D
Deleted member 6852
Guest
Tak,
ale na szczupłej, ładnej dziewczynie.
Ta wyżej mi się nie podoba.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak,
Inną pozytywną rzeczą są włączniki świateł zaklejone taśmą. Oby tak zostało. Wkurwiało mnie podchodzenie do nich i ich naciskanie. Jeszcze bardziej wkurwiał mnie widok starowinek z chodzikami, dla których przejście na drugą stronę było bardziej męczące, bo musiały kuśtykać do tych włączników.
- Po pierwsze, po co włącznik skoro kierowca ma i tak czerwone, bo ci z boku lub inni mają zielone. Jak kierowca ma czerwone przed przejściem, to co to szkodzi, by pieszy dostał na tym przejściu zielone z automatu?Ale te przełączniki to wyraz prymatu samochodu nad pieszym właśnie. To raczej powinieneś konsekwetnie popierać. A babcie to niech w domu siedzą, a nie kuśtykają zakłócając swobodny przepływ samochodów.
Włączniki mają sens jedynie w miejscach gdzie jest wyłącznie przejście dla pieszych, a nie na skrzyżowaniach.
IMO stosowanie włączników świateł na skrzyżowaniach, to emanacja państwa opresyjnego.
Ależ dla mnie też.więc dla mnie pieszy ma takie same prawa
Jak można zainstalować pętle indukcyjne, to można też zainstalować detektory podczerwieni (+ jakieś kamery/czujniki pojemnościowe) wykrywające pieszych. Tym bardziej żeby czujniki indukcyjne miały sens, to trzeba je instalować także w jakiejś odległości przed skrzyżowaniem, a to są koszta, przy których detektory pieszych to grosze. Wtedy włącznik świateł może pełnić funkcję awaryjną, gdy detektory pieszych nie będą działać poprawnie (np. gwałtowna śnieżyca/oberwanie chmury).Hmm, a co, jeśli przełączniki stosowane są tam, gdzie ruch poprzeczny wykrywany jest pętlami indukcyjnymi? Wtedy brak oczekujących przechodniów pozwala wydłużać fazę zieloną i mogą mieć sens na skrzyżowaniach jak najbardziej.
to można też zainstalować detektory podczerwieni
Ale zakładasz, że wirus wydostał się w sposób kontrolowany. A wcale nie musiał. Ktoś po prostu mógł nie dotrzymać środków ostrożności i nieświadomie umożliwić wirusowi wydostanie się z laboratorium.Po co Chińczycy mieliby rozsiewać tego koronawirusa u siebie i czekać aż po wielu miesiącach dosięgnie resztę świata, skoro mogliby go wypuścić bezpośrednio w Stanach Zjednoczonych albo w Europie, nie mających nawet czasu do przygotowania się na powstrzymanie epidemii?
Przecież branie tego na siebie w pierwszej kolejności, dając reszcie czas na rekację, kupy nie trzyma. Gdzie tu mocarstwowy interes?
Media znowu nam wpychają do gardeł jakąś tandetną dezinformację.
Potrzebują indyjskiej policji![]()
Colorado Health Care Workers Confront People Protesting Stay-at-Home Orders
"They were blocking the roads until the police force stepped in," photojournalist Alyson McClaran said.www.newsweek.com