Mały mityng libnetu w Poznaniu przy piwie

Czy zamierzasz przyjechać na piwo 18-19 czerwca w Poznaniu?

• Total voters
    13

kompowiec

freetard
2 580
2 646
zaczynam regularnie śledzić wypady forumowe, jak któryś będzie choć trochę bliżej to bardzo chętnie wpadnę/ się wpiszę - bo niestety, jestem bliżej rejonów krzysia niż tolepa/cieka.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 695
Wstępnie rozmawialiśmy, że spotkamy się znów i zgramy spotkanie z imprezą strzelecką Oreła odbywającą się w jakiś weekend na strzelnicy w Poznaniu, skąd można podjechać zbiorkomem nad pobliskie jezioro na imprezę w plenerze. Nad jeziorem jest jakiś motel / kemping, gdzie można zaklepać nocleg, więc impreza ta zastąpiłaby kulejący temat ogólnopolskiego zlotu, który został chyba zupełnie porzucony przez osobę deklarującą się do organizacji. Tolep poda niedługo szczegóły.

Z tego co widzę, możliwy termin to 18-19 czerwca, gdzie zgodnie z rozpiską stowarzyszenia Oreła odbywać się będzie I Zlot Kolekcjonerów Broni w Poznaniu. Czyli będzie można sobie pomacać zabaweczki, a później się narąbać. Na miejsce tego zlotu i nad jezioro dociera się zbiorkomem w jakieś 20 minut z dworca PKP w Poznaniu. Obok jeziora jest jakaś knajpka serwująca posiłki, piwo itp. itd. a jak ktoś chce to i pizzę dowiozą, bo to wciąż teren miasta. Mieszkam niedaleko to bym przywiózł jakiegoś grilla i by się zrobiło kiełbaski.

Wstępnie się piszę na to. Mam nadzieję, że do tego czasu już będą pierścienie, żebyśmy się mogli rozpoznać.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
@kompowiec to znaczy skąd? Paragwaj, Somalia? Poznań jest na tyle dobrze skomunikowany, że wystarczy chcieć by dojechać. Jak się jest np. z Białegostoku czy Rzeszowa to wieczorem w piątek wsiadasz w pociąg i w sobotę rano, po drzemce w ruchu, jesteś.

kompowiec

freetard
2 580
2 646
śląskie, ok powyżej 100 kilosów. Niestety musiałbym to porządnie przemyśleć bo wolny to jestem duchem/umysłem a ograniczony ciałem :( ot tak z głupia frant nie mogę wyjechać nigdzie na dłużej niż na weekend i takie tam (więc na taki mityng na parę godzin to jeszcze mogę jednak pojechać, bez wchodzenia w szczegóły).

inny powód to po prostu jeszcze nigdy nie wyjeżdżałem tak daleko więc lekki stresik :p no i nie jestem pewny czy mnie puszczą samego... także tego, niczego nie obiecuję.

kompowiec

freetard
2 580
2 646
o taa, zwłaszcza wątki "jak będzie w AKAPie" i napakowane wulgaryzmami wypowiedzi. Seems legit :) W zasadzie nawet nie o to chodzi, bo ich to gówno interesuje (już otoczenie wie że ze mną nie należy rozmawiać o polityce i seksie bo mogą się tylko wkurwić. Tak więc reaguje tylko wtedy gdy ktoś twierdzi że państwo jest dobre). Mam po prostu pewne ograniczenia, ale to nie znaczy że nie do przeskoczenia (zgoda jest tldr; ) Mam nadzieję że zdążę coś wymyślić do następnego meetingu ;)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Zaktualizowałem temat dodając ankietę. Proszę wypełniać.

Ogólne uwagi są takie:
1. Spotkanie w Poznaniu 18-19 czerwca nie jest corocznym zlotem libnetu. Prace nad zlotem trwają i odbędzie się on (w każdym razie taką mam nadzieję) w innym miejscu i czasie. Wstępne koncepcje to okolice Konina i przełom lipca i sierpnia, ale nie jest to jeszcze przyklepane, więc proszę to traktować jako plotkę. Prawdopodobieństwo odbycia się tego zlotu jest wysokie, ponieważ zajmują się tym osoby zdecydowane i gotowe na wszystko. Osobiście nie chcę by imprezy te były w stosunku do siebie konkurencyjne, więc jeśli ktoś ma mocnego aspergera i dopuszcza uczestnictwo tylko w jednej, to lepiej czekać na tą drugą.
2. Jak nietrudno się domyślić, zlot kolekcjonerów broni nie jest imprezą libertariańską, nie mam pojęcia kto tam będzie.
3. Jeśli chodzi o część integracyjną, to myślę, że po zabawach z bronią można wskoczyć na grilla i piwo do mnie do domu (ok 10 km drogi od Fortu, ale dobry dojazd). Mam też możliwość przenocować niewielką grupę osób (w zależności od zapotrzebowania na komfort od 4 do 7 osób). Wyżywienie zapewniam, tylko trzeba kupić trunki. Mieszkam właściwie w polu, więc można sobie postrzelać z wiatrówek, asg, czy pooglądać CP. W ogrodzie powinno mi się zmieścić około 12 osób (liczę po ilości krzeseł :) ). Warunki są skromne, ale da się przeżyć. Jeśli ktoś potrzebuje noclegu bo przyjeżdża z daleka, proszę o wypełnienie poz. 4. W okolicy mojego miejsca zamieszkania jest baza hotelowa (chyba 3 hotele w promieniu 3km) oraz opcja noclegu w OSIR dla biedystów jeśli ktoś by chciał uczestniczyć ale spać w inny miejscu. Niestety poza dowiezieniem na miejsce po imprezie kolekcjonerów nie mogę nikomu obiecać rozwożenia po hotelach, bo wolę wypić piwo. Na miejscu są dostępne taksówki i być może działa też uber.
4. Mile widziani ludzie z pasją, którzy przywiozą ciekawostki, zwłaszcza twarde narkotyki, albumy ze zdjęciami ze swojej wycieczki do Somalii i inne zapychacze czasu :)
5. Jeśli model imprezy domowej jest nie do zaakceptowania, to w okolicach fortu, gdzie odbędzie się zlot kolekcjonerów broni, w odległości około 2km jest jezioro z pełną infrastrukturą rekreacyjną - darmowe parkingi, ogródki piwne, gastronomia, plaża, ławki, trawa do siedzenia na kocyku itp. itd.

@tolep @piezol @kawador @stanwojtow ?

Ostatnia edycja:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
W Poznaniu oznakowanie zawsze było na poziomie wyższym niż we wschodniej (dzikiej) części kraju ze względu na wpływy pruskiego "ordnung".

kompowiec

freetard
2 580
2 646
@up
>2016
>nie używanie OpenSteetMap
@jessod wyjeb to gówno (hołowczyc) i użyj OsmAnd... ładnie mnie poprowadził po sosnowcu i w kilku zakamarkach w katowic informując o fotoradarach i innych pierdołach, gdzie każda inna nawigacja jaką użyłem, poległa i przez nie jeździłem w kółko.

kompowiec

freetard
2 580
2 646
pytałem się - mówili że jakbym sobie zrobił rundkę do krakowa to by się zastanowili czy by mnie puścili (tylko co ja będę robić w krakowie -_- mam się tam udusić od smogu czy może poczekać aż mnie posiekają na kawałki :p). To oczywiście głównie z powodów o których pisałem Ciekowi (swoją drogą - nie dziwię się czemu się boją mnie puścić, urzędznie ma określony zasięg a nie jest ustawiony na odpowiednią odległość jaką dla mnie jest poznań) na shoucie ale wolę o tym nie pisać publicznie na forum.

chyba się nie pojawię na żadnym zlocie przez najbliższą dekadę :(

Nie było czasu na zakup nowej i dlatego, ale on ma miły głos, no i rajdowcem jest:) Mnie prowadzi inny mężczyzna, ale z jakiej firmy czy jaka nazwa to nie wiem, rzadko mnie takie sprawy interesują, ale jest super, wszystko dokładnie mówi i prowadzi zawsze do celu:)

Jak masz androida to OsmAnd jest za darmo w pełnej wersji na Fdroid, do nawigacji można zainstalować jeszcze IVONĘ (za darmo jest chyba tylko maja)

Ostatnia edycja:

kompowiec

freetard
2 580
2 646
Nie wiem jaką mam nawigację, myślę, że nie jest darmowa jak to określiłeś,
Ja też nie wiem więc nie mogłem wspomnieć o twojej nawigacji, pisałem o OSM. Ew. jeszcze jest garmin ale on 600 zł kosztuje chyba (w stacjonarnych sklepach) ale przynajmniej można sobie mapy z OSM ładować co jest dożywotne.

Ja mogłabym żyć w jaskini, albo dżungli, najlepiej w epoce kamienia łupanego.

To weź lanca, może się dowie co to praca fizyczna :p

OP
OP
tolep

tolep

five miles out
8 579
15 478
Nie przyjadę, bo jestem z Poznania. Będę. A poza tym czytałem na fejsbuku tego Orełowego wydarzenia, że będzie ten gość od hoplofobia.info :)

Do góry Bottom