Gość niedzielny
Well-Known Member
- 968
- 2 124
Słaby troll. 2/10 bo przeczytałem.
Proste obalenie empiryczne... wystarczy znaleźć sytuację, gdy obywatele obalają rząd za pomocą walki zbrojnej:Argumentem za bronią dla cywili jest możliwość obalenia rządu -> nawet uzbrojeni obywatele nie dadzą rady z rządem -> argument nie działa.
Jasne, że prawo naturalne, które mamy na myśli nie brzmiałoby "każdy ma prawo do posiadania broni palnej", bo prawo powinno być abstrakcyjne, a nie odnosić się do konkretnych przedmiotów, jeśli za 100 lat popularne będą pistolety o nieznanej dzisiaj technologii, to prawo naturalne się nie zmieni - też będzie można je mieć. Ogólna zasada, prawo brzmi "nie wolno nikomu zabraniać posiadania jakiejkolwiek przedmiotów", oczywiście trzeba ten przedmiot uczciwie nabyć, lub samemu wytworzyć, poza tym nie wolno go użyć do zainicjowania agresji.Broń palna to nowożytny wynalazek więc logicznym jest że nie może się mieścić w katalogu praw naturalnych.
Pseudonick napisał:Jeden z userów napisał że broń to podstawowe czy tam naturalne prawo a ja odpowiadam dlaczego nie jest naturalnym.
Wietnam i Afganistan zawdzięcza sukces warunkom geograficznym. Jak już napisałem - stado Januszy bez dyscypliny i zaawansowanej broni zostanie zmiecione przez wyszkoloną i wysoce uzbrojoną armię nie łudźcie się że może być inaczej.
Broń palna to nowożytny wynalazek więc logicznym jest że nie może się mieścić w katalogu praw naturalnych.
Przestałem czytać. Lepiej pozbądź się tego telefonu komórkowego co ciągle masz przy sobie, nie wiem czy zauważyłeś, ale dzięki takiemu sposobowi rozumowania też możesz być jego niewolnikiem.Tak tak moi drodzy - swobodny dostęp do broni też czyni nas niewolnikami zmuszając ryzykiem takich wydarzeń do noszenia przy boku narzędzia zagłady
https://pl.wikipedia.org/wiki/Odwołanie_do_naturyNaprawdę musisz się zniżać do takiego odwracania kota ogonem? Jeden z userów napisał że broń to podstawowe czy tam naturalne prawo a ja odpowiadam dlaczego nie jest naturalnym. Wskaż fragment gdzie dopuszczam istnienie tylko takich praw.
A jeszcze raz, tylko w sposób zrozumiały?W tym krótkim opisie chciałbym ostrzec wszystkich miłośników broni czarnoprochowej.
Jeżeli chcesz posiadać taką broń zgłoś się, lub wyślij pismo do Prokuratury w Piszu - do Pana Bogdana Dąbrowskiego, który odbiera broń czarnoprochową za pośrednictwem ds. 1401/14 ( art. 263 par. 2 kk) na którą jest ustawa o broni czarnoprochowej z dnia 5.05.2011. Ostrzegam także wszystkich wytwórców broni oraz sprzedawców. Miejcie to na uwadze i rozpowszechniajcie tą wiadomość, ponieważ toczy się setki spraw o odbiór broni czarnoprochowej, która jest przecież legalnie nabyta!!! Ja stałem się jedną z takich ofiar i dlatego pragnę wszystkich ostrzec.
Pozdrawiam Zombi