JKM: stanowisko libertarian

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
Ja na Korwina zagłosuję bo:

1. Cała moja rodzina na niego głosuje, więc mnie namówili ;).
2. Lepszego pomysłu nie mam.
3. Tak z przekory.
4. I tak nie wygra.
5. Mimo różnic w poglądach to jakąś tam sympatię do niego czuję, a na pewno większą niż do całej reszty kandydatów.

crack

Active Member
784
110
- Dlaczego nie jest Pan za równymi prawami dla kobiet i mężczyzn?

JKM - Kobiety, tak jak dzieci, powinny mieć przywileje, bo są płcią słabszą. Jak Pan patrzy na krzywą wzrostu czy inteligencji to przewaga jest po stronie mężczyzn - ale często zdarzają się kobiety bardzo inteligentne – a także świetne polityczki, jak np. baronessa Małgorzata Thatcherowa... Tyle, że do łóżka bym z Nią nie poszedł.

On tak serio ?? :s No to równie dobrze można wydedukować, że biedni powinni mieć przywileje, bo są mniej zdolni/pracowici/pokrzywdzeni/słabsi etc.
Tak samo z mężczyznami, jedni są silniejsi, drudzy słabsi itd.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
Wydaje mi się, że problemem Korwina-Mikke i jego środowiska nie jest w takim stopniu program co strategia i autoprezentacja. Często ludzie narzekają – również na tym forum – na to co wygaduje JKM. Może nie trzeba zmuszać go do forsowania pomysłów, których on sam nie popiera, ale przydusić by eksponował jedynie te swoje idee, które są wolnościowe. Dajmy mu ultimatum: albo wolnościowa kampania wyborcza i nasze poparcie, albo niech kokietuje sobie jakichś ludzi, dla których atrakcyjniejsze od niego są i tak z pewnością jakieś LPRy, Libertasy czy NOPy.
Co o tym sądzicie?

whirlinurd

Member
556
19
myślę że pierwszy lepszy forumowicz byłby lepszy od JKM ;) bo bez naleciałości mitologii "elitarnych" "anty-plebejskich" "masońskich" "narodowo-rzymskich" gdybym zatrzymał się na jego etapie "ewolucji" zaprzeczyłbym istnieniu teorii ewolucji ... ;) pytanie tylko kto jest w stanie walczyć z bestią przymusowej władzy? :D a teraz z innej beczki...

A

Anonymous

Guest
Ja zagłosuję na Korwina. To będzie pierwszy raz jak pójdę na wybory, wcześniej nie chodziłem z przyczyn ideowych. Jeszcze nie wiem dokładnie czy pójdę na wybory, ale jeśli tak to oddam głos właśnie na Korwina.

Namawiam znajomych by nie głosowali na innych konserwatystów, na Kornela Morawieckiego, czy Marka Jurka. Bo dla nich się liczy bardziej, by Polska była krajem katolickim a nie bogatym.

Korwin to na chwilę obecną jedyna alternatywa. Chodzi o to by Korwin zdobył 5% głosów. Wiem, że to nie wybory parlamentarne ale sprawi to, że Ci co mówią, że Korwin i sprawa wolnościowa to stracony głos, zostaną pozbawieni argumentu. To będzie sukces moralny i wszyscy którzy zwątpili niegdyś w zwycięstwo nabiorą sił.

Znam wady Korwina, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. On jest mniejszym złem.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
Pytanie zasadnicze: W końcu jest jakaś petycja czy tylko będziecie tu wpisywać to co Wam się u niego podoba a co nie? Sam bym tu taką zaproponował, gdyby tylko moje poglądy były bardziej reprezentatywne dla tego forum. Nie znajdzie się nikt bardziej „statystyczny”?
Widzę, że przeważa tu albo jednoznaczne odrzucenie głosowania na JKM albo bezwarunkowe poparcie. A polityka przecież to gra, gdzie można coś ugrać. Trzeba tylko chcieć się targować.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Byłoby ok, gdy wysmażyli to forumowicze, którzy są na forum od zawsze :) Zresztą - postaram się wieczorem wrzucić jakąś propozycję, żeby nie było że gledzę po próżnicy. Myślę, że do utargowania jest coś z IP.

List otwarty można byłoby wrzucić na libertarianizm.pl do podpisywania przez internautów. Im więcej podpisze tym lepszy skutek i może się Korwinisko odezwie.

margines

wujek dobra rada
626
84
Maciej Dudek napisał:
Byłoby ok, gdy wysmażyli to forumowicze, którzy są na forum od zawsze :) Zresztą - postaram się wieczorem wrzucić jakąś propozycję, żeby nie było że gledzę po próżnicy. Myślę, że do utargowania jest coś z IP.

List otwarty można byłoby wrzucić na libertarianizm.pl do podpisywania przez internautów. Im więcej podpisze tym lepszy skutek i może się Korwinisko odezwie.

Jakby mu zależało na naszych głosach, to by się sam do nas odezwał. To on kandyduje i jemu powinno zależeć na głosach poparcia. Jak sądzę, do Młodzieży Wszechpolskiej pewnie się odzywał..

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Z poślizgiem ale wyprodukowałem i przesłałem tacie forum żeby zdecydowal czy jedziemy z tematem czy kosz.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Maciek nie mogę otworzyć załącznika, wrzuć to na wiki - libertarianizm.pl - to obaczymy ewentualnie poprawimy :)

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 183
Pozwolę sobie zaproponować pewną poprawkę. Dobrze by było poprosić o uwzględnienie tego postulatu w kampanii wyborczej. Zastanówmy się nad sytuacją co się stanie gdy on się nie odwoła do tego w kampanii.
Proponujemy Korwinowi poparcie w zamian za ten punkt. On się zgadza. Nie wspomina o tym jednak podczas kampanii wyborczej. My na niego głosujemy jak obiecaliśmy. On i tak nie zostaje prezydentem. Jaką mamy korzyść z tego, że złożyliśmy taką propozycję?
Jeśli natomiast propozycję by przyjął i mówił by o tym w mediach to mamy przynajmniej korzyść propagandową nawet w bardzo prawdopodobnym przypadku gdy wybory przegra z kretesem.

A

Anonymous

Guest
Bardzo dobry tekst. Mała uwaga:

"Tzw. prawa autorskie i pokrewne wymuszane są przez państwo na dwa sposoby: cywilny i karny." Zdania nie rozpoczyna się chyba od skrótu?

Wysłaliście to Korwinowi? Odpowiedział?

Może wysłać mu to na e-mail, albo zamieścić tutaj http://korwin-mikke.pl/ ?

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Przesłane Korwinowi w dniu dzisiejszym jako przyjęte przez aklamację. Nie odpowiedział, bo od wysłania minęło dopiero parę minut.

Jedno zastrzeżenie jakie zgłosił alfacentauri: trzeba znać swoją pozycję negocjacyjną - poparcie do 20.00 zgłosili dwaj forumowicze, poparcie jakościowo co prawda doborowe ale ilościowo niewystarczające nawet na to co zostało napisane ;) Jeżeli wystarczy to na odpowiedź to wysłanie tego listu IMHO się opłaci.

Smootny - jeżeli jest tak jak piszesz, to i tak już po ptokach bo poszło :)

whirlinurd

Member
556
19
może wysłać coś podobnego do Komorowskiego Kaczyńskiego czy innego Napieralskiego? :) "realistyczniej" jest chyba też 'szturchać' tych co mają większe prawdopodobieństwo wygranej? i tak(phi) może pojawi się jakiś apel w TVN24 ;) czy innym Facebooku ;) obawiam się że jkmowska łatka może tylko bardziej popsuć niż polepszyć i dlatego trzeba działać na kilku frontach ;)

Do góry Bottom