Muza

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Motörhead z dawnych lat...

i dziś,
formacja Lemmy'ego obchodzi w tym roku 40-lecia swojej działalności:)
Fragment wywiadu z perkusistą, Mikkey'em Dee:
"Moim zdaniem, od dawien dawna nie nagraliśmy słabej płyty , pamiętajmy też, że każda z nich reprezentuje pewne czasowe ramy. To odnosi się też do sposobu, w jaki piszemy nasze krążki, robimy to bardzo spontanicznie i bezpośrednio, dzięki czemu każdy z nich ma swoją historię, każdy z nich reprezentuje tu i teraz.
Zawsze nagrywaliśmy w bardzo spontaniczny sposób, jednak „Bad Magic” jest, w mojej opinii, jeszcze bardziej spontaniczny niż poprzednie albumy, uwielbiamy ten krążek."

"Electricity", i ballada "Till The End" z albumu Bad Magic, wydanego 28 sierpnia 2015.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
D

Deleted member 4683

Guest
POMUSZCIE!

Poszukuję tego w lepszej jakości audio. Trudne do znalezienia - wszędzie ta bezsensowna wersja z Korą na wokalu.

O ile wiem to kawałek najpierw ukazał się na koncertowej płycie pudelsów a potem nagrali go w studyjnej wersji na płycie "Narodziny Zbigniewa" na której były jeszcze inne covery DÜPĄ. Z kolei oryginałów Dupą w dobrej jakości raczej nie znajdziesz ale i tak warto przesłuchać przynajmniej coverów.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
@FatBantha, kojarzysz co to za instrument? No wiesz, często spotykany w Soft Machine, Caravan. To jakiś pokombinowany hammond czy może podłączony pod konkretnie zajebisty filtr dęciak (ale Stewart ich nie "obsługuje" przecie)? Ja jebię, kto to wymyślił, ten GENIUSZ!!
Poniżej od 3:31 (btw DAVE STEWART MISZCZZZZ!!!)
BTW. Uwielbiam to brzmienie, a to jeden z najpiękniejszych fragmentów ever (właśnie od 3:31). Słucham tego już n-ty raz pod rząd i łażą mi ciary po karku, a przecież Khan znam od nie pamiętam kiedy.

Psiakrew, co za kolo. Jak można stworzyć partię solową tak wspaniałą, że wyjęcie z niej jednej choćby nuty, wszystko rozpizga w drobny mak.
stewart-dave-eng-1.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom