Muza

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Solomon Burke, nazywany King of Rock and Soul.
Posłuchajmy utworu "Cry To Me"

Zmieniał się fizycznie, ciężko było mu się poruszać i na kolejnych koncertach śpiewał siedząc na fotelu.Miałam być
na koncercie w Hamburgu 2010 r, no i zachorowałam, niestety, był to koncert na dwa miesiące przed Jego śmiercią.
Zmarł w październiku 2010 na lotnisku Schiphol.
No i jeszcze piosenka napisana w roku 1962, "Down In The Valley" z koncertu w Baden- Baden, rok 1987.

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972

Killing Joke, jeden z moich ulubieńców, ich dokonania muzyczne, tekstowe no i ten ostry języczek;) wokalisty, lidera grupy, "Jaza" Colemana, który jest w składzie od samego początku. Kto lubi taką muzyczkę to zachęcam do zapoznania się z ich twórczością, najlepiej zacząć od pierwszych płyt. Ich ostatnia płyta miała premierą pod koniec 2015 roku,doskonała jest, ciekawe kompozycje, ale mnie najbardziej podobają się ich pierwsze albumy.

"The Wait" z ich pierwszej płyty Killing Joke z1980 roku.

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
jak byłem nastolatkiem to lubiłem bardzo RHCP, teraz też słucham raz na jakiś czas

a co do Killing Joke tego co zapostowała jessod to ewidentnie kojarzy się z nowofalową Siekierą, najprawdopodobniej się jedni drugimi inspirowali

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
nowofalową Siekierą, najprawdopodobniej się jedni drugimi inspirowali

Nie, Siekiera niemiłosiernie zżynała (jak to się wtedy mówiło, nie wiem jaki obowiązuje obecnie język) z Killing Joke. Nie tylko ona, zresztą. Jak już jesteśmy przy krajowych wykonawcach z tych klimatów, moje ziomki No Smoking:

Do góry Bottom