Krajowi Obrońcy Podatników

iras

New Member
25
0
Trigger Happy napisał:
Nic nie skumałeś ale trudno...

Niestety nie sposób kumać czegoś, co się w żadnym razie do merituum rzeczy nie odnosi, tylko lewituje gdzieś w iluzorycznych przestworzach, bo tylko tam może się pustym krytykaństwem zapluwać do woli.

Trigger Happy napisał:
...my jesteśmy u siebie a Ty jesteś w gościach...

Doprawdy?! To może wyjaśnij prostakowi w czym Twój status (pomijając oczywiście adminową rangę, której nie mam w zwyczaju na polu polemicznym czynić pokłonów) jest bardziej uprzywilejowany tutaj od mojego, skoro ja sam startuję z pozycji jak najbardziej libertariańsko-ideowych (a że nie mam przy tym Twoich much w nosie, to chyba żadna ujma, co?)???

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Barwy biała i żółta są charakterystyczne dla dosłownie wszystkich regionów Polski (nie tylko tych południowych, gdyż występują razem lub wymiennie na całym terytorium RP), a dodatkowo nawiązują do nich także najbliższe Nam kulturowo sąsiednie kraje słowiańskie, stąd już tylko dlatego warto na jej pozytywną w odbiorze tonację postawić (ze Stolicą Apostolską to, że się przy okazji również kojarzą, to możemy uznać za dobrą monetę, skoro wielu z Nas tutaj zapewne chciało by z takiego KOPu dokonać z czasem przemianowania, jeśli nie na Królestwo Odrodzonej Polski, to przynajmniej na Księstwo Oświeconej Polonii), której JPII swoim honorowym patronatem mógłby przy okazji obdarzyć Nas potrzebną na ten wzniosły cel łaską (warto przy okazji sprawdzić samą symbolikę tych królewskich kolorów na fladze Watykańskiej, aby zdać sobie sprawę, że mają one wymiar nie tyle stricte religijny, co po prostu ogólnoludzki, jako odpowiedniki zarówno dostatniego życia materialnego, jak i bogactwa duchowego)

http://www kop2010 fora pl/kop,6/logo-i-kolorystyka,12.html

:D

DysKordian

New Member
252
4
iras napisał:
Nie no "dziarski" Gieroju, gdzie My tam do takich dresów wyskoczymy, jak to zdecydowanie nie Nasza liga (abstrahując od tego, że nawet i takich ambicji demolkowych nie mamy, ale to kolejny szczegół).
Może faktycznie nie zbyt "burczymuchową" drogę obierzemy w przeciwieństwie do kordianowego kolegi, ale cóż poradzić, jak Nam się bynajmniej nie marzy cholernie bezkonstruktywne przerzucanie mięsem, a jedynie takie działania, które faktycznie są w stanie coś w tym kraju na lepsze zmienić (a że raczej nie będą one aż tak widowiskowe jak na pomeczowych ustawkach, to jakoś będziemy musieli z tym w "zawstydzeniu" żyć, niezależnie od tego ilu takich "życzliwców" jak Ty, będzie miało Nam takie stricte praktyczne podejście do sedna sprawy za złe).

Jak Ci się "akcja bezpośrednia" tylko z ustawkami kiboli kojarzy, to nie ma o czym w ogóle dyskutować. Powodzenia w budowaniu Wielkiej Niefiskalnej Polski życzę, z kwiatem młodej polskiej yntelygencji rodem z ONR na pewno daleko zajdziecie :D

A ja się wbijam w dresiwo i wracam do kumpli hoolsów siać rozpierdol :D ;)

Co racja, to racja. Niczego się kurwa nie uczycie.

@TriggerHappy

O lol...! Nawet nie chciało mi się podbijać na to forum, ale widzę, że dobrze trafiłem z moimi skojarzeniami :D Kurwa, toć to jakieś różańcowo-wszechpolsko-monarchistyczne zjeby są.

OP
OP
A

Antałek

Member
179
5
O lol...! Nawet nie chciało mi się podbijać na to forum, ale widzę, że dobrze trafiłem z moimi skojarzeniami :D Kurwa, toć to jakieś różańcowo-wszechpolsko-monarchistyczne zjeby są.

Wypraszam sobie :) to że padła taka a nie inna propozycja z logo i to od jednej osoby, nie znaczy że reszta się z tym zgodzi. Z resztą szukacie dziury w całym i się przypier*alacie jakichś błahostek. Swoją krytyką i tak nie pomożecie, a jak Wam zależy na sensie istnienia tego projektu, że tak chętnie się wypowiadacie w tym wątku (macie takie prawo) to przyłączcie sie do dyskusji na forum i zarzućcie swoimi oświeceniowymi prawdami co byśmy nie zboczyli z kursu. Jak sam wspomniałem - romanse z narodowcami mi się nie uśmiechają. Mam nadzieję, że prędzej czy później trafimy do ludzi, którym polityka zbrzydła, a podatki tym bardziej. Z takim też zamiarem się nosimy. Najpierw żeby coś zbudować musi być pomysł, a następnie trzeba uzbierać kilku chętnych do działania. W 5 osób ch*ja zrobimy.

iras

New Member
25
0
DysKordian napisał:
Jak Ci się "akcja bezpośrednia" tylko z ustawkami kiboli kojarzy...

Nie tyle mi, co właśnie Tobie, o czym te buraczane dygresje bojówkarzowe Twojego "zawadiackiego" pióra mogą dobitnie świadczyć.

DysKordian napisał:
Niczego się kurwa nie uczycie.

Wystarczająco wiele, aby nie iść Twoim wazeliniarskim śladem, wchodząc tutejszej władzuchnie na tyle głeboko w zwieracze, co by nie daj Boże nawet o włos nie odstawać od jej krytykańskich wytycznych.

Tylko można powinszować takiego przydupasowego dopasowania.

DysKordian napisał:
...toć to jakieś różańcowo-wszechpolsko-monarchistyczne zjeby są.

Nie no, aż tak się już pozersko zapluwać w swoim gołosłowiu nie musisz, bo ani sobie tym żadnego animuszu nie dodasz, ani się z tego tytułu plakietki mąciwody nie pozbędziesz.
Także daruj już sobie z łaski swojej te szczeniackie umizgi epitetyczne, skoro żenująca pustakowata pustać z nich wyłącznie bije na kilometr, gdyż ani nikt z Nas nie jest skory do podążania Twoją rozpierduchową ścieżynką seppukowca, kiedy wyłącznie na szczyty samodyskredytacyjnej głupoty ona wiedzie.

Tyle z mojej strony w Twojej dzieciuchowatej kwestii by jeno było.

Trigger Happy napisał:

I gdzie się tam niby tej wielkiej ujmy na ciele KOPu doszukałeś o "Wielki"???

Podziel się bardziej otwartym tekstem, bo drwiną i cynizmem w stylu millerowskim, to mi tutaj nie zaimponujesz.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
nie chce mi się z tobą gadać bo nie ma o czym to uno, due to link wkleiłem dla śmiechu bo jest śmieszny w pytę :) myślę o jakimś FAQ dla tego działu może jakiś punkt zadedykuje tobie ...

nie spoko twoja inicjatywa będzie dziarska ze hej zaraz powalą mnie doniesienia o tęgich akcjach , ja już czekam , wklejaj linki ...

DysKordian

New Member
252
4
iras napisał:
Nie tyle mi, co właśnie Tobie, o czym te buraczane dygresje bojówkarzowe Twojego "zawadiackiego" pióra mogą dobitnie świadczyć.

Nie kojarzą mi się, w ogóle na zakumałeś kontekstu. Jeszcze raz, po kolei. Skoro wasz "target" spierdala w podskokach przed emerytami, na dema chodzi w obstawie policji, na ulicy wyłapuje po piździe od Antify, to tacy z nich kandydaci na grube akcje bezpośrednie, jak ze mnie znawca Linuxa, czyli żadni. Po prostu nie mają potencjału, a ww. sytuacje miały tylko zilustrować ten fakt. Comprende?

Wystarczająco wiele, aby nie iść Twoim wazeliniarskim śladem, wchodząc tutejszej władzuchnie na tyle głeboko w zwieracze, co by nie daj Boże nawet o włos nie odstawać od jej krytykańskich wytycznych.

Aha. Raz przytaknąłem adminowi i jestem wazeliniarzem :rolleyes: Ziomuś, co Ty w ogóle pierdolisz, zadałeś sobie odrobinę trudu, żeby poczytać to forum? Akurat moje poglądy dość znacznie odstają od forumowej "średniej" (mocno w lewo), wystarczy oblukać moje posty w Nierządzie. Zwłaszcza poglądy na kwestię strategii.

Nie no, aż tak się już pozersko zapluwać w swoim gołosłowiu nie musisz, bo ani sobie tym żadnego animuszu nie dodasz, ani się z tego tytułu plakietki mąciwody nie pozbędziesz.

Byś się zdziwił. Jeżeli myślisz, że tu same katokonserwy siedzą i tylko czekają, żeby mi pojechać za wrzuty pod adresem katotalibanu, to chyba pojebały Ci się fora.

I weź kurwa zacznij pisać po ludzku, bo tego pseudo-archaiku czytać nie idzie.

iras

New Member
25
0
Trigger Happy napisał:
nie chce mi się z tobą gadać bo nie ma o czym...

Skoro tak, to po jakiego w ogóle grzyba zabierasz głos w sprawach, w których jak namacalnie widać nie masz nic sensownego do powiedzenia, poza głupkowatymi docinkami rodem z michnikowskiej gadzinówki - to raz.

Trigger Happy napisał:
...link wkleiłem dla śmiechu bo jest śmieszny w pytę...

A dwa - jeśli wszelkiego typu akcje antysystemowe Cię tak idiotycznie rozkładają na łopatki, to może warto przy okazji również założyć dział dla całego obozu wolnościowego, w którym to równie debilnie będziesz sobie urządzał bezkonstruktywne drwiny np. z "Biblii" Libertarian autorstwa Lindy i Morrisa Tannehill (którzy to w swoim wzorcowym dziele "Rynek i Wolność" jednoznacznie stwierdzili, że "siła, która kształtuje życie ludzkie i buduje społeczeństwa, nie ma swojego źródła w niszczycielskiej mocy protestów i rewolucji, lecz w produktywnej energii racjonalnej myśli", którą Ty jak widać wolisz zlewać szczeniackim ignorem, bo przynajmniej wówczas Twojemu bezowocnemu krytykaństwu nigdy nie będzie końca).

Trigger Happy napisał:
...twoja inicjatywa będzie dziarska ze hej...

Nie tyle moja, co ogółu niezadowolonych Rodaków ze skandalicznie wysokiego fiskalizmu w Polsce i idącej za nim równie diabelnie przerośniętej biurokracji, która to może i dla dzieci neostrady jest warta co jedynie cynicznego grymasu na zamroczonych twarzach, to jednak dla tych wszystkich, którym już po dziurki w nosie zbrzydła frajerska bezczenność pseudowolnościowych gawędziarzy (a takich niestety nawet w obozie quasi-libertariańskim jest na pęczki, co sam własną postawą niniejszym dowodzisz), jest przynajmniej jakąś szansą na "lepsze jutro" (a że nigdzie nawet żaden paleolibertariański protoplasta nie ważył się dyskryminować innych sprzyjających mu w antysystemowym przewrocie obozów antysocjalistycznych, stąd też i ja nie zamierzam się w te samodestruktywizmy zapędzać, niezależnie od tego, co mi tam jeden z drugim domorosłym "mędrolem" lekkomyślnie od niechcenia nad uchem pierdzą).

iras

New Member
25
0
DysKordian napisał:
Skoro wasz "target" spierdala w podskokach...

To Ty się z nimi tutaj raczysz identyfikować, kiedy ja Ci po raz kolejny powtarzam, że ja swoją agitkę prowadzę wyłacznie pośród zrównoważonych emocjonalnie antysocjalistów, a nie zamierzam rekrutowac do KOP'owskich szeregów nikogo, kto własną energię będzie marnotrawił na Twoje dresiarskie akcje (zresztą już dość wyraźnie o tym wcześniej wspomniałem, że mi się bardziej rozchodzi nie tyle o jakieś uliczne protesty, co po prostu o kulturalne obywatelskie petycje, za którymi ma w następnej fazie owego oporu podatkowego pójść start w krajowych wyborach, gdyż tylko w taki sposób można w tym państwie coś na dobre ustrojowo zmienić).

DysKordian napisał:
Raz przytaknąłem adminowi i jestem wazeliniarzem...

Tu nie tyle o przytaknięcie chodzi, co o kompletnie niemerytoryczne przyklaśnięcie w ton kogoś, kto nawet sobie nie zadał trudu kontrargumentacyjnej obrony swojego krytycznego stanowiska (jeśli takie masz niskie standardy prowadzenia papugowej dyskusji, to co ta Twoja lewicowość ma w tym względzie odkrywczego do zaproponowania?!).

DysKordian napisał:
...żeby mi pojechać za wrzuty pod adresem katotalibanu...

Ja tam Twoje standardy moralne mam w nosie o tyle, że jeszcze lewackie bojówki totalitarystów nie zawłaszczyły monopolistycznie pod siebie libertariańskiego obozu i stąd mogę czuć się w nim ciągle komfortowo, niezależnie co mi a la marksistowska hołota będzie pod adresem konserwatywnych i chrześcijańskich frakcji libertariańskich pieprzyła (ku Twojej zgryzocie takie też są i mają się całkiem dobrze).

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
(zresztą już dość wyraźnie o tym wcześniej wspomniałem, że mi się bardziej rozchodzi nie tyle o jakieś uliczne protesty, co po prostu o kulturalne obywatelskie petycje, za którymi ma w następnej fazie owego oporu podatkowego pójść start w krajowych wyborach, gdyż tylko w taki sposób można w tym państwie coś na dobre ustrojowo zmienić).

Trol :)

jeżeli to co uskuteczniasz jest szansą na "lepsze jutro" to idę się pociąć, zajmij się już koleś działaniem w swoim KOPie bo na tym forum furory nie zrobisz :)

iras

New Member
25
0
Trigger Happy napisał:
...na tym forum furory nie zrobisz...

A kto ma tu niby na tym forum za gwiazdy estrady robić?! Tylko tacy skończeni defetyści i beznadziejni melkontenci, jak Ty??? Jeśli tak, to faktycznie, mając takich pożałowania godnych reprezentantów, praktycznie wszystkie ruchy wolnościowe są w Polsce skazane na totalne wykluczenie ze sfery publicznej, a co tu dopiero mówić o antysystemowo-politycznej (także niech Tobie podobni krytykańcy się nawet na śmierć zawiścią niemocy zapluwają, byle tylko się jak najdalej trzymali od reszty bardziej trzeźwo w obozie libertariańskim myślących, gdyż Wasz paraliżujący jad niewydarzoności akurat nikomu na dobre nie wyjdzie).

P.S. A co do trollingu, to nie ja go na łamach tegoż wątku uprawiam, a sam się w jego czepialską naturę wpisujesz, nic praktycznie nie wnosząc racjonalnego do tej dyskusji, poza świadomym wszczynaniem konfliktotwórczych podjazdów umniejszających.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
zamykam (a teraz otwieram) bo się odkleiłeś od rzeczywistości , kto chce to wejdzie na twoje forum lub blogasek (kop mblog pl)

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Trigger Happy napisał:
Co jakiś czas (miesiąc ?) pojawiają się ludzie ...

Witam serdecznie,

Co Pan/i myśli o utworzeniu w Polsce ugrupowania partyjnego o programie zbliżonym do poglądów społeczno-gospodarczych: libertarianizmu, minarchizmu, anarchizmu etc. Czy według Pana/i taki projekt mógłby zaistnieć? Czy chciałby Pan/i w nim uczestniczyć? Czy chciałby Pan/i w ten sposób zmieniać rzeczywistośc, Polskę i Europę?

PS
Co o tym myślisz, wyraź swoją opinię

Z poważaniem
Marcin Mlekodaj

:) :) :)

Słupek

Member
335
2
Dostałem tego samego maila. Ktoś w ogóle kojarzy ki diabeł ten Mlekodaj? Jak to jest, że za takie rzeczy zawsze biorą się ludzie absolutnie niekojarzeni w środowisku?

Do góry Bottom