Podziel się zażenowaniem

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 109
Wszystko w TVP jest za nasze pieniądze. I wszystko tam jest propagandą.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 515
Ostatnio miały miejsce pewne oskarżenia wobec Ziemkiewicza o bycie agentem. Postanowiłem wybadać sprawę i natrafiłem na taki artykuł z fragmentem wypowiedzi Ziemniaka.
Wpis Jakuba Wozinskiego.
środa, 22 czerwca 2011
Stracona wiara w wolny rynek [wyznania Rafała Ziemkiewicza]

" ... widzę dzisiaj więcej pól, na których państwo powinno dokonywać interwencji. (...) Na przykład media. Wiara w to, że wolny rynek jest w stanie je wyregulować, okazała się niestety na wyrost" - zwierza się Rafałowi Geremkowi w swym wywiadzie-rzece inny Rafał - Ziemkiewicz. ("Wkurzam Salon", Wyd. Czerwone i Czarne, Warszawa 2011, s. 220).

Osobiście żałuję, że red. Ziemkiewicz nie przedstawił żadnego elaboratu na temat "koniecznej interwencji państwa w gospodarkę", mogłoby to być rzeczywiście ciekawe. Na pewno wiemy jednak, że autor "Michnikowszczyzny" zaleca ingerencję w swój własny rynek mediów. Nie dziwi to zupełnie, szczególnie jeśli pamiętamy, że każde państwo tworzy wspólnota krwiopijców, która pasożytuje na własnej branży: nauczyciele chcą państwowej oświaty, lekarze państwowej służby zdrowia, itd. A dziennikarscy pobożni socjaliści - państwowej regulacji świata mediów.
Ziemkiewicz ponownie, najpewniej nieświadomie, zdradził swój niechlubny styl myślenia i pokazał w ten sposób na czym polegała jego ewolucja od niechcianego przez mainstream UPR-owca, który pisywał artykuły do malutkich pisemek i jeździł na spotkania z sympatykami do Suwałk i po innych pipidówach, do zarabiającego miliony prawicowego celebryty, który walczy o państwowy stołek w TVP i brata się z "pogromcami liberałów" na łamach RP, GP, czy Uważam Rze.
Niestety zanosi się na to, że red. Ziemkiewicz, który, jak sam mówi, zrobił się "dużo mniej ortodoksyjny, odkąd uznałem, że państwo w jakiś sposób musi odpowiadać za wspólnotę", może niedługo wejść z Zarembami, Semkami, Sakiewiczami w taką wspólnotę, że zacznie nawet swój niegdysiejszy ortodoksyjny liberalizm potępiać.
Ziemkiewicz z wielką lubością lubi tropić polityczne ewolucje (Michnik, Kaczyński, Tusk ...). Czy kiedyś zrozumie, że w sporej mierze on sam również stał się dziennikarskim odpowiednikiem swoich politycznych szwarccharakterów?

Wozinski przewidział przyszłość z Semką i podobnymi typami. Ziemniak podjął z nimi współpracę za garść srebrników.
Ich tygodnik jest niby konserwatywno-liberalny. Fajny chwyt marketingowy i próba egzekucji lub posmyrania nabojami Najwyższego Czasu.
Tyle mojego śledzenia tej persony. Gest Kozakiewicza na drogę.

Z

ziomal

Guest
Zachodzi pytanie w mojej głowie czy można być bardziej niedojebanym niż
ci dwaj osobnicy? Jakie błędy w wychowaniu muszą popełnić rodzice
żeby ktoś stał się taką spierdoliną umysłową?
autor: Mance

R

Ronbill

Guest
Zachodzi pytanie w mojej głowie czy można być bardziej niedojebanym niż
ci dwaj osobnicy? Jakie błędy w wychowaniu muszą popełnić rodzice
żeby ktoś stał się taką spierdoliną umysłową?
autor: Mance
Może ten mance ma tu kumpli, to pisze głupie teksty, żeby sprawić im radość, i żeby go nie odrzucili.
he he he

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Banasikówna zazdrosna o urodę Kulasiewicz poleciła kucom odlajkowanie jej profilu. W komentarzach każda strona przedstawia swoją wersję. Polityka na wysokim poziomie.

T

Tralalala

Guest
@Staszek Alcatraz
Ale weź dawaj też te zdjęcia dupy, bo nie każdy ma fb. Która jest w KNP a która w KORWiNie. No i co to za kurwa gówno burza, ciało to ciało, jak sobie ktoś chce pokazywać to niech pokazuje. Chociaż oczywiście konserwy będzie dupa napierdalała.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Poszło o takie zdjęcia Kulasiewicz. Niby, że są roznegliżowane, a KNP to konserwatywna partia. Banasik odeszła do KORWiN, a Kulasiewicz twierdzi, że była blokowana przez ta pierwszą i została w KNP. Po prostu jedna głupia baba jest zazdrosna o urodę drugiej. Już wszystko wiesz?

6316781-agata-kulasiewicz-410-520.jpg

Jeszcze komentarz jednego z kuców:

Wiem, że temat jest żałosny, ale skoro Panowie Garbula i Gadomski mijają się z prawdą szerokim łukiem, czuję się zmuszony odpowiedzieć (Co do Garbuli się nie dziwię, bo to u niego standard, co do Pana Gadomskiego dziwię się, gdyż do tej pory był szczerą osobą) Skoro już wyszła ta sprawa, to z chęcią podzielę się tym, jak wyglądała sytuacja z Agatą Kulasiewicz. Panna Banasik zaniepokojona "niekonserwatywnym" charakterem zdjęć Agaty oświadczyła na spotkaniu sekcji młodzieżowej, że lajkowanie Agaty jest bezpośrednim atakiem w jej osobę. Z bezpośredniej relacji Conrada wiem, że na wyjściu na papierosa przy grupie palących osób, żaliła się Panu Conradowi, że takim zachowaniem uderza w nią. Pan Garbula, gdy szliśmy do Conrada na imprezę był mocno wstrząśnięty, gdyż dostał telefon od Panny Banasik, która go ochrzaniła za to, że polajkował profil Agaty. Ponieważ wtedy jeszcze mieliśmy dobre relacje z Panem Garbulą, to zdecydował, że jednak nie ulegnie presji Panny Banasik i nie odlajkował. Po owym spotkaniu młodzieżówki z kilkanastu lajków krakowskich zostały jedynie 3: mój, Lecha i Pana Garbuli.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 004
No i co? Ostatecznie zaś idzie o chuja? Heh... tylko jednostki się liczą. Banasik słucha Opeth, jeszcze ją o szataństwo posondzom. Faktycznie, żałość.

T

Tralalala

Guest
Tak, dzięki. Słabe to zdjęcie, ja bym ją zjebał, że za mało ciałka ;) Komentarze czytałem, ale nie byłem pewny kto gdzie jest.
I co kurwa jedno zdjęcie? Zresztą kurwa chcą wygrać wybory to szum trzeba robić, co za różnica czy dupą, odjebką czy czymś innym. Grunt aby były głosy.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 726
Poszło o takie zdjęcia Kulasiewicz. Niby, że są roznegliżowane, a KNP to konserwatywna partia. Banasik odeszła do KORWiN, a Kulasiewicz twierdzi, że była blokowana przez ta pierwszą i została w KNP. Po prostu jedna głupia baba jest zazdrosna o urodę drugiej. Już wszystko wiesz?

6316781-agata-kulasiewicz-410-520.jpg
Sprawdziłem w necie. Laska jest modelką, więc takie zdjęcia nie powinny być problemem. JKM powinien zdyscyplinować tę Banasik. Najlepiej by było, by zademonstrował jej jak to robi w gumce, że nie czuć że jest w gumce. Jak by była nabita, to przestałaby kwuczeć. ;)
A poważnie, to ktoś powinien tę Banasik zdyscyplinować, bo jak tak dalej pójdzie, to zacznie Korwinowi rozwalać partię.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom