palikoty chcą obowiązkowych przeglądów technicznych dla ... rowerów

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
http://nczas.com/wiadomosci/polska/pose ... a-rowerow/

1. Dlaczego do tej pory rowerzyści, którzy poruszają się po drogach wraz z innymi pojazdami, nie mają obowiązku posiadania kasków, kamizelek odblaskowych, odblasków oraz odpowiednich i przystosowanych do różnych warunków atmosferycznych świateł?
2. Dlaczego rowerzyści jako uczestnicy ruchu drogowego nie mają nałożonego obowiązku przeprowadzania przeglądu technicznego roweru, czyli sprawdzenia stanu technicznego świateł, hamulców, ogumienia itp., tak jak robią to kierowcy np. samochodów osobowych?
3. Ile wypadków drogowych w roku ubiegłym miało miejsce z udziałem rowerzystów?
4. Czy uważa Pan, iż obowiązujące regulacje prawne dotyczące rowerzystów są wystarczające, aby zapewnić bezpieczeństwo wszystkim uczestnikom ruchu drogowego

Jak sprawa stanie się głośna to dureń odetnie się od tych pomysłów ...

wykop ??

edit : już jest główna : http://www.wykop.pl/link/1096307/obowia ... e-rowerow/

Nene

Koteu
1 094
1 691
Wyobraziła, sobie hipsterów na tych ich kretyńskich rowerkach i w kamizelce odblaskowej narzuconej na modne, biedne ciuszki. Och chciałabym to widzieć

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Jak mówiłem, że cały ten Ruch Palikota to zaraza do odjebania, to inni kręcili łbami bo im się wydawało, że to, że tamto, że ON "Wielki Wibrator" coś dobrego zrobi...
Teraz zaczyna wychodzić gówno z worka. Jutro takich kwiatków będzie więcej.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Jeśli ktoś myślał, że z biłgorajskiego filozofa coś będzie to musiał się pozamieniać na łby ze słynnym wibratorem. Przecież ludzie z tego „ruchu” całkiem jawnie jeżdżą do Moskwy po wytyczne, jak choćby ostatnio tow. Rozenek. To jest ta sama zaraza co SLD tylko w bardziej błyszczącym opakowaniu, a jej celem jest sowietyzacja. Polecam wywiad z Rozenkiem „Urban to człowiek z zasadami” i głębokie zastanowienie się jak można przejść obojętnie obok formacji politycznej, której przedstawiciele takie rzeczy gadają, nie rzuciwszy kamieniem :D

W ogóle jak kogoś interesują zjawiska nadprzyrodzone to się można zastanowić jakim cudem (i za co) człowiek znikąd zostaje nagle trzecią siłą polityczną w 40-milionowym kraju i czy to przypadkiem nie jest trochę dziwny zbieg okoliczności, że opanowane przez komusze służby specjalne media dniem i nocą go promują, a jeżeli komuś faktycznie wyda się dziwne to może pójść za ciosem i pomyśleć skąd w takim razie musiały popłynąć prikazy w tej kwestii :)

Cokeman

Active Member
768
120
558035_408317022511813_100000005558744_1612989_1571413030_n.jpg

Rower stary kupiony w 2007 za 25 dolców. Bez tylnich świateł bo po chuj?????????? Z przodu se założyłem jakies halogeny z walmartu. Jeździłem nocami wiele razy. Zero przeglądów, kasków i innych pedalstw. Raz wsiadłem na niego o północy i po 23h i 40 minutach wróciłem po przejechaniu 354km takim zwykłym złomkiem. Jak można wykoncypować jechałem nocą po i jechałem drogami typu polskie drogi wojewódzkie.

Generalnie sporo rowerzystów jeździ po pedalsku a na drodze jak sie jedzie to obowiazuja wszystkich te same zasady. Wielu próbuje kombinować na siłę bez wyczucia i o nieszczescie trudno. Takim jednak to kask ani przegląd nie pomoże ale stuknąć jednego chujka pare razy zderzakiem jak odpierdala i sie nauczy. W ogole odnosnie sciezek rowerowych to wiecej z tym bajzlu niz pozytku. Dawniej moglem se w Łodzi przejechac Aleje Włókniarzy całą na rowerze normalnie bez pierdolenia sie a teraz z tymi sciezkami pedalsko w chuj.

S

stormtrooper

Guest
Cokeman napisał:
Raz wsiadłem na niego o północy i po 23h i 40 minutach wróciłem po przejechaniu 354km takim zwykłym złomkiem. Jak można wykoncypować jechałem nocą po i jechałem drogami typu polskie drogi.

Chwal się więcej jaki z Ciebie sportowiec, a będziesz musiał oprócz kasku i świateł tachometr sobie założyć...

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Cokeman napisał:
Raz wsiadłem na niego o północy i po 23h i 40 minutach wróciłem

Wkurwiła cie kobieta?
Swoją drogą to się nie chwal bo jak dojdą do władzy Palikociaki to będziasz miał przerypane :)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
Cokeman napisał:
Rower stary kupiony w 2007 za 25 dolców. Bez tylnich świateł bo po chuj?????????? Z przodu se założyłem jakies halogeny z walmartu.
rower za 25$ i do tego z halogenem? ty burżuju kurwa... ja nawet rowera nimom

Cokeman

Active Member
768
120
Halogenowa latarka z Walmartu - to burzujstwo? W 2010 jezdzilem na LEDach i wjezdzajac w tunele kolejowe o długości ponad 0,5 mili nic nie było widzieć poza światełkiem w oddali.

Cokeman

Active Member
768
120
Oszczędzałem nie kupując świateł z tyłu. Raz jechałem sobie o 1 w nocy drogą gdzie było wąskie pobocze i auta mijały mnie na 2-3 łokcie. Po jakimś czasie zatrzymały mnie pały i zapytały czemu jezdze bez świateł bo jakiś koleś ich wezwał, że o mały włos nie rozjechał rowerzysty. Ja im na to, że to nie jest nakazane a poza tym jestem z Polski. Dali mi spokój ;)

A przednie swiatła mieć musiałem!

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Burżujskie ścierwo nawet nie rozumie, że prawdziwi przedstawiciele klasy robotniczej nie potrzebują żadnych latarek bo widzą w ciemności jak koty. Przystosowali się harując w kopalniach na kapitalistów ...

Do góry Bottom