nie efektach działania zaklęć, rytów czy magii.

tomislav

4 777
13 011
Rozrywka? Z gruntu zakładasz, że to rozrywka, a przecież byle jakie jasełka w szkole podstawowej w Piździe Dolnej, są lokalnym mikro-elementem ogromnej monoteistycznej religii opartej o Biblię. Istnieją jednak kulty znacznie starsze, jak choćby te solarne. Skąd wiesz, że Watykan to nie Wielka Mimikra?

ps: Z innej beczki, bardziej geopolitycznej: B.Group to też mityngi rozrywkowe dla bogatych świrów? Nic tam się nie ustala, nie rozważa? Ot, pijo, jedzo i ruchajo?

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Rozrywka? Z gruntu zakładasz, że to rozrywka

Zakładam to na co wskazują dowody.

a przecież byle jakie jasełka w szkole podstawowej w Piździe Dolnej, są lokalnym mikro-elementem ogromnej monoteistycznej religii opartej o Biblię.

No tak kurwa, a ateiści kupują choinki na święta i obchodzą Boże Narodzenie. Bo to element kultury.

ps: Z innej beczki, bardziej geopolitycznej: B.Group to też mityngi rozrywkowe dla bogatych świrów? Nic tam się nie ustala, nie rozważa? Ot, pijo, jedzo i ruchajo?

A teraz już zestawiasz pomarańcze z jabłkami w celu manipulacji. W Bohemian Grove omawiano założenia Manhattan Project. Politycy, bogacze i elity spotykają się na takich zlotach aby robić swoje interesy, ale nie oznacza to od razu, że praktykują oklutyzm.

Wironin

Active Member
63
108
Wiem co to jest Bohemian Grove i wcale nie wygląda to na zebranie satanistów. Jakie masz powody, aby uważać, że politycy czczą tam Molocha czy cokolwiek innego? Ale na serio silne dowody, a nie jakieś przedstawienia.
Tak, to jest tylko wizerunek sceniczny, który ci ludzie przyjęli bo to podnieca foliarzy. Im zależy tyko na tym, aby było o nich głośno. Bo jeśli to naprawdę są sataniści to taki Nergal jest diabłem wcielonym i Radio Maryja od początku miało rację
:D
Istnieją jednak kulty znacznie starsze, jak choćby te solarne. Skąd wiesz, że Watykan to nie Wielka Mimikra?
O Boże. Watykan to też wyznawcy szatana? Ale poważnie to wiemy, że Watykan to nie żadna Wielka Mimikra zwyczajnie poznając historię.

Do góry Bottom